Testsejr over FCK bringer igen pokalen med hjem til Aarhus

Af: SHC / Foto: Lars Rønbøg, Frontzone Sport og F. Sindberg - 7. februar 2020, kl. 18:46

En lige og til tider ganske velspillet testkamp i Portugal endte fredag med, at vi igen kan kalde os vindere af The Atlantic Cup efter en 1-0 sejr over FC København.

Fredag eftermiddag var der igen testkamp på programmet for 3F Superliga-truppen under træningslejren i Portugal. Denne gang en kamp mod liga-kollegaerne fra FC København i finalen i forberedelses-turneringen, The Atlantic Cup på Algarvekysten.

Her på det store tidligere EM-stadion, Estádio Algarve var finalen en god lejlighed til at teste formen yderligt af inden forårspremieren næste søndag hjemme mod Randers FC, da kronjyderne formationsmæssigt ligner holdet fra Hovedstaden.

Samtidig var der også mulighed for at genvinde pokalen i The Atlantic Cup, som vi vandt i 2018, da dagens kamp stod mellem turneringens to bedste hold i træningsturneringens finale. 

DSC02189

Og det var da også to tændte mandskaber, der lagde godt ud med en underholdende første halvleg, hvor FC København startede bedst, mens vi langsomt, men sikkert fik os arbejdet os ind i kampen og var mod halvlegens afslutning det bedste hold med flere gode chancer.

Eksempelvis til Jakob Ankersen, da Mortensen fandt ham i dybden, men Ankersen overplacerede sin afslutning. Det havde ellers ikke været ufortjent, hvis kantspillerne havde kunne bringe os foran, for Ankersen spillede en god kamp med flere gode raids og aggressivt pres.

P1320344

Også Kasper Lunding var i hopla på sin kant i modsatte side med flere gode indlæg og en stor mulighed, da han efter godt 40 min. spil selv fik driblet sig til en chance i FCK's felt, men hans afslutning var lige på Kalle Johansson i FCK-målet.  

I den anden ende var det mest i den første halve time af 1. halvleg, at FC København var farlige. Unge Daramy var således efter 27 minutters spil ved at kunne bringe sit hold foran, da han kom fri til skud på kanten af vores felt, men hans afslutning gik forbi mål. 

P1320355 (2)

Men i halvlegens sidste 15 minutter var fornemmelsen i Portugal, at skulle der være et hold, der kunne gå i omklædningen foran, så skulle det ha' været dem i hvide trøjer. Vores pres fungerede bedre og bedre efterhånden som halvlegen skred frem, hvor Hvidt og Blume virkelig gik til den og fik presset og stresset københavnerne, der ikke fandt sig helt tilpasse med vores midtbane i 1. halvleg. Men trods en god afslutning på første halvleg måtte vi gå i katakomberne med 0-0.

P1320357

2. halvleg
Anden halvleg startede ud med, at Eskelinen måtte klemme øjnene sammen, da han nu stod i den ende, hvor den skarpe portugisiske eftermiddagssol nu stod lige ind på hans svenske ansigt. Måske det var det som FCK'erne ville udnytte, for som i første halvleg kom de ud til anden ledende efter chancer og fik i perioder presset noget tilbage på banen.

Men halvlegens første gode chance tilfaldt nu os, da en fortsat velspillende og nærmest sprudlende Benjamin Hvidt fik sat endnu et godt angreb, hvor bolden endte hos Bror Blume i feltet. Men Blume manglede lige nogen få centimeter før han kunne få ordentlig fart i sin afslutning.

I den anden ende måtte vi indkassere nogen hjørnespark, men forsvaret havde som regel styr på københavnernes dødbolde. 

P1320383

Efter godt et kvarter skiftede FC København flere friske kræfter på banen, mens vi "nøjes" med at skifte Bundu ind og Lunding ud efter en god kamp af den unge kantspiller. Og måske det var de friske FCK-kræfter, der gjorde, at vi i 2. halvleg ikke så hurtigt fik ædt os så meget ind i kampen som i første halvleg på det varme stadion.

Men med indskiftningen af Bundu og lidt senere også Mustafa Amini til sin første kamp efter nytår, så var der fortsat fart i vores omstillingsspil og det gav nogen fine angreb og optræk til muligheder. Men i modsætning til 1. halvleg, så fik vi ikke domineret FCK så meget i 2. halvleg, hvorfor københavnerne fra tid til anden også var farlige - blandt andet på nogen giftige langskud.

P1320392

Langskud forsøgte vi os også med, da kampen så småt gik på hæld. Men uden at bolden ville ind bag Johnsson i FCK-målet. Tættest på kom Mustafa Amini, da han ramte overliggeren med få minutter tilbage af den ordinære spilletid. 

Men det var blot et varsel for kort efter dumpede bolden igen ned til Amini, der halv-flugtede bolden i mål. Og næsten som en kopi af hans sene sejrs-mål i Esbjerg sidst på efteråret, så scorede Amini også denne gang sidst i en kamp på et langskud og kunne dermed sikre os sejren og dermed også trofæet, der - som i 2018 - igen får et års tid på Fredensvang - en ikke ubetydelig overvægt i flyveren på vej hjem, men efter en god træningsturnering, så tager vi gerne det med. 

Skærmbillede 2020-02-07 Kl . 18.15.26

Nu venter der truppen nogen få dage mere på den gode træningsbane på Algarvekysten inden turen på tirsdag går hjem til de sidste forberedelser før premieren på næste søndag den 16.2 februar mod Randers FC.

Find din billet til det spændende lokalopgør i forårspremieren her >>>> 

Kampfakta - Testkamp - Finale i The Atlantic Cup

Estádio Algarve / Loule, Portugal
FC København - AGF 0-0 (0-0)
0-1: 90' Mustafa Amini

AGF:
William Eskelinen, Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Frederik Tingager, Casper Højer Nielsen, Nicolai Poulsen, Kasper Lunding (61' Mustapha Bundu), Benjamin Hvidt (70' Mustafa Amini), Bror Blume, Jakob Ankersen, Patrick Mortensen (81' Nicklas Helenius)

FCK startopstilling:
Karl-Johan Johnsson, Guilhermo Varela, Sotirios Papagiannopoulos, Andreas Bjelland, Pierre Bengtsson, Pep Biel, Carlos Zeca, Rasmus Falk, Mohamed Daramy, Dame N'Doye, Pieros Sotiriou. 

Instagramprogram (1)

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet