Nyt pokaldrama igen afgjort efter forlænget spilletid

Af: BJ - Foto: Ole Nielsen den 26. september 2019, kl. 20:07

For anden pokalrunde i streg skulle der forlænget spilletid til for at sikre videre avancement i Sydbank Pokalen. I sidste ende blev det til en 3-1-sejr over bysbørnene fra VSK Aarhus. Gift Links, Alexander Munksgaard og Patrick Mortensen tegnede sig for målene.

Pokalkampe har deres helt eget liv. Det er lidt af en floskel, men derfor kan det jo godt være sandt. Det så vi i går, da både FC København og Brøndby flirtede med en tidlig exit, og det samme var tilfældet torsdag aften på Vejlby Stadion. Set over hele kampen, der også indebar forlænget spilletid, var det ikke ufortjent, at AGF-mandskabet kunne spille sig en runde videre, men et forbilledligt kæmpende hjemmehold bed godt fra sig og med lidt marginaler i kunne de endda have stjålet sejren i de døende sekunder af den ordinære spilletid.

AGF åbnede kampen som forventet og forsøgte at sætte hjemmeholdet under tryk. Det lykkedes også ganske fint i den indledende fase, som bød på flere gode muligheder til et føringsmål. Først testede Alex Gersbach, der var meget aktiv i venstre side, VSK-keeper Mathias Rask Thomsen med et drilsk langskud på den våde bane, og på det efterfølgende hjørnespark var Magnus Anbo tæt på at komme på måltavlen.

Hurtige 260919-02

Efter godt ti minutter førte et fint angreb til en stor chance til Gift Links, der blev spillet fri af Bror Blume. Sydafrikaneren måtte dog se sin åbne skudmulighed blive reddet med en fodparade.

Også Alexander Ammitzbøl kunne have åbnet scoringen i det første kvarter, men den unge angriber sendte en hovedstødsmulighed forbi den ene opstander. 

Midtvejs i halvlegen kom hjemmeholdet lidt bedre med i kampen. AGF-spillerne var stadigvæk mest på bolden, men hjemmeholdet stod ganske godt i kæderne og forsvarede sig flot anført af forsvarsstyrmand Jacob Green-Pedersen, der - ligesom fem andre VSK-spillere - har en fortid i AGF's ungdomsafdeling og i 2017 var med til at vinde U17 DM.

Helt afvise chancer kunne VSK dog ikke, og efter 35 minutter var Jon Thorsteinsson uheldig med ikke at åbne scoringen, men islændingens afslutning, der ellers havde retning mod mål, snittede en forsvarsspiller og strøg over.

Indtil da havde VSK Aarhus overhovedet ikke truet William Eskelinens mål, men det fik hjemmeholdet rettet op på få minutter før pausen. Et AGF-hjørnespark blev vekslet til et kontraangreb, som VSK flot slog kapital af, da Jacob Rittig pludselig blev spillet helt fri og alene med William Eskelinen gjorde han det til 1-0.

AGF-spillerne forsøgte at svare hurtigt igen, og Alexander Ammitzbøll var minuttet efter tæt på at dirigere et indlæg fra Gift Links i mål, men han manglede lige akkurat nogle få centimeter til at nå frem til bolden. 1-0-føringen hold således halvlegen ud.

Fra anden halvlegs start bragte David Nielsen både Jakob Ankersen og Alexander Munksgaard i spil. Det lykkedes dog ikke for alvor at skabe de helt åbenlyse chancer til at fremtvinge udligningen, og derfor blev Patrick Mortensen også sendt i aktion. Angriberen fik hurtigt en god hovedstødsmulighed, men han manglede lige den sidste skarphed i afslutningen.

