Træningslejren er til for at blive endnu skarpere

Af: Frederik Sindberg - 10. februar 2020, kl. 21:05

Årets træningslejr i Portugal er slut og spillerne vender hjem til Aarhus tirsdag. Vi bringer dig her tæt på lejren med mange billeder, samt et interview med sportschef, Peter Christiansen.

AGF's 3F Superliga-mandskab er tirsdag på vej hjem fra årets træningslejr, som igen i år har fundet sted på Algarvekysten i det sydlige Portugal Men hvad arbejdes der egentlig med på en træningslejr? Hvad vil man opnå? Og hvorfor lige Portugal?

AGF.dk bad sportschef Peter Christiansen om at gøre os alle sammen lidt klogere på selve konceptet om en træningslejr.

DSC01534 (1)

Hvorfor tage af sted på træningslejr?

- Efter en opstartsperiode med med meget fysisk hård træning i regn og rusk på kunstgræsbaner herhjemme i Danmark, så giver en træningslejr sydpå muligheden for at trænerteamet kan arbejde endnu mere detaljeret med spillertruppen. Det varmere klima gør, at vi i højere grad kan finpudse og gå i detaljer med det taktiske - alt sammen på helt optimale faciliteter og snorlige græsbaner.

Derudover er træningslejren også utrolig vigtig i forhold til det sociale aspekt. Her videreudvikles i høj grad de sociale bånd spillerne i mellem og relationerne styrkes, hvilket i sidste ende ryster holdet endnu tættere sammen.

DSC02212

Portugal har været AGF's vinterdestination de sidste fem år. Hvad er det Portugal kan, som vægter højere fremfor for eksempel Spanien eller Tyrkiet?

- Der er mange faktorer, som vi kigger på - og som skal fungere helt optimalt. Træningsfaciliteterne, anlæggets beskaffenhed, faciliteterne på hotellet og testmodstandere for at nævne nogle af parametrene. Derudover fungerer infrastrukturen helt generelt rigtig godt i forbindelse med The Atlantic Cup hernede i Portugal. Og det er helt afgørende.

Testkampe er også en stor del af træningslejrene. Hvor stor rolle spiller modstanderne i valg af destinationen for træningslejren?

- Når vi kigger efter mulige testmodstandere på en træningslejr, så er det alfa omega, at vi bliver møder modstandere af kvalitet. Det er derfor afgørende for os, at det er en blanding af hård matchning, samt også at det på nogle områder er nogle modstandere, som har en formation eller spillestil, som minder om det vi skal hjem og møde i foråret i Superligaen.

DSC01567

Under dette års træningslejr mødte vi blandt andre Slavia Prag samt den svenske Allsvenskan-klub BK Häcken. Hvordan matcher de AGF forud for det forår, der venter?

- Slavia Prag er et hold på en høj international hylde, som har deltaget i Champions League, hvor de var i pulje med hold som FC Barcelona, Inter og Borussia Dortmund, og hvor de bed rigtig godt fra sig. BK Häcken er et lidt anderledes hold end andre svenske mandskaber. De har en stil, som virkelig kunne udfordre vores organisation, og det var også en god test af os.

DSC02273

Hvad er succeskriteriet for en træningslejr?

- Udover at vi som nævnt altid forventer, at niveauet på træningsanlægget, hotellet og vores modstandere er, som det plejer at være i forbindelse med The Atlantic Cup, så er vores forventning og ambition at komme hjem i den skarpest mulige tilstand som hold - og som gruppe. Derudover at vores spil og stil er udbygget med enkelte nye elementer, og at de ting vi har været gode til i forvejen, måske har fået endnu en dimension.

DSC01651

DSC02347