AGF-talenter deltager i italiensk topturnering

Af: BJ - 21. februar 2020, kl. 11:41

AGF's U18-spillere kommer i fornemt selskab, når de i næste måned skal deltage i den prestigefyldte italienske ungdomsturnering ”Viareggio Cup - Coppa Carnevale”

Det er 72. gang, at Viareggio Cup afvikles, og i år får et U18-hold fra AGF mulighed for at vise sig frem på den internationale scene. AGF har således takket ja til invitationen fra de italienske arrangører, og i den indledende pulje kan AGF-talenterne se frem til at møde Sampdoria, United Youth Soccer Stars fra USA samt Spezia.

Også velrenommerede italienske klubber som blandt andre Inter, Roma, Fiorentina, Milan og Torino samt Newells Old Boys fra Argentina, Botafogo fra Brasilien, Tiki Taka Academy fra Nigeria og spanske Rayo Vallecano er på deltagerlisten, der i alt tæller 32 hold.  Det sportslige niveau er med andre ord højt, og Martin Bloch, Head of Coaching i AGF, ser da også frem til, at U18-spillerne (årgang 2002) bliver matchet på absolut højeste niveau.

- Viareggio Cup er en prestigefyldt og meget traditionsrig italiensk ungdomseliteturnering, som der er stor opmærksomhed omkring i Italien, og hvor hold fra flere forskellige kontinenter løfter matchningen til et særdeles attraktivt niveau. Det er er en fornem mulighed for at matche vores ældste ungdomsårgange på internationalt U-niveau - samtidig med det vil være et særdeles lærerigt stop for dem på vejen imod vores Superligahold, siger Martin Bloch, der glæder sig over, at de italienske arrangører har kigget AGF's vej, da de skulle sammensætte deltagerlisten til årets turnering.

- Vi er både stolte og ydmyge over, at vi har fået denne invitation - og vi ser det også som en anerkendelse af det talentarbejde, der foregår ikke bare hos os, men også i  vores samarbejdsklubber, hvor langt hovedparten af vores U18-spillere har fået deres opvækst. Nu gælder det om, at vi forbereder os bedst muligt, så vi kan vise os frem fra vores allerbedste side og repræsentere klubben med ære, siger Martin Bloch.

AGF's gruppespil til Viareggio Cup finder sted fra 16.-20. marts, hvorefter der er placeringskampe. 

AGF har to gange tidligere deltaget i Viareggio Cup - nærmere bestemt i 2008 og 2009. Dengang var det en U21-turnering, men i år er det blevet lavet om til en turnering for U18-hold. Det er dog tilladt at have tre U19-spillere med.

Læs mere om Viareggio Cup på turneringens hjemmeside >>

 

*Billedet: Den nyudnævnte U18-landsholdsspiller Thomas T. Kristensen kan sammen med holdkammeraterne fra AGF se frem til at deltage i Viareggio Cup i slutningen af marts.

 

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet