Spot på... AC Horsens

Af: NM / Foto: Ole Nielsen og Getty Images - 21. februar 2020, kl. 11:03

Vi sætter fokus på mandagens modstander, AC Horsens, som vi møder på udebane mandag den 24.2 kl. 19.

Mandag den 24. februar drager vi sydpå for at tørne sammen med AC Horsens på Casa Arena, hvor der er kampstart kl. 19.00.

Find din billet her >>>>

Sidst vi var på besøg på Casa Arena var i sidste sæson, hvor vi i 28. spillerunde drog fra Horsens med en sejr på 0-3. Det var en AGF-trup, der fandt de offensive kvaliteter frem, og hvor Patrick Mortensen scorede to gange, mens Mustafa Amini nettede en gang i den flotte sejr.

Gense højdepunkter fra den kamp her.

Modstander-nyt
På vinterens sidste transferdag fik Bo Henriksens mandskab hentet angriberen Jannik Pohl ind på en fast aftale. Pohl, der tidligere har spillet i AaB, har været på leje siden starten af sæsonen fra hollandske Groningen, men har nu skrevet under på en fast aftale. Angriberen har spillet otte kampe for AC Horsens, men har endnu ikke scoret.

Horsens måtte undvære backen Peter Nymann og angriberen Nicolai Brock-Madsen i deres første kamp i denne sæson. Hvorvidt Nymann bliver klar til kampen mod os er uvist, mens Brock-Madsen - ifølge Horsens Folkeblad - regner med at blive klar til kampen mod AGF.

Hallur Hansson har karantæne til kampen.

Niklas Backman 190819-02

Form
AC Horsens første kamp i forårssæsonen blev som vores udsat på grund af vejret. Den blev i stedet spillet i
onsdags mod FC Nordsjælland. Her måtte AC Horsens tage fra Farum med et nederlag på 6-0. Nederlaget placerer dem på en 11. plads i 3F Superligaen med seks point op til Mesterskabsslutspillet.

Klubbens optakt til forårssæsonen har heller ikke budt på mange sejre, hvor de i seks træningskampe tabte fire, spillede en uafgjort og vandt en enkelt.

AC Horsens har været stærke hjemme i denne sæson, hvor de har vundet de sidste fire kampe. Trækker de også det længste strå mod os, så vil det være første gang, at de gule vinder fem hjemmekampe i træk i 3F Superligaen.

Profil
En spiller, der kan være værd at holde øje med under kampen er Bjarke Jacobsen. Den 26-årige midtbanespiller er vigtig for AC Horsens i det opbyggende spil og er holdets stabilisator på midtbanen. I denne sæson har han spillet 19 kampe og scoret en enkelt gang.

Getty Images -1135205890

Head to head
19.08.19: AGF 2 - 0 AC Horsens
28.04.19: AGF 3 - 1 AC Horsens
05.04.19: AC Horsens 0 - 3 AGF
26.11.18: AGF 1 - 2 AC Horsens
16.09.18: AC Horsens 3 - 2 AGF

Vi har altså vundet vores seneste tre mod AC Horsens og blot lukket et enkelt mål ind. Der er blevet scoret mindst to mål i hver af de sidste ni Superligakampe mellem AC Horsens og AGF - 30 mål sammenlagt.

Begge klubber
Alexander Juel Andersen er en af flere spillere, der har optrådt for både for AGF og AC Horsens. Juel Andersen kom til Horsens i 2011, hvor han over de næste to sæsoner spillede 57 kampe, og bidrog med fem mål. I sommeren 2013 kom han så til AGF, hvor det blev til 112 kampe inden forsvarsspilleren i 2018 skiftede til Vendsyssel FF og siden til OB, som han nu spiller for.

Getty Images -503961047 (1)

Billede fra fortiden

Getty Images -503997097 (1)

Peter Graulund og Ulrik Lindkvist fejrer sidstnævntes scoring til 2-1 i en 3-1 sejr over AC Horsens i sæsonens første hjemmekamp i 2008, hvor over 10.000 fans var på Ceres Park en flot sommeraften.

Kampfakta
Kampstart på Casa Arena kl. 19 på mandag den 24. februar.
Praktisk information her >>>>
Dommer: Peter Kjærsgaard