Tilbageblik: Tre mindeværdige kampe mod Brøndby IF

Af: MJ / Foto: Getty Images og Ole Nielsen - 3. december 2020, kl. 11:08

På mandag den 7. december tager vi imod rivalerne fra Brøndby hjemme på Ceres Park i 3F Superligaen. I den anledning ser vi tilbage på tre mindeværdige opgør mod klubben fra Vestegnen gennem tiden.

Vi begynder med et opgør fra 1996 (nej, ikke den kamp...), hvor vi i Parken stod overfor Brøndby i pokalfinalen i Giro Cuppen, som pokalturneringen hed dengang. Det var torsdag den 16. maj, som også var Kristi Himmelfartsdag det år, foran mere end 35.000 tilskuere på lægterne.

Vi kom først på måltavlen i pokalbraget efter en halv times spil. Med venstrebenet sendte Johnny Vilstrup et indlæg ind i Brøndbys målfelt, hvorefter banens yngste spiller 19-årige Peter Degn pandede bolden i mål til 1-0.

Det skulle også blive til 2-0 kort inden pausen. Håvard Flo forsøgte sig med et skud fra distancen, men bolden blev blokeret og røg op i luften. Derefter faldt bolden ned til Thomas Thorninger, der headede bolden videre til Stig Tøfting, som pandede bolden i netmaskerne. Dermed kunne vi gå i omklædningsrummet med en føring på 2-0.

Efter pausen forsøgte Brøndby ihærdigt at komme tilbage i opgøret - men uden held. Derfor sluttede pokalfinalen med en sejr og i stor triumf, hvorfor vi kunne kalde os pokalvindere for niende gang i klubbens historie.

Jørgensen og Akharraz sænker Brøndby
Så tager vi et spring 16 år frem i tiden til 2012. Denne gang tog vi imod Brøndby hjemme i Aarhus i 31. spillerunde af Superligaen.

I denne sæson var vi oprykkere i Superligaen, og inden opgøret lå vi på femtepladsen med 45 point efter 30 kampe. Brøndby lå på niendepladsen i tabellen med ni point op til os.

Det skulle vise sig at blive en forrygende dag i Aarhus, og festen begyndte efter 28 minutters spil. Osama Akharraz kvitterede med en scoring til 1-0, efter Aron Johannsson havde spillet ham fri med en fræk hælaflevering.

Ti minutter senere udbyggede vi føringen på et perlemål. På et frispark udenfor feltet bankede Martin Jørgensen bolden ind via stolpen, hvorfor der nu stod 2-0.

2-0 var også stillingen til pause, selvom Brøndby var tæt på at reducere mod slutningen af første halvleg. Michael Krohn-Dehli forsøgte sig fra distancen, og han hamrede bolden op på overliggeren til stort held for os.

Efter pausen skulle der kun gå få minutter, inden vi kom foran 3-0. Casper Sloth udnyttede sin hurtighed til at få en en-mod-en situation med Brøndbys Daniel Norouzi, hvorefter han fra kanten af feltet udplacerede Michael Tørnes i gæsternes mål.

Og minsandten om det ikke også skulle blive 4-0. Igen var Martin Jørgensen på pletten, da han med et eventyrligt langskud sparkede bolden ind bag en chanceløs Michael Tørnes.

Med et kvarter igen lykkedes det Brøndby at få reduceret. Nikolaj Agger sendte et indlæg mod bagerste stolpe, hvor Jens Stryger Larsen headede gæsterne på 4-1. Men Osama Akharraz lukkede og slukkede kampen i slutminutterne med scoringen til 5-1 fem minutter før tid.

Dermed sluttede kampen med en storsejr hjemme på Ceres Park, som i dag stadig er den største sejr over klubben fra Vestegnen i vores historie.

Hæsblæsende opgør på Ceres Park
Fra 2012 til 2018. Endnu en gang var Brøndby på besøg i Aarhus, men denne gang var det i 10. spillerunde af 3F Superligaen.

Inden opgøret lå vi på en ottendeplads i tabellen med bare tre point op til AaB på tredjepladsen. Brøndby lå på fjerdepladsen to point foran os, hvorfor det var en tæt tabel efter de første ni kampe.

Jakob Ankersen skulle vise sig at blive den første målscorer i kampen efter en lille halv time. Han modtog bolden fra Tobias Sana, hvorefter han tog et løb ind i feltet og scorede til 1-0.

Men bare ét minut senere fik Brøndby udlignet. Kamil Wilczek sparkede bolden ind fra kanten af feltet, hvorfor der nu stod 1-1.

Kort før pausen bragte vi os igen i front. Casper Højer havde taget turen hele vejen op i angrebet, og fra en spids vinkel hamrede han bolden op i det lange hjørne til pausestillingen 2-1.

Efter pausen lykkedes det Brøndby at komme tilbage endnu en gang. Igen stjal Wilczek rampelyset, da han med sin anden scoring bragte balance i regnskabet igen.

Men vi lod os ikke kue af det, så efter en times spil kom vi i front for tredje gang i kampen. Tobias Sana eksekverede et frispark med stor succes, da han flot krøllede bolden ind ved nærmeste stolpe. Dermed var stillingen 3-1 med 40 minutter igen.

I overtiden havde Hany Mukhtar et frisparksforsøg, men tyskeren sparkede over mål. Derfor sluttede det med en sejr på 3-2 i et hæsblæsende og underholdende opgør på Ceres Park.

Honorable mentions
Der er mange andre mindeværdige kampe mod Brøndby IF - både for det dårlige og for det gode. Og det er svært at vælge.

Vi kunne for eksempel også have genbesøgt udekampen fra august sidste år. Her høstede vi en velfortjent sejr på 0-3 på Brøndby Stadion, hvilket er vores største udesejr over Vestegns-klubben nogensinde.

Jakobankersen _gi _600x 396

Vi kunne også vi ha' lagt vejen forbi 2008, hvor vi hjemme i Aarhus vandt 2-1. Her scorede Nando Rafael i sin debut, mens Peter Graulund kvitterede med sejrsmålet, da han på akrobatisk vis fik drejet bolden over mod fjerneste stolpe og ind i mål.

Eller besøgt udekampen i 2007, hvor Mike Tullberg foldede forløsningen ud dybt inde i overtiden med sit fremragende saksespark på Brøndby Stadion, der cementerede sejren på 0-1.

Mandag skriver vi et nyt kapitel i historien, når vi igen stor overfor Brøndby IF. Der er kampstart klokken 19.00 på Ceres Park. Kampen kan ses direkte på TV3+ med optakt fra klokken 18.00. KSDH!