Mindeord: Kjeld Jensen 1944-2020

Af: AGF - 8. april 2020, kl. 17:14

Kjeld Jensen, tidligere førsteholdsspiller i AGF, er død, 76 år.

Kjeld Jensens karriere på AGF's førstehold strakte sig fra 1962 til 1973, elleve sæsoner hvor det blev til 185 kampe og 19 mål. Han var enhver træners drøm af en holdspiller: Hans foretrukne position var på højre wings plads, men igennem karrieren blev han en driftssikker midtbanespiller og tillige en fin substitut som sweeper, når dette var påkrævet.

Han var teknisk velfunderet med mange smarte finesser, blandt andet hælafleveringer, der dengang var ret usædvanlige.

Kjeld Jensen blev indmeldt i AGF som 8-årig og var på Aarhus byhold igennem drengeårene. I 1962 fik han to kampe på ynglingelandsholdet og i 1963 desuden en ungdomslandskamp. Han blev af samtiden beskrevet som en spiller, "der havde flair for chancernes opståen".

På en af de store europæiske AGF-aftener på Aarhus Stadion scorede Kjeld Jensen i 1965 sejrsmålet ti minutter før tid i 2-1-sejren over portugisiske Vitória de Setúbal i Europacuppen for Pokalvindere, og han gentog kunststykket i returkampen, da han bragte AGF foran 2-1, umiddelbart efter at portugiserne havde udlignet AGF's føring ved Henning Enoksen.  I runden efter kunne AGF og Kjeld Jensen ikke stille noget op mod Celtic FC, et af datidens storhold, der den sæson i øvrigt nåede turneringens semifinale.

De følgende sæsoner var svære år for AGF, hvilket indebar nedrykning til 2.-division i 1968, men oprykning til den bedste række igen i 1971, så Kjeld Jensen sluttede af med to sæsoner i 1.-division, inden karrieren blev indstillet i 1973.

Derpå tog han del i foreningsarbejdet og var i midten af 1970'erne i nogle år medlem af AGF's fodboldbestyrelse.

I det civile liv var han lagerforvalter, senere lagerchef, i Det Danske Trælastkompagni, efterfulgt af tre år som lagerchef i Damstahl og derpå i Vesterbro Trælasthandel.

Æret være Kjeld Jensens minde.

Kjeld -jensen