Søndag gælder det den jyske klassiker

Af: MT / Foto: Ole Nielsen - 13. september 2019, kl. 12:54

Det er to hold i medvind, der mødes i et brag af en jysk klassiker på søndag.

På søndag kl. 12:00 venter der os et tæt opgør i Ceres Park mod 3F Superligaens aktuelle nummer tre fra Aalborg i en traditionsrig kamp - også kendt som den jyske klassiker. 

Begge hold går ind til kampen på medvinde af sejre. For AaB's vedkommende vandt de 1-0 over de forsvarende mestre fra FCK i den seneste runde, mens vi som bekendt slog EfB med de samme cifre i Ceres Park.

Hjemme i Aarhus har vi haft ganske godt styr på nordjyderne i de senere opgør. Således er vi ubesejret i Ceres Park mod AaB i de seneste fire kampe. Senest blev det til en 2-0 sejr i foråret på mål af Bror Blume og Alexander Ammitzbøll. 

Mustapha Bundu 120519-001

Vi går ind til kampen med fire clean sheets i 3F Superligaen. Det er første gang siden foråret 2017, og skulle vi formå at holde nordjyderne fra at score vil det være første gang vi får fem clean sheets i træk.

Og historisk er der måske mulighed for det, da AaB
 kun scoret i to af deres sidste syv Superligakampe mod os, og i denne sæson har kæmpet lidt med at få resultaterne på udebane.

Ser man i historiebøgerne, så ligner det dog igen et tæt opgør på søndag. Vi har mødt AaB hele 145 gange og her er det blevet til 56 sejre til hvert hold og 33 uafgjorte. Dog i de 82 kampe det er blevet til i 3F superligaen har AaB en lille overhånd med 36 sejre mod vores 26. 

AaB må komme til Aarhus med masser af selvtillid oven på en forrygende form på ni point de seneste fem kampe. Nordjyderne kommer til Ceres Park som det pt. mest scorende hold i 3F Superligaen - sammen med FCK - med 15 scoringer på otte kampe og de har en brandvarm Lucas Andersen, som har været direkte involveret i de otte af - med fem mål og tre assist.   

Til gengæld er vi det hold, der har lukket anden-færrest mål ind i 3F Superligaen - efter FC Midtjylland. Således kan vi notere, at vores anfører Niklas Backman nu har holdt målet rent i de sidste 630 minutter han har spillet. 

Så der er lagt op til noget af en udgave af den jyske klassiker på søndag. Så kom i Ceres Park på søndag kl. 12, hvor vi holder Skolernes Dag og går efter 12.000 tilskuere på lægterne og dermed en ny sæsonrekord. 

Køb din billet her >>>>

Mustafa Amini 120519-005

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet