To hak mod Häcken gav sikker sejr

Af: BJ / Foto: F. Sindberg - 4. februar 2020, kl. 20:19

Det blev til en fortjent 2-0-sejr over svenske BK Häcken i den anden testkamp til The Atlantic Cup. Gift Links og Nicklas Helnius stod for de to træffere.

Det var et helt nyt mandskab, som cheftræner David Nielsen sent tirsdag eftermiddag sendte i aktion i den anden puljekamp i træningsturneringen, The Atlantic Cup.

I forhold til 3-3 mod Slavia Prag var der skiftet ud på samtlige pladser, men det var ikke umiddelbart til at se. Der blev på fornem vis fulgt op på den helstøbte præstation i åbningskampen, og i sidste ende udmøntede det sig i en overbevisende indsats - og sejr.

P1320269

Allerede fra første fløjt tog de 11 AGFs-spillere initiativet og gik offensivt til værks med et højt pres og mange aggressive løb i banens længderetning. Og allerede efter få sekunder førte det angrebsivrige udlæg til en stor chance - endda en dobbelt af slagsen, men hverken Niklas Helenius eller Gift Links formåede at udnytte muligheden tæt under mål.

De skulle dog begge tage revanche senere i halvlegen. Der var således kun spillet syv minutter, da den første scoring faldt. På banens midte diskede Helenius op med fine detaljer, satte sin direkte modstander og åbnede hele spillet op med et præcist diagonalskift til Kevin Diks. Den hollandske back sendte bolden i feltet, hvor Gift Links dukkede op og denne gang uden dikkedarer udplacerede Häckens keeper.

P1320264

Den tidlige scoring var et udtryk for en stærk åbning på kampen af David Nielsens tropper. Godt nok havde svenskerne en stor mulighed for at udligne efter tyve minutter på en nedfaldsbold efter hjørne, men ellers var det AGF-spillerne, der sad på kampen i den første halvdel af halvlegen. Overtaget udmøntede sig også i endnu en scoring. Denne gang var det Gift Links, der stod for forarbejdet, da han med fodrappe driblinger satte sin direkte modstander og med en præcis centring fandt en helt fri Helenius, der stille og roligt kunne dirigere bolden i mål med pandebrasken.

P1320287

Efter 2-0-scoringen kom svenskerne bedre med i kampen og defensiven med Sebastian Hausner og Jesper Juelsgård i midterforsvaret, og Kasper T. Kristensen i målet fik mere at se til. I de fleste situationer fik de dog sammen med holdkammeraterne afværget situationerne, inden de for alvor blev farlige, og den ene gang, hvor svenskerne fik sendt en kvalificeret afslutning afsted fra kanten af feltet, diskede Kasper T. Kristensen op med en glimrende redning. 

P1320284

Også i den anden ende af banen blev der vist gode målmandsevner i en situation, hvor Gift Links fandt Alexander Ammitzbøll ved forreste stolpe, men angriberens forsøg blev afværget med en fin fodparade. Stillingen ved pausen var således 2-0. 

2. halvleg
Fra anden halvlegs start blev Mustapha Bundu og Jon Thorsteinsson for første gang sendt i kamp i opstartsfasen, og de to kantspillere fik således værdifulde meter i benene med henblik på forårspremieren. Thorsteinsson nåede i alt at spille 25 minutter, inden han igen blev taget ud helt efter planen for at ikke at forcere noget.

P1320305

I modsætning til første halvleg var det svenskerne, der tog teten fra anden halvlegs start, og i de første minutter handlede det mest af alt om at forsvare eget mål. Som minutterne gik, kom de hvidblusede AGF-spillere dog bedre med, og efter en times spil var Helenius tæt på at fordoble sin målhøst, da han blev sat godt op af Bundu, men stolpen stod i vejen.

Få minutter senere var svenskernes tur til at true målet, men AGF-defensiven slap med skrækken efter en ellers fri afslutningsmulighed fra kanten af feltet.

DSC02052

Også Mustapha Bundu havde en god mulighed til at komme på tavlen. Med tyve minutter igen slap han alene igennem i højre side, men hans afslutning blev pareret af Häckens keeper. Det samme var tilfældet ti minutter senere, hvor indskiftede Bror Blume blev spillet helt fri i venstre side, men igen altså uden mål til følge.

P1320303

I slutfasen kunne Frederik Tingager og Casper Højer også have udbygget føringen, men det blev ved de to træffere, som Links og Helenius satte ind i første halvleg. Alt i alt en fortjent sejr efter en helstøbt præstation, hvor de 11 startende viste sig godt frem og sendte et tydeligt signal til trænerstaben om, at de også har i sinde at lægge en billet ind på en startplads i forårspremieren mod Randers FC d. 16. februar.

Find din billet til den kamp her >>>

Kampfakta - The Atlantic Cup:
AGF - BK Häcken

2-0 (2-0)
1-0: Gift Links (7')
2-0: Nicklas Helenius (21') 

AGF: 
Kasper Kristensen - Kevin Diks (46: Mikkel Møller Lassen), Sebastian Hausner (71: Nicklas Backman), Jesper Juelsgård (71: Frederik Tingager), Alex Gersbach (71: Casper Højer) - Zach Duncan (53: Benjamin Hvidt), Albert Grønbæk Erlykke (71: Nicolai Poulsen), Nicklas Helenius (71: Bror Blume) - Magnus Anbo (46: Mustapha Bundu), Alexander Ammitzbøll (71: Patrick Mortensen), Gift Links (46: Jon Thorsteinsson / 71: Alexander Munksgaard)

DSC02060

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet