Pokalen kalder igen - lokalopgør torsdag

Af: MT / Foto: Ole Nielsen og Getty Images - 23. september 2019, kl. 14:55

Torsdag skal vi i kamp igen i Sydbank Pokalen og den her gang venter et vaskeægte lokalopgør mod VSK.

Efter en lang tur til Ærø mod Marstal/Rise, så skal vi ikke køre så langt i vores næste pokal-kamp. Faktisk blot en tur til den nordlige del af Aarhus.

For på torsdag kl. 16.30 venter bysbørnene fra VSK Aarhus, som i deres seneste pokalkamp vandt 4-1 ude over FC Djursland fra Danmarksserien.

VSK Aarhus husker mange måske fra 17/18 sæsonen, hvor vi dengang mødte dem i 2. runde og vandt 4-1. En kamp som dengang blev rykket til Ceres Park og hvor målene blev scoret af Tobias Sana, Mustapha Bundu (2) og et selvmål.  

VSK Aarhus -AGF 290817-19

Denne gang bliver kulissen dog anderledes, da kampen bliver spillet på Vejlby stadion, hvor VSK normalt spiller deres hjemmekampe i 2. division.

Her ligger de i øjeblikket nummer 10 i 2. divisions gruppe 2 og har haft lidt bøvl ved at vinde. Således har de blot én sejr i deres seneste fem kampe - og de tabte også deres seneste hjemmekamp i weekenden mod FC Sydvest.

Kendt træner 
Det er et velkendt ansigt for AGF'ere, der står i spidsen for VSK. Nemlig Jens Gjesing, der startede sin ungdomskarriere i en af VSK's moderklubber, Vejlby IK, hvorefter han kom til AGF i ungdomsårene. I AGF nåede Jens at spille 137 kampe - på trods af, at korsbåndsskader tvang ham til et karrierestop allerede som 26-årig. 

I dag er Jens Gjesing manager for VSK Aarhus, hvilket betyder han for første gang siden karrierestoppet skal møde sin tidligere klub.   

Skærmbillede 2019-09-23 Kl . 13.54.06

Du kan i øvrigt senere på ugen på AGF TV møde den tidligere AGF-spiller og nuværende VSK-træner. 

Ung klub med gammel historie
VSK Aarhus er en forholdsvis ung klub på papiret, da klubben kun har eksisteret siden 1. juli 2016. Dog har klubben meget mere historie på CV'et. VSK Aarhus består nemlig af de to Aarhus klubber: IK Skovbakken og Vejlby IK.  

Vejlby IK blev stiftet i 1949 og formåede i sin tid at komme til pokalturneringens 2. runde to gange, men mødte nederlag til Helsingør IF i 67/68 og til B1909 i 70/71.

IK Skovbakken er derimod lidt ældre. De blev stiftet i 1927 og har i sin tid som klub formået at komme hele vejen til pokalturneringens kvartfinale tilbage i 67/68, hvor man tabte 3-1 til AB. Klubben huskes dog nok primært for kampen tilbage i 14/15 sæsonen mod Brøndby IF i pokalturneringens 4. runde, hvor man spillede 1-1, men tabte 2-1 i forlænget spilletid.  

Se et indslag med to AGF'ere, der også har spillet i Skovbakken >>>
 
Alt det praktiske 
Der er kampstart på torsdag kl. 16.30 på Vejlby Stadion, Vejlby Centervej 51, 8240 Risskov, Danmark. VSK oplyser, at billetter kun kan købes i døren og her koster de 50 kr. Der kan betale med kontanter eller mobilepay, men VSK opfordrer til at tage en 50'er med. 

Der er mulighed for at købe øl og pølser på stadion. 

Børn under 15 år kommer gratis ind.

AGF's fans skal opholde sig på den sydlige halvdel af Vejlby Stadion og skal derfor benytte sig af den afmærkedt indgang til AGF-fans. Der forventes ca. 2.000 tilskuere. 

Se mere information her >>>

Vi håber, at se mange AGF'ere på lægterne på Vejlbys Stadion, hvor løbebanerne nok skal få mange til føle sig hjemme. Men kan man ikke være til kampen, så kan den også følges på TV3 Sport eller på vores live twitter.  

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet