Spot på... Brøndby IF

Af: MJ / Foto: Getty Images, Ole Nielsen og Nikolaj Rønnow - 4. december 2020, kl. 10:07

Der er lagt op til en klassiker, når vi på mandag spiller mod Brøndby IF på Ceres Park. Her sætter vi spot på vores kommende modstander.

Efter nederlaget i sidste weekend ude mod FC Nordsjælland skal vi tilbage på sejrssporet, når vi mandag hjemme tager imod rivalerne fra Brøndby i 3F Superligaens runde 11.

Seneste møde med Brøndby var i mesterskabsspillet i sidste sæson. Det var den 26. juli, hvor vi hjemme på Ceres Park tabte med 0-1.

Gennem historien har vi spillet 105 kampe mod Brøndby. Her er det blevet til 29 sejre og 57 nederlag, mens 19 kampe er endt uden en vinder.

En kamp mod Brøndby i december er faktisk en sjældenhed, da vi kun har mødt dem én gang tidligere i årets sidste måned. Det var tilbage i 2017, hvor vi søndag den 10. december spillede 2-2 ude mod de blå-gule - i øvrigt iført sørgebind til ære for Henning Jensen, der netop var død inden kampen.

Modstander-nyt
Siden sidste sæson har Brøndby hentet et par forstærkninger ind til holdet. Det drejer sig om den tidligere FC København-angriber Andrija Pavlovic, der er kommet til fra østrigske Rapid Wien, ligesom den paraguayanske venstreback Blas Riveros er hentet i schweiziske Basel. Sidstnævnte er dog ude i længere tid med en skade.

Op til denne sæson har Brøndby IF også vinket farvel til et par spillere. Simon Tibbling er solgt til hollandske FC Emmen, mens Kasper Fisker er skiftet til 1. divisionsklubben Fremad Amager. Derudover er Jens Martin Gammelby udlejet til Lyngby, mens Ante Erceg er udlejet til kroatiske NK Osijek.

På skadesfronten har Brøndby nogle tvivlsomme spillere til mandagens opgør. Rezan Corlu og Blas Riveros sad begge ude med skader i den seneste kamp mod Lyngby, hvor også Kevin Mensah og Anton Skipper var ude af truppen. Tilmed måtte Andrija Pavlovic forlade banen kort før pausen med en skade.

Brøndby har ingen spillere ude med karantæne til mandagens kamp.

Benjamin Hvidt (1)

Form
Brøndby kommer ind til mandagens kamp efter en sejr på 4-1 hjemme over Lyngby i mandags. Og Brøndby er inde i en god stime, hvor de ikke tabt i de seneste tre opgør, hvilket placerer dem på en øjeblikkelig førsteplads i 3F Superligaen med 21 point efter de første 10 kampe.

Head to head
I de seneste fem kampe mod Brøndby er vi lykkedes med at få point i tre af opgørene. I sidste sæson vandt vi begge indbyrdes kampe i grundspillet, mens det i mesterskabsspillet blev til en uafgjort og et nederlag.

Vi har vundet fire ud af de seneste otte kampe mod Vestegns-klubben i 3F Superligaen, hvor de resterende fire kampe er endt med to uafgjorte og to nederlag.

Med undtagelse af den første kamp mod Brøndby i mesterskabsspillet i sidste sæson så har der været mål i de seneste 20 indbyrdes kampe. I gennemsnit er der scoret 2,78 mål per kamp i alle vores indbyrdes opgør mod Brøndby i 3F Superligaen - så mon ikke der er gode muligheder for mål på Ceres Park på mandag - forhåbentlig flest til os.

De seneste fem kampe mod Brøndby:

26.07.2020: AGF 0-1 Brøndby (Mesterskabsspillet i 3F Superligaen)
14.06.2020: Brøndby 0-0 AGF (Mesterskabsspillet i 3F Superligaen)
24.11.2019: AGF 2-1 Brøndby (3F Superligaen)
25.08.2019: Brøndby 0-3 AGF (3F Superligaen)
09.11.2018: Brøndby 2-0 AGF (3F Superligaen)

Gettyimages -1220016734_500x 343 (1)

Profil
Jesper Lindstrøm har været en af Brøndbys store profiler i de første 10 kampe i 3F Superligaen. Den 20-årige offensivspiller er holdets topscorer med syv scoringer og to assists, og sammen med Mikael Uhre har han været en af nøglepersonerne til den målfarlige offensiv i Brøndby, der i alt har scoret 21 mål i 3F Superligaen i denne sæson.

Skærmbillede 2020-12-04 Kl . 09.40.40 (1)

Begge klubber

Osama Akharraz, Mark Howard, Morten Duncan Rasmussen, Thomas Hansen, Peter Foldgast, Baris Özgan og Marc Rieper er blot nogle få af de spillere, der har en fortid i både AGF og Brøndby, hvor der kan stilles et helt godt hold med spillere med en fortid i begge klubber.

I den nuværende trup har vi fire spillere, der tidligere i karrieren har optrådt i Brøndby. Det er Jesper Juelsgaard, Frederik Tingager, Patrick Olsen og Patrick Mortensen.

Tingager og Olsen har begge været inde omkring ungdomsholdene i Brøndby. Faktisk spillede Olsen fra start for Brøndbys hold, da vi mødte dem i den mindeværdige hjemmekamp fra 2012, hvor vi løb med sejren på 5-1.

Mortensen var i Brøndby fra 2007 til 2009 med et kortvarigt lejeophold i Lyngby i efteråret 2009, mens Juelsgaard er den af vores nuværende spillere, der senest har været på Vestegnen. Det var han i en etårig periode fra 2015 til 2016, hvorefter turen gik til Aarhus.

Mads Jørgensen er en anden spiller med en fortid i begge klubber, da han i 2001 skiftede til Brøndby efter næsten 100 kampe for AGF. I 2008 stoppede Mads Jørgensen sin aktive karriere efter han var kommet hjem til AGF igen.

Skærmbillede 2020-12-04 Kl . 09.46.00

Foto fra fortiden

Skærmbillede 2020-12-04 Kl . 09.49.39

Bolden er på vej i mål efter Tomasz Mazurkiewicz hjemme i Ceres Park i en kamp i 2001 har passeret Brøndby-målmand Kim Drejs.

Ekstra facts inden mandag
Af de 12 Superliga-hjemmekampe vi har spillet i december, har vi vundet syv og kun tabt én kamp.

Det er tredje gang i 2020 vi spiller hjemmekamp på en mandag. En sejr vil være den tredje hjemmesejr i træk på en mandag, hvilket ikke er set siden 1999.

Indloeb _agf -bif _gi _498x 325 (1)

Der er kampstart mandag den 7. december kl. 19. Desværre jo stadig uden mange tilskuere. Se i stedet kampen på TV3+ med optakt fra kl. 18.

Her ser vi tilbage på det historiske forhold til Brøndby IF >>>