Stærk fighterindsats bag tre point i forårsåbning

Af: BJ - Foto: Getty Images den 24. februar 2020, kl. 21:44

Fantastisk bakket op af 1200 AGF-fans lagde 3F Superliga-holdet mandag aften fra land i forårssæsonen med en 2-1-sejr over AC Horsens. Patrick Mortensen og Casper Højer tegnede sig for målene.

Så er vi i gang! På en tung og dyngvåd bane i Horsens hentede vi tre point i første forsøg i foråret. Det var ikke alt, der var lige kønt, men der blev spillet efter omstændighederne og ikke mindst vist stort fighterhjerte fra først til sidste fløjt. Resultat: Tre point!

Efter at forårspremieren blev udsat, var det tydeligt at se, at det var et opsat AGF-mandskab, der havde sat sig for at komme godt fra land i den første tællende kamp i 2020. Godt nok måtte Mustapha Bundu efter 10 minutter redde bolden på stregen efter en Horsens-dødbold, men herefter overtog de rødblusede AGF'ere initiativet.

Det gav bonus i det 14. minut. Mustapha Bundu modtog bolden i højre, og da han ikke blev synderligt presset, sendte han et knivskarpt, fladt indlæg ind foran mål, hvor Patrick Mortensen med et godt forfinteløb havde bragt sig i fri position og sikkert kunne sende bolden i mål.

Getty Images -1202999548

I de følgende minutter opstod et par gode muligheder til at udbygge føringen. Først ved Mustapha Bundu, der dog måtte se sin afslutning blive blokeret, og efter 25 minutter måtte Jonas Thorsen redde på stregen med et saksespark, da en lidt tilfældig bold havde retning mod mål.

Efter en fornuftig AGF-periode formåede hjemmeholdet i de sidste 20 minutter af halvlegen at komme længere frem og udnytte deres fysiske styrke til at presse spillet op omkring AGF-feltet, vinde flere andenbolde og tilkæmpe sig dødboldssituationer.

Louka Prip havde et par gode afslutningsmuligheder - dog uden resultat. I stedet skulle der en dødbold til at udmanøvrere AGF-defensiven. Et hjørnespark fra venstre side blev sendt ind til forreste stolpe, hvor Malte Kiilerich dukkede op og headede udligningen i mål.

Kort efter kunne Bjarke Jakobsen have gjort ondt værre, da han tog bolden godt ned i feltet og afsluttede mod mål, men også et stykke over.

Tættere på en scoring var Bror Blume to minutter senere i den anden ende af banen. På ekvilibristisk vis saksesparkede han mod mål, men desværre stod overliggeren i vejen for det glimrende forsøg, der ret beset havde fortjent en bedre skæbne. Flere scoringer kom der ikke i regnvejret, og de to hold kunne gå til pauseteen med 1-1.

2. halvleg
Den varme pausete havde tilsyneladende haft den størst effekt på AGF-spillerne, for de kom ud til anden halvleg som lyn og torden og satte sig på spillet. I halvlegens indledning kastede det et par nærgående forsøg af sig, hvor den største mulighed tilfaldt Bror Blume. Midtbaneteknikeren modtog på kanten af feltet et tempereret aflæg fra Patrick Mortensen, men desværre manglede skarpheden i afslutningen, og bolden strøg et stykke over mål.

Getty Images -1202998217

De gode indledende takter fortsatte, og fem minutter senere førte det til en scoring. Nok engang var Mustapha Bundu impliceret. Kantspilleren drev bolden frem i højre side i en kontra og sendte bolden ind til Jakob Ankersen, der afsluttede mod mål. Skuddet blev blokeret, men Casper Højer, der havde taget den lange tur helt nede fra forsvaret, blev belønnet for sin offensive tankegang og kunne sende bolden over stregen.

Efter føringsmålet skiftede kampen karakter, og på den regnvåde bane begyndte Horsens at spille endnu mere direkte. En heroisk kæmpende AGF-defensiv havde dog for det meste styr på de mange bolde, som fra alle sider blev sendt ind i feltet.

Getty Images -1203000448

Indskiftede Erhan Masovic kom med små tyve minutter frem til en fri skudmulighed fra kanten af feltet, men han overplacerede sin afslutning. Som minutterne gik kastede et desperat hjemmehold flere og flere folk frem i forreste linje - endda også målmand Delac ved et par dødbolde. Det var i et par situationer også ved at udmønte sig i en udligning. Masovic fik med få minutter igen en fri hovedstødsmulighed tæt under mål efter en standard-situation, men igen sendte serberen bolden forbi. Og langt inde i overtiden tiltvang Horsens sig flere hjørnespark i træk. Et af disse fik lov til at sejle helt ind i det lille felt langs jorden, men heldigvis blev bolden clearet, og kort efter kunne de hårdt kæmpende AGF'ere juble over forårets første sejr sammen med de knap 1200 medrejsende AGF-fans.

En stærk åbning på foråret, hvor hård fight og holdånd krydret med i glimt individuel klasse blev udslagsgivende. Næste opgave er Hobro på fredag i Ceres Park. Årets første hjemmekamp. Vi ses! 

Kampfakta - 3F Superligaen
AC Horsens - AGF 1-2 (1-1)
0-1: Patrick Mortensen (14')
1-1: Malte Kiilerich (34')
1-2: Casper Højer (55')

Tilskuere: 3.266

Advarsler:
AC Horsens: Malte Kiilerich, Oliver Drost 

AC Horsens:
Matec Delac - Peter Therkildsen (89: Magnus Jensen), Malte Kiilerich, Alexander Ludwig, Michael Lumb - Louka Prip, Bjarke Jakobsen, Ayo Okosun, Jonas Thorsen - Rune Frantsen (81: Oliver Drost), Nicolai Brock-Madsen (66: Erhan Masovic)

AGF:
William Eskelinen - Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Frederik Tingager, Casper Højer - Benjamin Hvidt (61: Mustafa Amini), Nicolai Poulsen, Bror Blume (82: Nicklas Helenius) - Mustapha Bundu (71: Kasper Lunding), Patrick Mortensen, Jacob Ankersen

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet