Sporten tilbage på arbejde

Af: SHC / Foto: Ole Nielsen - 27. april 2020, kl. 15:04

Fra i dag er både 3F Superliga-trup og dele af den sportslige stab kaldt tilbage på arbejde og kan dermed så småt begynde forberedelserne frem mod en forhåbentlig snarlig genoptagelse af fodbolden i Danmark.

Træningen - hvor den første fandt sted tidligere i dag, mandag - følger fortsat Covid-19 anbefalinger og retningslinjer fra sundhedsmyndighederne, og ligner dermed den træningsrytme, som spillerne forlod, da de blev hjemsendt Langfredag.

Det betyder, at spillerne træner i mindre hold, med god afstand og fordelt over dagen, og efter forskellige forholdsregler før, under og efter.

- Det er glædeligt, at vi nu kan se spillerne tilbage på Fredensvang, og en stor del af den sportslige stab er også kaldt tilbage på arbejde. Det er vores første skridt frem mod den forhåbentlige snarlige genåbning af dansk fodbold, som vi alle ser frem til. Her skal vi ud og genoptage jagten på en placering i mesterskabsspillet, og vi har ikke mindst også en vigtig pokal-semifinale at se frem til, siger sportschef i AGF, Peter Christiansen.

Glæde over gensyn
Selv om det altså bliver under indskrænkede rammer, og det endnu ikke kan måle sig med en almindelig træning, så glæder anfører Niklas Backman sig nu alligevel over, at truppen igen kan træne på Fredensvang.

- Det betyder meget sportsligt og ikke mindst socialt for truppen, at vi nu igen kan holde os i gang på Fredensvang, hvor vi kan se nogle af vores holdkammerater og tale med staben på daglig basis, siger Niklas Backman, som i sidste uge kunne se sit hold og sine kollegaer komme i fokus, da en gruppe spillere havde indfundet sig på Fredensvang for at holde sig i gang i privat regi.

- I jagten på et velegnet og sikkert sted at holde os i gang tænkte vi os ikke om. Vores levebrød er at være skarpe og holde os i form, og det var egentlig blot det, som vi helt privat forsøgte på et sikkert sted. Vi har beklaget overfor klubben og for vores kollegaer, og vi er glade for, at vi nu igen - på helt korrekt vis - kan træne på Fredensvang, tilføjer Niklas Backman.

Individuel træning for AGF Talent
AGF følger løbende sundhedsmyndighedernes og Divisionsforeningens anbefalinger og retningslinjer for træning, og vil til enhver tid indrette planerne efter de ændringer og anbefalinger, der måtte komme indenfor den kommende tid.

Samtidig med at 3F Superliga-truppen genoptager træningen, vil AGF Talent i øvrigt også påbegynde individuel træning for ungdomsspillere. Træningen vil udelukkende foregå i den nyopførte GoalStation, som netop er beregnet og meget velegnet til dette formål, og det vil naturligvis også ske i henhold til myndighedernes retningslinjer og anvisninger.

Vi gør opmærksom på, at der - i de fortsatte bestræbelser på at undgå spredning af Covid-19 - fortsat ingen adgang er til Fredensvang for medier, fans og publikum. Dette beder vi alle om at respektere.