Spot på... AaB

Af: MJ / Foto: Getty Images, Ole Nielsen og Nikolaj Rønnow - 18. december 2020, kl. 19:34

Søndag er det igen tid til den jyske klassiker, når AaB kommer på besøg på Ceres Park. Her ser vi nærmere på weekendens nordjyske modstander.

Efter onsdagens pokalsejr over AC Horsens gælder det en ny kamp, og denne gang er det i 13. spillerunde af 3F Superligaen, når vi hjemme tager imod AaB i den jyske klassiker.

Senest vi mødte AaB, var tilbage i oktober, da vi stod over for nordjyderne i Aalborg og kampen på søndag bliver intet mindre end den sjette jyske klassiker i 2020.

Nicolai Poulsen 150919-01

Gennem historien har vi spillet 151 kampe mod AaB. Her har vi vundet 58, tabt 59 og 34 kampe er endt uden en vinder. Så med en sejr søndag kan vi udligne den sejrs-statistik.

I alle vores 74 hjemmekampe mod nordjyderne gennem historien er det kun to kampe, der er endt 0-0 - i henholdsvis 1991 og 2018. Mens blot seks af 87 af de tidligere 3F Superliga-udgaver af den jyske klassiker er endt uden scoringer - og der scores faktisk i snit næsten tre mål hver gang de to klubber mødes.

Så der er ret stor sandsynlighed for mål på Ceres Park på søndag - forhåbentlig flest til os.

Skærmbillede 2020-12-18 Kl . 19.07.10

Modstander-nyt
På skadesfronten har AaB en række tvivlsomme spillere til søndagens kamp. Holdets største profil Lucas Andersen pådrog sig en skade i sidste uges pokalskuffelse mod B 93, hvor nordjyderne røg ud af Sydbank Pokalen til vores kommende modstandere i turneringen.

Dermed var han ikke med i truppen til kampen mod Lyngby i 3F Superligaen i sidste weekend.

Udover Lucas Andersen er Jeppe Pedersen og Oscar Hiljemark også tvivlsomme til søndagens jyske klassiker, mens førstemålmanden Jacob Rinne måtte gå fra banen i pausen i kampen mod Lyngby med en skade.

AaB har til gengæld ingen spillere ude med karantæne og Tim Prica er tilbage efter endt karantæne.

Siden vi sidst mødte AaB, har nordjyderne mistet cheftræner Jacob Friis, der har valgt at forlade jobbet af personlige årsager. Derfor er det assistenttræneren Peter Feher, der i øjeblikket er midlertidig cheftræner i klubben.

Skærmbillede 2020-12-18 Kl . 19.06.40

Form

AaB har haft det lidt svært på det seneste. Faktisk har de kun hentet én sejr i de seneste fem kampe, hvilket var i sidste weekend med en smal sejr på 3-2 over Lyngby.

Før dén kamp røg de som nævnt tidligere ud af Sydbank Pokalen til B 93, ligesom de få dage forinden tabte 2-1 ude mod OB. I slutningen af november blev det også til uafgjort mod FC Midtjylland og FC Nordsjælland, hvilket har placeret dem på en øjeblikkelig syvendeplads i tabellen - to point færre end os på tredjepladsen.

Skærmbillede 2020-12-18 Kl . 19.06.59

Head to head

I de seneste fem indbyrdes opgør har vi kæmpet noget med at få en sejr over AaB. Her er det blot blevet til én sejr, tre nederlag og én uafgjort. Men set i et lidt længere baklys, så er det over de seneste otte Superliga-kampe blevet til fire sejre, tre nederlag og én uafgjort.

De seneste fem kampe mod AaB:

04.10.2020 AaB 1-1 AGF (3F Superligaen)

09.07.2020 AaB 1-0 AGF (Mesterskabsspillet i 3F Superligaen)

26.06.2020 AGF 1-4 AaB (Mesterskabsspillet i 3F Superligaen)

10.06.2020 AaB 3-2 AGF (Semifinalen i Sydbank Pokalen)

07.06.2020 AaB 2-3 AGF (3F Superligaen)

Gettyimages -1219108281_500x 348

Profil

Kasper Kusk er en af AaB's profiler i denne sæson. Den 29-årige kantspiller er en trussel mod ethvert forsvar med sit gode overblik og tekniske færdigheder. Det viste han i AaBs seneste kamp mod Lyngby, hvor han var velspillende med to mål og flere gode aktioner i sejren på 3-2 over sjællænderne.

Og i fraværet af Lucas Andersen, der muligvis er ude med en skade, sætter nordjyderne nok deres lid til aalborgenseren, der er vokset op i AaB, men også har spillet for Twente og FC København, ligesom han har syv landskampe på sit CV.

Kusk står noteret for to scoringer og to assists i 3F Superligaen i denne sæson, men han også scorede i tredje runde af Sydbank Pokalen

Kusk

Begge klubber

Flere spillere - faktisk en hel del -  har gennem tiden spillet i både AGF og AaB. Morten Duncan Rasmussen, Lennart Bak, Johnny Mølby for blot at nævne nogle få af de spillere, der har optrådt i begge klubtrøjer.

Tre af vores aktuelle spillere, Patrick Olsen, Søren Tengstedt og Nicklas Helenius, har også alle en fortid i AaB. Olsen og Tengstedt spillede som bekendt hos nordjyderne i sidste sæson, inden de denne sommer kom til AGF.

Tengstedt og Helenius har begge haft sin fodboldopvækst i AaB, mens Olsen skiftede til klubben i sommeren 2019.

En anden spiller med fortid i begge klubber er Casper Sloth, der spillede for AaB i 2016-2017 sæsonen, men som nu tørner ud for FC Helsingør. Sloth - der fik sin fodboldopvækst i Brabrand IF - spillede 134 kampe for AGF i en periode fra 2009 til 2014 inden karrieren gik udelands.

Casper Sloth _AGF-VFF100814ON

Foto fra fortiden

Getty Images -522938688 (1)

Et fyldt Ceres Park og en flot tifo, da vi mødte AaB i semifinalens returkamp i Pokalturneringen i foråret 2016 - og som vi som bekendt vandt og dermed kom i vores første finale i tyve år.

Åh, hvor vi glæder os til at se et fyldt Ceres Park igen...

Ekstra facts inden søndag

Vi har aldrig før spillet en tællende kamp så sent på året. Den tidligere rekord var pudsigt nok også i en kamp mod AaB, som blev spillet den 19. december 1943.

Det er den tredje kamp mod AaB i december. Vi har vundet de to foregående med 1-0 i 2002 og 3-0 i 2012.

Vi har kun tabt én af de sidste seks hjemmekampe mod AaB i Superligaen.

Der er kampstart på Ceres Park søndag klokken 16.00. Det bliver igen desværre fortsat med få tilskuere på lægterne, men i stedet kan kampen følges direkte på Canal 9 og Dplay med optakt fra klokken 15.00, ligesom den også kan følges på vores Twitter-profil AGF LIVE.

KSDH!