Hårdt arbejde i heden ikke nok for kvinderne

Af: AGF / Foto: Allan Høgholm - 15. august 2020, kl. 20:22

Et hårdt arbejdende kvinde-mandskab faldt i dag til de forsvarende mestre fra Fortuna Hjørring på en historisk - og varm - dag i Ceres Park.

For første gang nogensinde spillede AGF Kvindefodbold i dag i Ceres Park, da de danske mestre fra Fortuna Hjørring var på besøg i Aarhus.

En historisk dag for Aarhus og for AGF, og Kongelunden fremstod da også i solen fra sin bedste side på en dag, hvor over 100 deltagere inden kampen havde samlet skrald ind fra skovene omkring Ceres Park til vores Clean Up Aarhus arrangement.Inde på Ceres Park var det desværre AGF, der skulle starte med at samle noget op. Nemlig bolden ude af eget net, da dagens gæster fra Fortuna Hjørring chokstartede med at bringe sig foran efter kun et par minutter, hvor en dyb bold blev vekslet til mål. Den sure start satte sig lidt i holdet, der fra starten af første halvleg havde svært ved at få sat de store chancer op mod en stærk defensiv hos Fortuna Hjørring. Og hele tiden lurede gæsterne på omstillinger. Men når de kom igennem, var vores målvogter Katrine Svane klar.

4L3A5443

Og efterhånden fik vi - ved benhårdt arbejde - spillet os bedre ind i kampen og rystet den trælse start af os. Og hen mod halvlegens slutning var det AGF, som var farligst, hvor vi endelig begyndte at få hul på defensiven hos Fortuna.

Mest farlig var Sofie Bloch, da hun modtog bolden i Fortunas felt og bankede til den, men gæsternes målmand var på plads. Og sådan sluttede første halvleg med AGF som det bedste hold, hvor vi fik arbejdet os godt tilbage i kampen efter den tidligere føring til gæsterne. 

2. halvleg
Opildnet af den gode afslutning på første halvleg kom kvinderne tidligt op fra omklædningsrummet ind til 2. halvleg - determineret i jagten på en udligning. Men igen blev vi slået tilbage af et hurtigt mål, da Fortuna efter seks minutter af halvlegen fik scoret igen i en situation, hvor en hjørringenser stod fri i feltet og kunne sætte bolden ind bag en chanceløs Katrine Svane, der stod en god kamp i dag. 4L3A5522

Og bagud 0-2 var det op ad bakke på den varme bane på Ceres Park, hvor der blev brugt mange kræfter af begge hold på en utrolig varm bane, hvor heldigvis for spillerne var indlagt flere vandpause.  

AGF'erne måtte i dag undvære tre spillere på grund af skader - herunder vores anfører Christina Ravn, der blev skadet i sidste uges kamp. I fraværet af den rutinerede Ravn skulle der arbejdes hårdt og det gjorde holdet i dag, hvor de - efter Fortunas andet mål - kløede på og søgte at skabe nye muligheder for mål. Men vi var i dag også oppe mod en stærk defensiv hos gæsterne. Og det blev derfor kun til lige ved og næsten i resten af kampen, hvor det også handlede om ikke at lukke for meget op for Fortunas omstillinger, mens vi jagtede reduceringen og point. 

4L3A5483

Den største mulighed kom til os med fem minutter igen, hvor Fortunas Hjørrings målvogter måtte hive to klasseredninger op før vi afsluttede på stolpen. Så heldet var heller ikke med os i dag. I stedet var Fru Fortuna mere med hendes navnesøster fra Hjørring, som kunne rejse nord på med en 0-2 sejr på Ceres Park. 

Næste udfordring for AGF Kvindefodbold er allerede på onsdag, hvor det hjemme på Vejlby Stadion gælder en kamp mod FC Thy/Thisted Q

Kampfakta - Gjensidige Kvindeligaen
AGF-Fortuna Hjørring 0-2 (0-1)


0-1: Olivia Møller Holdt 

0-2: Rebekka Frederiksen 


Tilskuere: 350 (Covid-19 restriktioner)

Advarsler:

AGF: Sofia Bloch


AGF:

Katrine Svane, Sofie Vendelbo, Cecilie Johansen, Hanne Bacon, Sofie Bloch (66' Caroline Ahrendtsen Jensen), Mathilde Kruse, Christina Beck, Maria Denius, Freja Storm (56' Sofie Kamp), Emma Andersen, Maria Herdel (89' Mathilde Søjberg) 

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet