AGF tilpasser sig Corona-krisen

Af: BJ - Foto: Ole Nielsen den 10. april 2020, kl. 14:52

Det er endnu uvist, hvordan Corona-krisen kommer til at påvirke resten af sæsonen. Målet er stadig, at alle kampe skal afvikles – forhåbentlig med start i løbet af maj – og ud fra de givne omstændigheder forsøger AGF at agere proaktivt, så klubben står bedst muligt rustet – både sportsligt og økonomisk – når bolden ruller igen.

- Det er en udfordrende tid for alle, og der er mange usikkerhedsmomenter. Derfor valgte vi også onsdag at suspendere vores forventninger til årets resultat - i alt væsentlighed, fordi vi på nuværende tidspunkt ikke kan sige noget om, hvordan og hvornår resten af turneringen afvikles.

- Men selvom der er mange ubekendte, så forsøger vi konstant at skrue på alle de knapper, vi kan, for at sikre, at vi som selskab og klub kommer bedst muligt ud af denne vanskelige situation. Vi har et solidt fundament, og de forskellige hjælpepakker, vi kan gøre brug, er en stor hjælp, men der er ingen tvivl om, at nedlukningen vil have store konsekvenser for dansk fodbold. Her er det vores opgave at sikre AGF's tarv bedst muligt - og det betyder også, at vi løbende foretager en vurdering af, hvordan vi får det mest optimale ud af de medarbejdere og ressourcer, vi har, siger adm. direktør Jacob Nielsen.

Tilpasning på flere fronter
Den løbende tilpasning viser sig på flere fronter. AGF har de seneste uger været i kontakt med langt hovedparten af klubbens 330 sponsorer samarbejdspartnere, og på baggrund af inputs herfra, genoptages netværksgrupperne efter påske - dog som virtuelle netværksgruppemøder. Ligeledes vil AGF bruge sine forskellige platforme til at hjælpe sponsorer og samarbejdspartnere med B2B- og B2C-markedsføring. De forskellige tiltag rettet mod klubbens samarbejdspartnere har betydet, at enkelte medarbejdere, der ellers har været hjemsendt, er blevet kaldt på arbejde igen.

Modsat har AGF valgt fra og med i dag - langfredag - at hjemsende alle 3F Superliga-spillere, den resterende del af trænerstaben og ungdoms-kontraktspillere. Superliga-spillerne har de seneste uger trænet i mindre grupper i henhold til anvisningerne fra myndighederne og Divisionsforeningen. Nu bliver de dog hjemsendt - en beslutning, der blandt andet er truffet på baggrund af Divisionsforeningens udmelding om, at klubberne vil få 1-2 ugers træningsforberedelse inden genoptagelse af turneringen.

- Som mange andre virksomheder har vi en stor del af vores medarbejderstab hjemsendt i øjeblikket, og vi har et nødberedskab, der holder klubben kørende. Men bag dem står en stor fanskare og en hel by, der vil AGF det bedste. Det er helt enestående at mærke den opbakning, vi får - senest fra vores sæsonkortholdere, der i stor stil vælger at donere deres tilgodehavende til klubben - det varmer. Ligesom det også varmer med den modtagelse, vi får, når vores ungdomsspillere bringer dagligvarer ud til ældre og udsatte borgere, eller når vi glæder vores ældste sæsonkortholdere med en "Mens-vi-venter"-pakke. Det er i en svær tid som denne, at man mærker, hvor stærkt fællesskabet er i AGF. Og det fællesskab er helt sikkert vores største trumf til at tackle Corona-krisen, siger Jacob Nielsen.