Ceres Park får ny bane

Af: SHC / Foto: Ole Nielsen - 27. februar 2020, kl. 10:40

Efter morgendagens kamp anlægges der en helt ny bane på Ceres Park.

Forårspremieren i Ceres Park måtte som bekendt udsættes. Men som vi kunne fortælle forleden, så bliver fredagens kamp gennemført som planlagt.

Og der er ingen grund til at fortvivle på fodboldspillets vegne, hvis man på fredag oplever en regn-plaget bane. For umiddelbart efter fredagens kamp mod Hobro IK vil der blive lagt en helt ny bane på Ceres Park, der kommer til at stå klar til den næstkommende hjemmekamp, som netop er den udsatte kamp mod Randers FC, der spilles den 12. marts.

Den nye bane er med såkaldt hybridgræs, hvor græsset er forstærket med kunstgræsfibre, hvilket øger holdbarheden i naturgræsset. Banen - som anlægges i samarbejde med NKI og De Praktiske Konsulenter - er et såkaldt Mixto system, der er magen til de baner, som for eksempel Malmö FF anvender på deres hjemmebane og som siden 2018 har været benyttet af Zenit FC på Stadion Skt. Petersborg - herunder til VM.

Arbejdet med den nye bane starter umiddelbart efter slutfløjtet af kampen mellem AGF og Hobro IK fredag aften, så den kan blive klar til den 12. marts.

Banen, der er på vej til Aarhus har ikke været klar før nu, hvorfor det ikke har været muligt at anlægge den tidligere.

- I stedet for at vente har vi besluttet at lægge en ny bane nu, og vi har fundet en god løsning, der er i harmoni med sommerens to koncerter på Ceres Park. Efter på fredag sikrer vi, at græstæppet på Ceres Park bliver så optimalt som muligt, og det bliver en rigtig flot bane, vi kan præsentere, når vi møder Randers FC i den udsatte kamp, lyder det fra direktør i AGF, Jacob Nielsen.

AGF møder Hobro IK i morgen - fredag kl. 19, hvor DMI i øvrigt forudser tørvejr over Aarhus. Find din billet til kampen her >>>