Trupnyt til dagens kamp

Af: AGF / Foto: Nikolaj Rønnow - 20. december 2020, kl. 8:42

I eftermiddag gælder det årets sidste kamp, når vi hjemme på Ceres Park tager mod AaB i endnu en udgave af den jyske klassiker.

Vi har mødt dem en del det seneste halve år. Og i dag skriver vi endnu et nyt kapitel i den jyske klassiker. Slaget mellem Aalborg og Aarhus - AaB og AGF - to traditionsrige klubber i dansk fodbold, der i dag står overfor hinanden for 152'ende gang i dansk fodbolds historie.

I dag skal slaget stå hjemme i Aarhus på Ceres Park, hvor der er kampstart kl. 16. Og truppen, som for sidste gang i år skal ud og kæmpe for den århusianske ære, så ser således ud:

Kamil Grabara, William Eskelinen, Alexander Munksgaard, Kevin Diks, Niklas Backman, Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Nicklas Helenius, Patrick Olsen, Gift Links, Nicolai Poulsen, Albert Grønbæk, Milan Jevtovic, Casper Højer Nielsen, Bror Blume, Benjamin Hvidt, Patrick Mortensen og Jón Thorsteinsson.

Dermed er det næsten den samme trup som ved seneste hjemmekamp på nær en enkelt udskiftning i form af Patrick Olsen, som er tilbage efter han stod over ved seneste kamp. Omvendt glider en småskadet Jesper Juelsgård ud af truppen.

#AGFAaB

• Det er runde 13 3F i Superligaen - årets sidste runde. AaB tog i deres seneste kamp fuld gevinst med en 3-2 sejr hjemme mod Lyngby Boldklub, mens vi som bekendt også vandt vores seneste kamp i 3F Superligaen med en 1-2 sejr ude over AC Horsens.

• AaB kommer ind til kampen på 7. pladsen med 19 point, mens vi ligger nummer tre med 21 point i en meget tæt 3F Superliga, hvor det kun er fem point, der adskiller 2. pladsen fra 7. pladsen.

• Gennem historien har vi spillet 151 kampe mod AaB. Her har vi vundet 58, tabt 59 og 34 kampe er endt uden en vinder. Seneste kamp mod AaB var den 4. oktober i Aalborg, hvor vi spillede 1-1.

• Vi har aldrig tidligere spillet en betydende kamp så sent på året som i dag - den 20. december. Til gengæld er det den tredje 3F Superliga-kamp mod AaB i december måned. Vi har vundet de to forudgående henholdsvis 1-0 i 2002 og 3-0 2012.

• Dagens dommer er Anders Poulsen, der får hjælp på linjerne af Dennis Wollenberg Rasmussen og Casper Kristensen. Fjerdedommer er Patrick Remon Gammelholm, mens Mikkel Redder sidder i VAR vognen.

Der er desværre fortsat ikke adgang for særlig mange tilskuere på Ceres Park. Kampen kan i stedet følges på Canal 9 eller Dplay, ligesom vi også live-twitter fra kampen.

Se 3F Superligaens optakt til kampen >>>

Se Spot på AaB >>>>

Cheftræner David Nielsens optakt til kampen: