Anfører Backman om EL-lodtrækning: Spændende udfordring

Af: SHC / Foto: Ole Nielsen - 10. august 2020, kl. 15:58

FC Honka venter os hjemme i Ceres Park i kvalifikationen til Europa League. Og det er en kamp som anfører Niklas Backman ser meget frem til.

Der venter os finsk modstand, når vi torsdag den 27. august tager hul på kvalifikationen til Europa League med en kamp mod FC Honka i Ceres Park. 

Det faldt på plads i dag efter lodtrækningen til kvalfikationsrunderne. Og for anfører Niklas Backman - der snart er tilbage på træningsbanen med resten af holdet, når truppens sommerferie slutter senere på ugen - er det en spændende udfordring, der venter holdet. 

- Det bliver interessant. Jeg kender ikke til FC Honka som sådan, men jeg kender lidt til finsk fodbold fra min tid i Sverige, hvor jeg har spillet en del testkampe mod finske hold, og de er bedre end mange måske tror her i Danmark. Det er ofte fysisk stærke hold, der giver dig kamp til stregen. Så det bliver en spændende udfordring for os, siger Niklas Backman, som for første gang skal føre sit hold på banen til en europæisk kamp.

Ikke siden 2012 har vi nemlig spillet under UEFA-flaget. Så Niklas Backman og resten af holdet ser meget frem til kampen, der også bliver sæsonens første turneringskamp. 

- Det bliver fantastisk - også selv om vi ikke må ha' vores fans med på Ceres Park. Alligevel bliver det en stor aften for holdet og for klubben, der ikke har været i Europa i lang tid. Så vi skal huske at nyde det og så skal vi ud og gi' alt vi har for at komme videre, siger Niklas Backman, som netop glæder sig over, at vi hjemmebanefordelen tilfaldt os i et opgør, der afgøres over en enkelt kamp. 

- Vi er stærke hjemme i Aarhus og det er rart, at vi ikke skal ud og rejse. Så det er selvfølgelig glædeligt, at vi starter hjemme i Ceres Park - også selv om vi desværre må undvære fansene. Men vi ved, at de bakker os op hjemmefra og hvor de ellers ser kampen, tilføjer Niklas Backman.  

Kampen mod FC Honka bliver uden tilskuere på grund af de Covid-19 restriktioner som UEFA opretholder under de europæiske turneringer, der - i modsætning til i 3F Superligaen - ikke tillader tilskuere. 

Kampen spilles torsdag den 27. august. Tidspunktet på dagen fastsættes senere. 

Europa (1)

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet