U19 søger de helstøbte præstationer

Af: BJ - Foto: FotoTrine/vildmedfoto.dk den 7. august 2020, kl. 22:36

Lørdag åbner U19 sæsonen på hjemmebane mod Silkeborg IF. Den korte opstart har budt på svingende præstationer, og for cheftræner Fatah Abdirahman bliver opgaven med holdet at skabe et solidt kollektiv.

En fjerdeplads og kvalifikation til Baltic Sea Cup. Det var facit for AGF's U19-hold i den forgangne sæson. Lørdag sparkes en ny sæson i gang, og her er det spillere født i 2002 og 2003, der skal forsvare klubbens farver. Cheftræner Fatah Abdirahman giver denne karakteristik af den gruppe spillere, han det kommende år har under sine vinger.

- Der er mange fine individualister på de to årgange, og opgaven bliver at skabe et stærkt kollektiv, så vi kan få lidt mere stabile præstationer. Vores træningskampe har også lidt afspejlet dette. I momenter er der været rigtig fine glimt, men vi mangler stadig nogle helstøbte præstationer kollektivt. Efter en god træningsuge i Vildbjerg taber vi den første testkamp 0-4 til Esbjerg. Herefter slår vi FC Midtjylland 6-1, og taber så 1-3 til Silkeborg i den sidste træningskamp. Resultaterne fortæller, at vores topniveau kan være rigtig højt, men til gengæld kan vores bundniveau også være meget, meget lavt. Kunsten er nu, at vi får sat nogle solide præstationer sammen, så vi bliver svære at spille mod, fortæller Abdirahman.

I sidste sæson fik tre U19-spillere - Albert Erlykke Grønbæk, Mikkel Møller Lassen og Mostafa Maarouff - samt U17-spiller Frederik Ihler debut på førsteholdet, og målet med alt det hårde arbejde på træningsbanerne og i styrkelokalerne er netop at udvikle spillere, der kan begå sig på førsteholdet. En vej, der ikke er blevet nemmere det seneste år.

- Overliggeren er blevet hævet i forhold til at få spillere bragt op på Superliga-holdet. Med alle de unge spillere, der er i Superliga-truppen nu, så kræver det jo, at de næste skal være endnu dygtigere, og samtidig har Superliga-holdet også præsteret flot. Det er jo kun positivt, og det stiller større krav til, at vi gør det endnu bedre. Vi skal gøre de 01'ere, der er tilbage, og 02'erne og 03'erne klar til at tage skridtet op på førsteholdet - og det er blevet endnu længere qua den kvalitet, der er på førsteholdet nu, understreger Abdirahman.

I U19 Ligaen er det tilladt at benytte to U20-markspillere i kampene. Både Mikkel Møller Lassen og Albert Erlykke Grønbæk, der begge er rykket permanent op i A-truppen på fuld tid, kan komme i spil, men ellers er Mads Bager (billedet) og Nikolaj Sauer udset til at løfte denne opgave.

- Vi har Mads Bager og Nikolaj Sauer med som U20-spillere. Specielt i mesterskabsspillet hævede de deres overligger, og som de to ældste spillere skal de nu virkelig steppe op for at tage ansvar. Det ligger ikke normalt til dem, så det er også en comfortzone, de skal ud af. Det gælder i øvrigt for mange af spillerne på de to årgange. Det er en lidt anderledes gruppe, end jeg har været vant til, fordi der er rigtig mange introverte typer, så mange af dem skal ud af deres comfortzone og tage større ansvar, siger Abdirahman, der først og fremmest går efter at få skabt et stærkt kollektiv.

- Folk, der kender mig som træner, ved, at jeg er sulten og altid vil have mere, men kunsten er i første omgang, at vi får skabt stabile præstationer og et tydeligt udtryk. Vi ved, vi har nogle individualister, som er rigtig dygtige, og så gælder det om at få kollektivet med og få alle til at forstå deres opgaver og gå 100 procent ind i det. Det har ofte været den her gruppes udfordring, at når kampene spidsede til, så manglede man, at de var i stand til at spise sig selv i de sidste minutter. Det skal vi have ændret på, og jeg synes, det er en udfordring, som er rigtig spændende med den her årgang.

Lørdag venter Silkeborg på Fredensvang, og Abdirahman ser frem til en vanskelig premiere.

- Silkeborg blev nr. 2 med den samme årgang i U17, så det er et godt hold, vi møder. Vi mødte dem også i den sidste træningskamp, hvor de kom med deres stærkeste hold, mens vi blandede vores kort lidt. Silkeborg var klart bedre end os i den kamp, men hvis vi rammer vores niveau, er jeg sikker på, at vi også kan drille dem. Hvis vi skal have et point eller tre, så kræver det, at vi får en helstøbt præstation fra drengene, siger Abdirahman.

I forhold til truppen er det blevet til en enkelt tilgang i løbet af sommerpausen. Elias Jes Jønson er vendt tilbage efter endt efterskoleophold, hvor han repræsenterede AaB. Anders Fæster, der er U20-spiller har valgt at søge en udfordring på seniorniveau, og han har derfor fået ophævet sin kontrakt. Endelig må Fatah Abdirahman desværre også se bort fra Emil Agerbæk. Den talentfulde midtstopper var netop kommet tilbage fra en korsbåndsskade, men i træningskampen mod Silkeborg var han så uheldig at ødelægge korsbåndet i sit andet knæ. Herfra skal der lyde et god bedring til Emil.

Sæsonpremieren mod Silkeborg har kampstart kl. 14.00 på Fredensvang. Tilskuere kan overvære kampen, men skal dog som følge af Covid19-retningslinjer sidde ned under hele kampen, og der er ikke adgang til klubhuset.

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet