Nyt gulv i gammel hal

Af: SHC - 8. april 2020, kl. 6:23

Mens idrætten ligger stille får fredet idrætshal nyt gulv.

Mens Corona har lukket alt idræt i Aarhus, så benytter Ceres Park & Arena lejligheden til at få sat flueben ved et længe ønsket renoveringsprojekt; nemlig et nyt gulv i den 100 år gamle stadionhal, som gæster til AGF's hjemmekampe også kender som MIB:Loungen. 

- Det har længe været en ønske for os at få skiftet gulvet i den gamle stadionhal, hvor store dele af gulvet stammer helt tilbage fra 1953. Hallen bliver til daglig flittigt brugt til træning og kampe, og AGF's hjemmekampe, men i sagens natur ikke nu. Så det var oplagt at sætte arbejdet i gang, mens alt ligger stille. I sidste uge har håndværkere fjernet det gamle gulv i og de næste fire uger vil et nyt og moderne gulv, så blive lagt på, fortæller Jesper Tinggard fra Ceres Park & Arena.

20200401_143353

Skal ligne det gamle
Men det er ikke sådan lige at skifte gulvet i den gamle hal, der oprindeligt er opført i 1920 og er fredet.

Det betyder, at håndværkerene skal tage et særligt hensyn og være forsigtige, når det nye gulv skal lægges på.

- Når vi normalt lægger nyt gulv i vores haller inddrager vi alle vores brugere, så vi får valgt det gulv, der passer bedst til de forskellige slags sportsgrene, som bruger det. Men det har ikke været tilfældet med dette gulv, for her er ikke noget overladt til tilfældighederne. Vi har ansøgt fredningsnævnet for overhovedet at få lov til at fjerne det gamle gulv og for at få tilladelse til at lægge et nyt. Og reglerne er meget simple, når tilladelsen så er givet: det skal være en præcis udskiftning af det gamle gulv - altså en kopi. Det betyder, at gulvet skal males i samme farve som før. Det er også derfor, at det igen bliver et massivt parketgulv. Men det har vi også i vores andre haller, hvor brugerne er meget tilfredse med det, så det er ikke noget problem, forklarer Jesper Tinggard.

Det nye gulv i den gamle stadionhal forventes at stå klar midt i maj.

20200401_144913 

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet