AGF Kvindefodbold: Nye planer vækker begejstring i truppen

AF: Af: MJ - 21. april 2021

Kvindefodbolden i Aarhus skal løftes til nye højder. Derfor har vi lanceret en ny plan, der skal forbedre vilkårene og rammerne i AGF Kvindefodbold. Og det bliver mødt med glæde blandt spillerne.

Kvindefodbolden i Aarhus skal løftes til nye højder. Derfor har vi lanceret en ny plan, der skal forbedre vilkårene og rammerne i AGF Kvindefodbold. Og det bliver mødt med glæde blandt spillerne.

Planerne blev præsenteret tidligere i december - herunder en ny træner fra sommer i skikkelse af Katrine S. Pedersen. Og blandt spillerne er der stor begejstring og glæde over planerne. 

- Det bliver et spændende projekt, og jeg tror virkelig, at det vil forbedre kvindefodbolden i Aarhus. Som spiller er det rigtig fedt, at vi kan mærke, at det bliver et mere professionelt miljø med bedre vilkår i den nye satsning. Derfor vil vi også gerne bevise, at det er værd at satse på kvindefodbold, siger Katrine Svane, der er målmand på Gjensidige Kvindeliga-holdet hos AGF Kvindefodbold.

- Den nye satsning gør, at vores hverdag kommer til at hænge mere sammen på mange måder. Det betyder også, at vi kan blive mere fokuseret på fodbolden, tilføjer holdkammeraten Cecilie Johansen.

Ser frem til ny træner
I den nye satsning indgår også ansættelsen af en ny træner i skikkelse af den nuværende assistenttræner på kvindelandsholdet Katrine S. Pedersen.

Hun tiltræder rollen som cheftræner for AGF Kvindefodbold fra sommer og medbringer stor erfaring, eftersom hun har rekorden for flest landskampe på kvindelandsholdet med 210 kampe samt i arbejdet som assistenttræner på landsholdet i fem år.

Den nye træner bliver også taget vel i mod af spillerne, der glæder sig til, at Katrine S. Pedersen skal stå i spidsen for holdet.

- Det er en stor profil at hente ind, og hun kan helt sikkert bidrage med en masse til holdet - både fra hendes erfaring som spiller og træner. Vi kan se op til hende, og hun er en stor inspirationskilde for mig. Derudover kan hun også relatere til os spillere på en helt unik måde, fordi hun selv har været igennem mange af de samme skridt som os, siger Cecilie Johansen.

Skærmbillede 2020-12-21 Kl . 14.11.55

Nyt fodboldhus og dual career
I de nye planer indgår også, at der skal skabes et nyt fodboldhus, der skal være med til at give spillerne bedre rammer i deres arbejde i hverdagen med faciliteter som for eksempel styrketræningsrum, behandlingsrum og andre essentielle fodbold-faciliteter.

- Før de nuværende corona-restriktioner styrketrænede vi i Fitness World, hvor vi nogle gange følte os til gene for andre brugere i centret, når vi troppede op 20 spillere på en gang. Så det bliver fedt at få vores egne faciliteter. Derudover vil boligerne i det nye fodboldhus også gøre det nemmere for nye spillere at komme til klubben, fordi man kan bo sammen med nogle af sine holdkammerater, forklarer Katrine Svane.

Skærmbillede 2020-12-21 Kl . 14.03.35 (1)

Spillerne i AGF Kvindefodbold spiller ikke fodbold på fuld tid. Ved siden af fodboldkarrieren har de enten studie eller arbejde, som også fylder i en ellers travl hverdag. Men i den nye satsning vil vi i samarbejde med byens uddannelsesinstitutioner arbejde på at indføre to professionelle dage om ugen på spillernes skoleskema, hvor spillerne kun har fokus på fodbold.

- Jeg synes, det er fedt, at vi på sigt gerne skulle have nogle professionelle fodbolddage på studiet. Nu kommer man nogle gange til træning efter en lang dag på studiet. Her kan man godt være helt smadret og dermed ikke oplagt til at træne. Derfor bliver det fedt at få nogle dage, hvor man kan lægge bøgerne på hylden og kun koncentrere sig om fodbold, siger Katrine Svane.

Skærmbillede 2020-12-21 Kl . 14.12.07

AGF Kvindefodbold er i gang med sin første sæson i Gjensidige Kvindeligaen, siden elite-overbygningen blev stiftet tilbage i marts i samarbejde med VSK Aarhus og IF Lyseng.

Der resterer stadig to spillerunder i Gjensidige Kvindeligaen, og holdet kan stadig nå at komme i slutspillet. De to sidste spillerunder skulle være spillet før jul, men på grund af coronapandemien lukkede ligaen ned før tid.

Derfor er de sidste kampe i grundspillet udskudt til foråret, og næste turneringskamp for AGF Kvindefodbold er lørdag den 6. marts, når vi gæster Brøndby på Brøndby Stadion.

Hør mere til de nye planer på AGF TV: 

Koncernpartnere

+