Ny testkamp tirsdag: BK Häcken venter i Portugal

Af: NM / Foto: Ole Nielsen, BK Häcken, The Atlantic Cup og Getty Images - 4. februar 2020, kl. 12:12

BK Häcken er anden test-modstander i Portugal i morgen kl. 17. Her kan du blive lidt klogere på det svenske hold.

I morgen tirsdag den 4. februar kl. 17 venter opstartens femte træningskamp og træningslejrens anden kamp, når vi skal møde svenske BK Häcken i The Atlantic Cup i Portugal.

Mens det var første gang, at vi mødte Slavia Prag, som var lejrens første testkamp, så er det vores andet testmøde med den svenske klub.

Første gang var i sommeren 2016, hvor vi spillede 1-1 i en træningskamp på Fredensvang i forberedelserne til en ny sæson.

Mustafa -amini -020716-01_498x 325.jpg

Men svenske hold er nu lagt fra ukendte størrelser for AGF. Senest mødte vi Djurgården i 2018 i en testkamp og i Portugal i The Atlantic Cup har vi tidligere stået overfor Örebro i 2016 og 2017. Og mange AGF-fans husker nok også et intenst Europa Cup opgør mod AIK Stockholm tilbage i 1992.

Fra Göteborg
Men nu gælder det altså BK Häcken, der holder til i Göteborg, hvor de altid har stået i skyggen af storholdet IFK. Men fra tid til anden kigger de sort-gule svenskere frem og efter fine placeringer i Allsvenskan i de senere år med to femtepladser og en sjetteplads vandt BK Häcken sidste år den svenske pokalturnering og kom dermed en tur i Europa, hvor Az AZ Alkmaar dog hurtigt sendte dem ud af turneringen.

Getty Images -1157653516

Gensyn med tidligere AGF 'er
Gennem tiden har flere AGF-spillere optrådt i for BK Häcken. Ahmed Yasin, som var i AGF i 2015-2016, tørner i de her år ud for det svenske hold, hvor han var med i 27 af 30 kampe i seneste sæson, og den irakisk-svenske offensive spiller er også med i The Atlantic Cup.

Getty Images -1162374640

Historisk set har den tidligere AGF'er Stig Tøfting også repræsenteret den svenske klub og den liberianske angriber Dioh Williams har ligeledes været en del af BK Häcken over flere omgange - både før og efter sin AGF-tid.

Andre navne, der måske vil vække genklang blandt Superliga-kendere er blandt andre Gustaf Nilsson med en fortid i Brøndby, Silkeborg og senest Vejle, samt den tidligere Randers-angriber, Viktor Lundberg. Også Erik Friberg med en kort fortid i EfB er at finde på BK Häckens hold, der i øvrigt også trænes af en træner med en fortid i Danmark - nemlig Andreas Alm, der var træner i for Vejle Boldklub i 2016-2017.

1580658125BB200202MI034

Ny sæson for svenskerne
BK Häcken er i Portugal for at forberede sig til en helt ny sæson, da Allsvenskan afvikles efter kalenderåret. Deres sidste sæson sluttede tilbage i november, hvor de endte på sjettepladsen.

Den svenske klub har spillet to træningskampe op til Atlantic Cup, hvor det er blevet til et nederlag og en sejr. Første kamp mod Elfsborg tabte de gule og sort-stribede 1-0, men Göteborg mandskabet kom godt igen med en sejr på 3-0 over Norrby. I Portugal tabte BK Häcken deres første kamp i The Atlantic Cup mod norske Vålerenga IF - i øvrigt på to ret så flotte norske mål, der kan nydes i dette sammendrag:

Morgendagens testkamp spilles på det flotte Estádio Algarve, der var EM-stadion, da Portugal i sin tid var arrangør af slutrunden. Bemærk, at kamptidspunktet er rykket fra det oprindeligt offentliggjorte om aften til nu at ligge kl. 17 dansk tid.

Jogo -estadio -algarve

Kampen kan følges direkte hos EB.dk - se hvordan her, ligesom AGF også følger opgøret på AGFLIVE på Twitter, ligesom der er højdepunkter og referat på AGF.dk efter kampen. Og kampstart altså i morgen tirsdag den 4. februar kl. 17.

Husk at i øvrigt at få købt billet til forårspremieren mod Randers FC!

Cover