December-dask til AaB i årets sidste kamp

Af: MJ / Foto: Allan Høgholm - 20. december 2020, kl. 20:14

2020 blev afsluttet på fineste vis på Ceres Park efter vi sent søndag eftermiddag hev en sikker sejr hjem på 3-0 mod AaB i den jyske klassiker.

Årets sidste kamp var på programmet, da vi søndag eftermiddag hjemme på Ceres Park tog imod AaB i den jyske klassiker i 3F Superligaen.

Det var vores 152. kamp mod AaB, og før kampen havde vi vundet 58 kampe og tabt 59 kampe mod nordjyderne. Derfor havde vi muligheden for at udligne vinder-statistikken med en sejr i Aarhus denne søndag.

Vi fik en rigtig god start på opgøret. Efter små fem minutters spil fik vi en omstilling med Gift Links. Sydafrikaneren kom frem til et skud, men desværre lykkedes det ham ikke at sparke bolden i mål.

Fem minutter senere var Links igen på spil. Han modtog bolden lige udenfor feltet, hvorefter han forsøgte sig med et skud på mål. Igen formåede han ikke at passere Jacob Rinne i AaB-målet, som kunne fastholde bolden i favnen.

Efter cirka et kvarter fik vi udbytte af vores totale spilovertag og kom foran 1-0. Jon Thorsteinsson forsøgte sig med et skud fra kanten af feltet, som voldte problemer for Jacob Rinne. Svenskeren parrerede bolden lige ud i fødderne på Links, som sendte bolden i netmaskerne.

20201220-AGF-vs -Aab -3F-Superliga -0530

Vi fortsatte med at sidde tungt på spillet i den efterfølgende periode, og det resulterede i en scoring til 2-0 efter en lille halv time. Bror Blume leverede et fladt indlæg, som havnede hos Thorsteinsson. Derefter smed islændingen bolden i mål, men der blev dømt offside. Hændelsen skulle gennem VAR, som efterfølgende omstødte kendelsen til mål.

20201220-AGF-vs -Aab -3F-Superliga -0605

Og minsandten om det ikke skule blive 3-0 få minutter senere. Et indlæg fra Patrick Olsen sejlede ind i foden på Thorsteinsson, der med indersiden udplacerede Rinne i AaB-målet. Derfor var vi på vej mod en komfortabel føring til pausen.

Det lykkedes os at holde den solide føring til pause, hvorfor vi kunne gå i omklædningsrummet ved cifrene 3-0 efter en fremragende første halvleg.

2. halvleg
Vi kom godt ud efter pausen. Bare få minutter inde i anden halvleg fik vi vores første mulighed, da Patrick Mortensen steg til vejrs på et indlæg fra Patrick Olsen. Desværre røg hovedstødet over mål.

20201220-AGF-vs -Aab -3F-Superliga -1206

Derefter kom AaB bedre med i opgøret. Gæsterne fik sat flere afleveringer sammen og kom længere op på vores banehalvdel. Dog blev nordjyderne aldrig rigtig farlige i deres offensiv.

Som anden halvleg skred frem, var det fortsat AaB, der var mest på bolden. Nordjyderne forsøgte at finde pladsen på vores banehalvdel, men uden held. Derfor stod der stadig 3-0 med et kvarter igen.

Med godt ti minutter igen havde vi et godt forsøg på frispark. Casper Højer tog sig af det, og med sit velkendte venstreben sparkede han indenfor målrammen. Men i AaB-målet stod Rinne godt placeret, og han fik dermed reddet bolden.

20201220-AGF-vs -Aab -3F-Superliga -1566 (1)

Mod slutningen af opgøret kom Nicklas Helenius på banen til sin sidste kamp i AGF-trøjen. Han kom på banen i stedet for Patrick Mortensen til stor applaus for de fremmødte tilskuere, som gav ham en god afsked.

Helenius og resten af holdet lykkedes med at køre sejren hjem ganske komfortabelt med cifrene 3-0. Dermed fik vi afsluttet efterårssæsonen med manér og udlignet sejrsstatistikken mod AaB, hvorfor det nu hedder 59 sejre til os og 59 sejre til nordjyderne i vores 152 indbyrdes opgør gennem tiden.

Kampfakta - 3F Superligaen
AGF - AaB 3-0 (3-0)

1-0: 16' Gift Links
2-0: 26' Jon Thorsteinsson
3-0: 34' Jon Thorsteinsson

MOTM: Jon Thorsteinsson

Advarsler
AGF: Casper Højer
AaB: Rasmus Thelander, Pedro Ferreira

AGF:
Kamil Grabara - Casper Højer, Frederik Tingager (85' Niklas Backman), Sebastian Hausner, Kevin Diks - Bror Blume (65' Albert Grønbæk), Patrick Olsen, Nicolai Poulsen - Gift Links (74' Milan Jevtovic), Patrick Mortensen (85' Nicklas Helenius), Jon Thorsteinsson (74' Alexander Munksgaard).

AaB:
Jacob Rinne - Jakob Ahlmann, Rasmus Thelander, Jores Okore, Kristoffer Pallesen - Lukas Klitten (41' Daniel Granli), Pedro Ferreira (79' Magnus Christensen), Malthe Højholt (41' Robert Kakeeto) - Tom van Weert (67' Tim Prica), Iver Fossum, Kasper Kusk.

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet