Endnu en sejr hjemme i Ceres Park

30. september 2019, kl. 10:01

Dagens fødselsdag og Fansenes Dag fik en perfekt afslutning med en 3-1 sejr over FC Nordsjælland på Ceres Park.

Vi er stadig på tredjepladsen, når weekenden er slut. Det er fakta efter dagens sejr over FC Nordsjælland hjemme i Ceres Park, der blæste holdet frem mod den sjette sejr på stribe. 

Og blæsende kom vi også ud i kampens start, hvor vi lagde et højt tryk på gæsterne fra første fløjt. Der gik således ikke mere end seks minutter før vi kom på tavlen, da Mustapha Bundu tog et flot ryk langs kanten og trak ind i feltet. Hans forsøg bliver dog blokeret, men bolden endte hos Jakob Ankersen, der satte os i gang. 1-0 

Efter den gode start fik gæsterne dog lidt mere af initiativet og var mere på bolden. Det var dog mest på omstillinger, at FCN var farlige - indtil sidst i halvlegen, hvor nordsjællænderne får omsat et hjørnespark til et hovedstød til Kian Hansen, som flot headede bolden i det lange hjørne til pausestillingen 1-1. En kold karklud til gutterne efter den fine start. 

Bror Blume 290919-001

Men udligningen slog os ikke ud. For anden halvleg startede fuldstændig ligesom første halvleg. Vi kommer ud med et enormt tempo og pres, og allerede efter et minut header Tingager et langt indkast på stolpen.

Derefter bliver kampen lidt en rodet affære med masser af dueller, men uden nogen af holdene rigtig tog kontrollen. I det 57. minut kommer FC Nordsjælland dog til en stor chance, da Mikkel Rygaard får en fri afslutning på kanten af feltet, men trods en flot placering helt oppe i det venstre målhjørne, så når Jovanovic derud og redder bolden.

Aleksandar Jovanovic 290919-001

Minuttet efter måtte midtbane-krigeren Nicolai Poulsen udgå med en skade og ind kom Zach Duncan. Og efter en god times tid har Zach Duncan netop en rolle at spille i en scoring mere. Han fik brudt bolden ud til Mustapha Bundu, som var i hopla på højresiden i dag. Bundu lobber først bolden over den første tacklende FC Nordsjælland-spiller og passerer derefter de næste to på vejen mod baglinjen. Her finder han Bror Blume inde i feltet, og Blume kan roligt lægge bolden over til venstrebenet og derefter iskoldt sparke den ned i venstre hjørne med en blød inderside til 2-1.  

FC Nordsjælland når nærmest ikke at orientere sig, efter de giver bolden op, før Casper Højer stjæler bolden og sender Bundu afsted igen på højrekanten. Denne gang går han ind i banen og med en husmandsfinte og et hurtigt fodskifte snyder Bundu Ulrik Yttergård Jensen inde i FC Nordsjællands felt og bliver tacklet - straffespark til AGF i det 63. minut.

Her går Patrick Mortensen til bolden og afventer klogt målmand Nicolai Larsens udfald og snyder ham derfor til den forkerte side. Patrick Mortensen kan dermed stille og roligt lægge bolden over i højre side af målet og bringe os foran 3-1. 

Patrick Mortensen 290919-003

Vores tredje mål tog tempoet lidt ud af kampen, og gæsterne fra FC Nordsjælland var primært på bolden omkring midtercirklen.

Vi skal hen til det 78. minut før næste chance opstår, og denne gang er det ikke ned af højresiden, men i stedet er det Casper Højer, der suser afsted ned af venstrekanten og sparker et hårdt, fladt indlæg til Patrick Mortensen. Dog skyder han forbi mål hårdt presset af de to midterforsvarere. 
 

Resten af kampen forløber uden de store chancer. I det 84. minut bliver Patrick Mortensen erstattet af Nicklas Helenius, og ellers er det kun annonceringen af Mustapha Bundu som fansenes man of the match den primære grund til at publikum kommer op af stolen. 

Dermed var sjette ligasejr på stribe en realitet og den ottende i alle turneringer. Næste udfordring er lokalopgøret mod Randers FC næste weekend. 

Kampfakta - 3F Superliga 

AGF - FCN 3-1 (1-1)
1-0: Jakob Ankersen (6')
1-1: Kian Hansen (41')
2-1: Bror Blume (62')
3-1: Patrick Mortensen (65')

Tilskuere: 9.149

MoM: Mustapha Bundu

Advarsler:
AGF: Mustafa Amini, Nicklas Backman og Casper Højer Nielsen
FCN: Isaac Atanga og Ulrik Yttergård Jenssen

AGF:
Alexander Jovanovic - Alexander Munksgaard - Frederik Tingager - Niklas Backman - Casper Højer Nielsen - Mustafa Amini, Nicolai Poulsen (58: Zach Duncan), Bror Blume - Mustapha Bundu - Patrick Mortensen (84: Nicklas Helenius) - Jakob Ankersen (79: Gift Links)

FCN:
Nicolai Larsen - Mads Døhr Tychosen - Kian Hansen - Ulrik Yttergård Jenssen - Clinto Antwi (29: Mathias Rasmussen) - Mohammed Kudus, Jacob Steen Christensen (68: Oliver Villadsen), Magnus Kofod Andersen - Isaac Atanga (77: Abu Francis) - Mikkel Rygaard - Mikkel Damsgaard

Skærmbillede 2019-09-29 Kl . 15.24.36

Som en hyldest til vores fans spillede holdet i dag i trøjer iført navne på AGF-fans. 

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet