Tredje sejr på stribe

Af: BJ - Foto: Ole Nielsen den 1. september 2019, kl. 15:02

Jakob Ankersen blev matchvinder i søndagens hjemmekamp mod sin barndomsklub Esbjerg fB og sikrede dermed den tredje sejr på stribe.

Det var lidt af en test, der søndag ventede AGF-mandskabet foran knap 11.000 tilskuere i Ceres Park. Spillerne skulle forsøge at følge op på den flotte sejr over Brøndby, men de havde ikke statistikken med sig. For siden 2007 var det aldrig sket, at en sejr over Brøndby var blevet fulgt op af tre point i den efterfølgende kamp. Dårlige statistikker er til for at brydes. Det så vi i sidste weekend, og det skete heldigvis også i dag mod Esbjerg. Kønt var det måske ikke, men det er pointene, der tæller, og for tredje kamp i træk lykkedes det at vinde, og for fjerde kamp i streg blev buret også holdt rent. Ja, det kan vel godt betegne som en stime....

AGF-mandskabet, der havde Nicolai Poulsen med fra start efter overstået karantæne, åbnede kampen med to udmærkede. forsøg Først et langskud fra Mustapha Bundu, der dog måtte se sin afslutning blive reddet af Jeppe Højbjerg, og dernæst en nærgående frisparksafslutning fra Casper Højer.

De største muligheder i halvlegens første halvdel tilfaldt dog gæsterne. Efter 18 minutter mistimede Frederik Tingager en dyb stikning med det resultat, at Pyry Soiri pludselig var helt fri. Esbjerg-kantspilleren afsluttede fladt, men til AGF-defensivens lettelse strøg bolden forbi mål. Få minutter senere var det Adrian Petres tur til at komme frem til en god mulighed. Ved bagerste stolpe headede han mod mål, men William Eskelinen var på sin plads og diskede op med en fin redning. Og umiddelbart efter blev det til endnu en stor mulighed til gæsterne. Rodolph Austin var pludselig helt fri efter et indlæg, og med et flyvende hovedstød fik han sendt en afslutning afsted, men igen strøg bolden forbi mål.

På det tidspunkt skulle hjemmeholdet prise sig lykkelig over ikke at være bagud, og chancerne til Esbjerg var et udtryk for, at gæsterne var i teten. Men mod halvlegens slutning kom AGF-spillerne dog bedre med, og fem minutter før pausefløjtet gav det bonus. Med en fremragende stikning fra Bror Blume slap Mustapha Bundu igennem i højre side og afsluttede resolut. Højberg parerede forsøget, men riposten rød ud til en helt fri Jakob Ankersen, der sikkert kunne trille bolden i mål.

Jakob Ankersen _ON2

Fra anden halvlegs start måtte AGF foretage et skifte på målmandsposten. En skadet William Eskelinen blev afløst af Kasper T. Kristensen, og ti minutter senere førte endnu en skade til en nødtvungen udskiftning. Denne gang var det Nicklas Helenius, der måtte lade sig udskifte til fordel for Patrick Mortensen. Mortensen var knap nok kommet på banen, før han var tæt på at få en helt fri hovedstødsmulighed. Desværre var Jakob Ankersens indlæg til bagerste stolpe lige akkurat for højt.

Esbjerg var mest på bolden i anden halvleg og fik også i et par situationer truet Kasper T. Kristensens mål - blandt andet kom Adrian Petre frem til en god hovedstødsmulighed, men han overplacerede sit forsøg.

Trods et par offensive indskiftninger lykkedes det dog aldrig Esbjerg at skabe de helt åbenlyse chancer. Ja, ret beset var hjemmeholdet tættere på en udbygning af føringen, da Zach Duncan med få minutter igen afsluttede lige forbi den ene opstander.

Det blev således ved de 1-0 - og AGF-spillerne kunne dermed sammen med de knap 11.000 tilskuere fejre den tredje sejr på stribe og det fjerde clean sheet i træk. Næste opgave er også i Ceres Park, når AaB efter landskampspausen kommer på besøg d. 15. september.

Kampfakta - 3F Superligaen

AGF - Esbjerg 1-0 (1-0)
1-0: Jakob Ankersen (41')

Tilskuere: 10.420

Advarsler:
AGF: Mustapha Bundu
Esbjerg fB: Jeppe Brinch, Lasha Parunashvili, Jacob Lungi Sørensen

AGF;
William Eskelinen (46: Kasper T. Kristensen) - Alexander Munksgaard, Frederik Tingager, Niklas Backman, Casper Højer Nielsen - Mustafa Amini, Nicolai Poulsen, Bror Blume - Jakob Ankersen (75: Zach Duncan), Nicklas Helenius (56: Patrick Mortensen), Mustapha Bundu.

Esbjerg fB:

Jeppe Højbjerg - Jeppe Brinch (56: Mohammed Dauda), Rodolph Austin, Markus Halsti (86: Mads Larsen) - Daniel Anyembe, Lasha Parunashvili, Jacob Lungi Sørensen, Jesper Lauridsen - Joni Kauko, Adrian Petre, Pyry Soiri (77' Patrick Egelund)