Hurtige 260919-07

Generelt havde AGF-offensiven svært ved at finde løsninger mod hjemmeholdets kompakte defensiv, men som minutterne gik, var det tydeligt at se, at kræfterne begyndte at slippe op hos de hårdt kæmpende VSK'ere. Med et kvarter igen faldt da også udligningen. Jakob Ankersen fik skubbet bolden videre til Gift Links, der resolut afsluttede og med sin første scoring i AGF-trøjen bragte balance i regnskabet.

I de følgende minutter jagtede AGF-spillerne sejrsmålet. Tættest på var Patrick Mortensen, der dog igen måtte se Mathias Rask Thomsen hive en fin redning frem, da han headede et fint indlæg fra Alex Gersbach mod mål.  

I de døende sekunder var en mislykket hovedstødsclearing fra Zach Duncan tæt på at snyde William Eskelinen, der måtte redde til hjørnespark. Det gav efterfølgende en mulighed til Mikkel Nygaard ved bagerste stolpe, men flere mål blev det ikke til i den ordinære spilletid.

Det kom til gengæld fem minutter ind i den forlængede spilletid - og som det var tilfældet mod Marstal-Rise i seneste runde, så kunne Alexander Munksgaard notere sig for en scoring. Denne gang efter hjørnespark, hvor han tæt under mål kunne dirigere bolden i netmaskerne.

Hurtige 260919-09

Kort efter var Patrick Mortensen tæt på at afgøre kampen definitivt. På kanten af feltet dumpede bolden ned for fødderne af angriberen, og han fik sendt en flot flugter afsted, men igen viste Mathias Rask Thomsen fine målmandsevner.

I anden havleg af den forlængede spileltid havde AGF-spillerne nogenlunde kontrol over kampen, men i slutminutterne viste hjemmeholdet tænder, og indskiftede Jakob Kromann kunne have sørget for en udligning. Lidt ud af ingenting fik han en fri hovedstødsmulighed helt nede ved baglinien, da William Eskelinen ikke fik bokset en bold ordentlig væk. AGF-defensiven slap dog med skrækken, og kort efter kunne Patrick Mortensen lukke og slukke, da han var først over en returbold og sikkert sendte bolden i mål.

Ligesom mod Marstal/Rise var det lidt med lodder og trisser, at pokalbilletten til næste runde blev indløst. Mest af alt fordi de chancer, der blev skabt i første halvleg, ikke blev udnyttet. Det er dog historie nu. Tak til VSK Aarhus for et flot arrangement, der trak 2341 tilskuere til Vejlby Stadion. Nu gælder det igen 3F Superligaen, hvor vi søndag kl. 12.00 møder FC Nordsjælland i Ceres Park. Vi fejrer klubbens 139 års fødselsdag og byder inden kampen på gratis kage is. Vi ses! 

Kampfakta - Sydbank Pokalen
VSK Aarhus - AGF 1-3 e.f.s, ordinær kamp 1-1 (1-0)
1-0: Jakob Rittig (38')
1-1: Gift Links (74')
1-2: Alexander Munksgaard (96')
1-3: Patrick Mortensen (119')

Tilskuere: 2348

Advarsler:
VSK: Rasmus Borup, Mikkel Nygaard, Mark Mikkelsen, Jeppe Idskou

VSK Aarhus:
Mathias Rask Thomsen - Jonas Spornberger, Jacob Hansen Niklassen, Jacob Green-Pedersen, Rasmus Borup (106: Jeppe Idskou), Malthe Karsberg - Magnus Clemmensen (84: Sebastian Spornberger), Marcus Sloth Jørgensen, Mark Mikkelsen,  - Mikkel Færch Nygaard (106: Jakob Kromann), Jakob Rittig (70: Thomas Rohde)

AGF:
William Eskelinen - Magnius Anbo (46: Alexander Munksgaard), Sebastian Hausner, Jesper Juelsgård, Alex Gersbach - Nicolai Poulsen, Zach Duncan (100: Benjamin Hvidt), Bror Blume (46: Jakob Ankersen) - Links, Alexander Ammitzbøll, Jon Thorsteinsson (58: Patrick Mortensen)

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet