Tjek på tjekkere i tjekkisk testkamp

Af: SHC / Foto: F. Sindberg - 1. februar 2020, kl. 16:27

En god og hård træningskamp i Portugal endte lørdag eftermiddag med en deler med det tjekkiske tophold, Slavia Prag. Men efter straffesparkskonkurrence tager vi et ekstra point med videre i The Atlantic Cup.

Lørdagen bød på vinteropstartens fjerde træningskamp og den første under denne opstarts træningslejr i Portugal, hvor vi i øjeblikket deltager i forberedelses-turneringen, The Atlantic Cup på Algarvekysten. Her stod holdet lørdag - på Estádio Municipal De Albufeira - overfor turneringens måske på forhånd stærkeste hold i skikkelse af Slavia Prag fra Tjekkiet. Slavia Prag deltog således i efteråret i Champions League og er taget til Portugal som nummer et i den hjemlige liga, hvor de er ubesejret indtil nu og blot har lukket fire mål ind i 20 kampe.

DSC01799

Så der var lagt op til en god og udfordrende test i forberedelserne frem mod vores forårspremiere mod Randers FC den 16. februar.


Trænerteamet havde valgt at starte med de samme 11 spillere, der startede mod FC Nordsjælland i den seneste træningskamp inden afrejsen mod Portugal. Og helt som forventet fik de sig en fin dyst mod de rød-hvide tjekkere, der gav god modstand og ikke var blege for at gå ind i duellerne, hvilket gav mange dueller om bolden og hvor især Patrick Mortensen i kampens løb havde nok at gøre med de tjekkiske forsvarsspiller.

P1320176

Vi skulle ikke langt ind i kampen, da Benjamin Hvidt satte i et fint løb med bolden mod tjekkernes mål på en omstilling. Ud af øjenkrogen så han Ankersen komme ind fra sin venstre-kant og han nåede lige nøjagtigt at afslutte inden han blev tacklet. Så liggende på græsset kunne han se bolden gå i mål og dermed en fin start med en føring til AGF efter relativt kort tid.

P1320181

Den gode start forplantede sig til resten af holdet, hvor forsvaret arbejdede virkelig hårdt og koncentreret, hvilket betød, at Slavia Prag i perioder havde bolden meget, men de blev aldrig for alvor farlige. Og i perioder tog vi fint brodden ud af det tjekkiske opspil og levere også flotte offensive takter.

Som for eksempel, da Kasper Lunding fandt Alexander Munksgaard, der trak kort ind i banen og efter en god halv time afleverede flot til Patrick Mortensen der lige så flot - liggende vandret i luften - headede bolden i kassen til en 0-2 føring. En absolut ikke ufortjent stilling, der holdt til pausen.

P1320215

Efter pausen skruede Slavia for intensiteten 
og kvaliteten i afslutningerne, for kort inde i 2. halvleg trykkede Musa af udefra og kanonerede bolden i nettet uden chancer for Eskelinen i AGF-målet. 

Men det gad Ankersen nu ikke ha' siddende på sig, så efter en god og hurtig omstilling var han kort tid efter fri i venstre side, hvor han sikkert fik afsluttet uden om den tjekkiske målmand til 1-3. Et flot comeback oven på det tjekkiske mål i starten af halvlegen. 

Efterhånden, så viste tjekkerne dog flere og flere offensive tænder og nogen af de kvaliteter, der har gjort dem til et Champions League hold. Og vi blev i perioder presset noget i bund af et godt spillende tjekkisk hold, der jagtede en reducering. Og omkring en times spil lykkes de bestræbelser, da Eskelinen missede et udspark og den kroatiske landsholdsangriber Peta Musa kunne score til 2-3. Senere var det også Musa, der var på spil igen med et skarpt gennemspillet angreb, hvor tjekkerne kunne udligne til 3-3. 

P1320177

Efter udligningen skiftede vi det meste af holdet, der til sidst i kampen med lidt held kunne ha' scoret sejrsmålet, da Gift Links kom godt igennem i en omstilling, men den sidste aflevering fandt ikke sin mand. Omvendt, så kunne holdet også ha' tabt, da Eskelinen fandt en flot redning frem i overtiden. Så altså uafgjort mod Slavia Prag i en god og ganske fysisk testkamp i den første træningskamp i Portuga.

Efterfølgende vandt vi for øvrigt den straffesparkskonkurrence, der i The Atlantic Cup udløses ved uafgjorte kampe med 4-2 og kan dermed tage to point med os videre i turneringen. 

Næste testkamp i The Atlantic Cup er på tirsdag den 4. februar, hvor vi kl. 17 (dansk tid) møder svenske BK Häcken. Som dagens kamp kan den også livestreames. Se hvordan her.

Kampfakta - testkamp - The Atlantic Cup

Estádio Municipal De Albufeira


Slavia Prag - AGF 3-3 (0-2)

 (AGF vinder samlet 5-7 efter straffekonkurrence om et ekstra point)

Målscorer i ordinær tid: 

0-1: Jakob Ankersen

0-2: Patrick Mortensen

1-2: Musa 
1-3: Jakob Ankersen 
2-3: Musa 
3-3: Kosek

AGF:

William Eskelinen - Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Frederik Tingager, Casper Højer - Nicolai Poulsen, Benjamin Hvidt, Bror Blume - Jakob Ankersen, Kasper Lunding, Patrick Mortensen.

Bænk: (Blev alle indskiftet ved 75') 
Alex Gersbach, Gift Links, Nicklas Helenius, Jesper Juelsgård, Zach Duncan, Sebastian Hausner, Alexander Ammitzbøl, Mikkel Lassen. Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet