AGF forfremmer Fatah Abdirahman til teknisk chef

Af: BJ - 8. december 2020, kl. 12:30

I en ny rolle som teknisk chef får Fatah Abdirahman ansvaret for den vigtige transition fra talentafdelingen til Superliga-holdet og scouting af spillere, primært til de ældste ungdomshold.

I de seneste år har Fatah Abdirahman stået i spidsen for AGF's U19 Liga-hold, men nu skifter han trænerhvervet ud med en stilling som teknisk chef i talentafdelingen.

- Vi har brugt de seneste uger på at finde frem til, hvordan vi blander kortene på den bedst mulige måde i vores talentafdeling, og her ser vi udnævnelsen af Fatah til teknisk chef som en klar styrkelse af vores setup. Vi har haft et stort ønske om at afsætte endnu flere ressourcer til både overgangen fra ungdomseliteholdene til A-truppen og til vores scouting, og det er områder, som Fatah nu skal være med til at løfte som teknisk chef, siger adm. direktør Jacob Nielsen.

Som teknisk chef kommer Fatah Abdirahman til at referere til den kommende sportschef, og sammen med den nyudnævnte talentchef Jesper Ørskov og Head of Coaching Martin Bloch skal han tegne AGF's talentudvikling, der inden længe også kommer til at omfatte et akademi på Fredensvang. Jacob Nielsen glæder sig over, at AGF fortsat har gavn af Abdirahmans erfaring og kvaliteter.

- Fatahs kontrakt som U19-træner udløber her til sommer, og vi har i et stykke tid vidst, at han har ønsket nye udfordringer. Vi er derfor også glade for, at det er lykkedes at fastholde Fatah i vores organisation, da han har nogle helt åbenlyse kompetencer i forhold til at identificere talentfulde spillere og ruste dem til de krav, der stilles på højeste niveau, siger Jacob Nielsen. Fatah Abdirahman, der har været træner i AGF siden 2016 og stod i spidsen for U17-holdet, der i 2018 vandt DM-guld, ser frem til at kaste sig over sine nye arbejdsopgaver.

- Jeg befinder mig rigtig godt i AGF, og derfor er jeg også glad for at få denne mulighed som teknisk chef. Målet er, at vi får endnu flere spillere gennem nåleøjet. Her spiller både scoutingen og transitionsdelen en afgørende rolle, og jeg vil arbejde hårdt for, at vi som klub bliver endnu skarpere på disse to områder, siger Fatah Abdirahman.

Fatah Abdirahman starter i sin nye stilling med øjeblikkelig virkning, og det betyder, at en ny U19-træner skal tilknyttes.

- Vi har nu sat processen i gang med at finde en ny U19-træner, der skal tiltræde 1. januar. Vi søger en erfaren træner, som har et indgående kendskab til, hvad der kræves af spillerne for at tage skridtet op på næste niveau, og vi hører gerne fra alle, der kunne have en interesse i at blive en del af vores talentudvikling, siger Jacob Nielsen.

Fatah (1)