Et godt år for samarbejdet

Af: AGF / Foto: Ole Nielsen - 18. februar 2020, kl. 9:05

Samarbejdet med AGF's 77 samarbejdsklubber steg til nye højder i 2019.

Under navnet AGF Klubsamarbejde har vi i AGF et tæt samarbejde med 54 østjyske fodboldklubber, der tilsammen tæller godt 20.000 ungdomsmedlemmer. Derudover samarbejder AGF med 23 fodboldklubber uden en ungdomsafdeling - dermed er 77 klubber med i AGF Klubsamarbejdet.

Og i 2019 har der været fuldt blus på kedlerne i samarbejdet, der er blevet endnu mere omfattende end i 2018. Samlet set har AGF Klubsamarbejde i 2019 fornøjet samarbejdsklubberne med mere end 71.000 timers aktivitet, hvilket er en stigning på 6.000 timer i forhold til 2018. - Fremgangen skyldes blandt andet endnu flere besøg fra 3F Superliga-spillere til klubaftner ude i samarbejdsklubberne. Derudover har vi nu to store dage om året som vi kalder Samarbejdsklubbernes Dag i forbindelse med kampe i Ceres Park, fortæller chef for AGF Klubsamarbejdet, René Frost, som glæder sig over den mærkbare stigning i aktiviteterne.  

- Vi har en ambition om, at vores samarbejdsklubber for alvor skal mærke, at de er en del af AGF Klubsamarbejdet - vi skal virkelig gøre en forskel. Derfor har vi skruet op for samarbejdet i 2019 med flere aktiviteter til følge - både ude i klubberne og på Ceres Park, og det vil vi fortsætte med i 2020, tilføjer René Frost.

Mange forskellige aktiviteter

Samarbejdet mellem AGF og klubberne handler om mange forskellige aspekter. Det er for eksempel talent- og spillerudvikling, hvor AGF Klubsamarbejde gennemfører en række aktiviteter, der har til formål at dygtiggøre spillerne i samarbejdsklubberne - primært i aldersgrupperne U10-U14. Træningen foregår dels i tre såkaldte Topcentre geografisk fordelt i regionen, dels på AGF's træningsanlæg. 

AGF Klubsamarbejde tilbyder også uddannelse til trænere i samarbejdsklubberne. Vi havde derfor i 2019 også besøg af ungdomstrænere til inspirationsdage og seminarer på Fredensvang. 

I løbet af 2019 har 3F Superliga-holdet også spillet showkampe ude i samarbejdsklubberne, der ofte bruger besøget til at markere en særlig anledning. I 2019 var vi for eksempel på besøg i Åbyhøj IF for at fejre klubbens 100 års-jubilæum, ligesom vi også var en tur i Hinnerup, hvor HOG Hinnerup fejrede 110 år med en showkamp mellem AGF og et udvalgt hold.

I løbet af året er Superliga-spillerene også jævnligt på besøg i samarbejdsklubberne, hvor de typisk træner ungdomshold og fortæller om livet som professionel fodboldspiller. I 2019 intensiverede vi denne del af samarbejdet med klubberne, hvorfor der er blevet afholdt endnu flere klubaftner i året løb. 

Et af højdepunkterne i samarbejdet er Samarbejdsklubbernes Dag på Ceres Park, hvor alle ungdomsspillere, trænere og ledere inviteres til en kamp og AGF i den forbindelse hylder samarbejdsklubberne.

I 2019 kunne vi glæde os over, at godt 2.000 medlemmer, forældre og frivillige deltog i Samarbejdsklubbernes Dag i foråret, der gav en sejr over AC Horsens hjemme i Ceres Park, mens næsten lige så mange kom i Ceres Park, da vi afholdte efterårsudgaven af Samarbejdsklubbernes Dag i forbindelse med en hjemmekamp mod Esbjerg fB.

Derudover så fortsatte vi med at rulle såkaldte en såkaldt klubsten ud til samarbejdsklubber i 2019. Det er en tradition, der startede i 2018 og som handler om at skabe en fysisk manifestation og markering af det stærke samarbejde, der er mellem de respektive samarbejdsklubber og AGF i form af en sten med klubbernes logo indgraveret og navne på de spillere, der har trådt deres barnesko i klubben og senere er kommet til AGF. Sammen med PR electronics kårede vi i 2019 også årets Årets Samarbejdsklub, mens prisen til Årets Frivillig også blev uddelt i årets løb til en lokal ildsjæl i en samarbejdsklub - den pris uddeles i samarbejde med Arbejdernes Landsbank.

2019 markede også premieren på Det Store Østjyske Fodboldlotteri, hvor vi - i samarbejde med Samarbejdsklubberne - rejser midler til styrkelse af børne- og ungdomsfodbolden i Østjylland. Sammen med klubberne blev der i 2019 indsamlet midler for 500.000 kr, der går direkte til at styrke børnefodbolden og tilbage til Samarbejdsklubberne. Det Store Østjyske Fodboldlotteri kommer igen i 2020. 

Vi glæder os til et fortsat godt samarbejde med alle vores samarbejdsklubber i 2020.

I AGF's Sociale Regnskab for 2019 kan du læse mere om AGF Klubsamarbejdet.

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet