Spot på... Hobro IK

Af: NM / Foto: Ole Nielsen, Hobro IK og Getty Images - 26. februar 2020, kl. 16:20

Vi sætter fokus på fredagens modstander fra Hobro IK, som på fredag tager turen til Ceres Park.

I overmorgen - fredag den 28. februar - er det tid til kamp igen. Hobro IK kommer til Aarhus og Ceres Park, hvor vi inden kampen åbner AL Bank Fanzonen op til fredagsfest. Se mere om det her

Og her kan du købe din billet til kampen >>>

Sidst Hobro var på besøg på Ceres Park var i juletiden 2018, hvor de måtte tage hjem med et 1-0 nederlag, da den nu tidligere AGF'er, Pierre Kanstrup scorede vores sejrsmål dybt inde i overtiden. 

Modstander-nyt
Hobro kommer til Aarhus efter et nederlag hjemme til FC Midtjylland i en kamp, hvor der var masser af roser til hjemmeholdet for et godt og offensivt orienteret spil. Men altså uden point for Hobro IK, der aktuelt er placeret som nummer 12 i 3F Superligaen med 17 point. 

Edgar Babayan er i karantæne i kampen mod os, mens de gul-klædte igen har Christian Cappis til rådighed efter karantæne.

Hobro har også angriberen Mads Hvilsom ude med en langvarig skade. Også Julian Kristoffersen har siddet uden for truppen indtil nu og det vides ikke om angriberen bliver klar til fredag. 

Getty Images -1137318822

Form
Hobro har ikke vundet en 3F Superliga-kamp siden 15. september, men det har med seks uafgjorte kampe ofte været tæt på. 

Det nord-kronjyske mandskab har da også fået en svær start på deres forårssæsonen, hvor det er blevet til to nederlag ud af to kampe. Første nederlag kom på udebane mod Sønderjyske, hvor de tog hjem med et 3-1 nederlag. Den seneste kamp mod førstepladsen fra FC Midtjylland bød også på et nederlag efter en ellers flot indsats af det gule hjemmehold. 

Hobro har forinden forårssæsonen spillet en række træningskampe. Her vandt klubben to ud af fire kampe, hvor en af sejrene kom mod AC Horsens, som de besejrede 4-2.

Den tidligere AGF-træner, Peter Sørensens tropper er ofte farlige på omstillinger, men er også gode til samtidig at holde mange mand bag bolden. Det har blandt andet medført, at holdet er 3F Superligaens førende clearings-hold. 

Getty Images -1155800807

Profil
Hobro er et fysisk godt mandskab, som gerne går ind i duellerne. Det åbner ofte op for en af deres individualister, Emmanuel Sabbi. Den unge amerikanske højre wing har masser af fart og er god med bolden. Han har da også scoret seks mål i 19 kampe denne sæson. Sabbi - der fra sommeren skifter til OB - kan skabe problemer for alle hold i ligaen. 

Getty Images -1201239465

Head to head
15.07.19: Hobro IK 1 - 1 AGF
17.12.18: AGF 1 - 0 Hobro IK
24.08.18: Hobro IK 0 - 2
23.04.18: AGF 0 - 1 Hobro IK
01.04.18: Hobro IK 1 - 3 AGF

Vi har vundet fem af vores sidste syv kampe mod Hobro IK i 3F Superligaen og lukket blot tre mål ind. Hobros seneste Superliga-sejr over AGF var en 0-1 sejr på Ceres Park i april 2018. 

Vi går ind til kampen som ubesejret i de sidste syv ligakampe. Vinder vi fredag vil det være første gang siden 2012, at vi går otte liga-kampe uden nederlag (bortset fra perioder med playoff-kampe)

Hobro IK er uden sejr i deres sidste ni udekampe i 3F Superligaen - de har dog scoret i otte af de ni kampe. 

I begge klubber
Flere spillere har trådt ind på grønsværen for både Hobro og AGF - herunder blandt andre Kasper Povlsen. Den 30-årige midtbanespiller startede sin professionelle karriere i AGF, hvor han spillede flotte 155 kampe inden han i sommeren 2015 skiftede til Hobro. Povlsen nåede at spille 25 kampe for Hobro og scorede et enkelt mål inden han skiftede til Vendyssel FF, hvor han i 2018 indstillede sin karriere efter et længere skadesforløb. 

Unnamed (1)

Billede fra fortiden

Getty Images -493945580

"Vil du noget...?" AGF'eren Jesper Lange og Hobro-anfører, Mads Justensen krydser klinger på tæt hold i en kamp i 2015.

Kampfakta
Kampstart på Ceres Park kl. 19 på fredag den 28. februar
Dommer: Morten Krogh
Vejr: DMI varsler tørvejr
#AGFHOB

Find din billet til kampen her >>>

Husk vi holder fredagsfest inden kampen med livemusik i AL Bank Fanzonen. 

Fredagsfest (3)

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet