Erlykkelig for ny aftale

Af: SHC / Foto: F. Sindberg - 6. januar 2020, kl. 14:49

AGF og 18-årige Albert Grønbæk Erlykke har i dag lavet en ny aftale, der gør midtbanespilleren til AGF’er frem til sommeren 2024.

Den fireårige fuldtidskontrakt afløser til sommer den ungdomskontrakt som Albert Grønbæk Erlykke indgik med AGF i 2017.

Til sommer er Albert Grønbæk Erlykke fyldt 19 år og vil på det tidspunkt indgå på fuld tid i AGF's 3F Superligatrup, når han er færdig med sin uddannelse på HHX på Aarhus Handelsgymnasium, hvor han i øjeblikket går på Team Danmark-linjen under ESAA.

- Jeg er glad og stolt over, at AGF har valgt at skrive kontrakt med mig og belønne mig for mit hårde arbejde - det er en barndomsdrøm, der går i opfyldelse. Siden jeg kom til klubben, har jeg udviklet mig rigtig meget, og nu gælder det bare om at blive ved med at klø på, siger Albert Grønbæk Erlykke, der betegner sig selv som en dynamisk og løbestærk midtbanespiller.

Fra VRI
Erlykke startede med at spille fodbold i samarbejdsklubben VRI i Risskov og kom til AGF som 14-årig. Her fik han hurtig sin første ungdomskontrakt og har siden hen udviklet sig til en markant spiller på først U17- og nu U19-holdet, hvor han er fast mand, ligesom han også har spillet flere kampe på reserveliga-holdet.

- Albert har et stort potentiale og har været igennem en rivende udvikling siden han kom til AGF. Han er hurtig på fødderne og sparker godt til bolden med begge ben. Og så er han en hårdtarbejdende ung mand, der er modig i duellerne og generel en hårdfør spiller. Så vi glæder os til at se ham på fuld tid til sommer, når han har gjort sin skoletid færdig på en god måde, siger sportschef i AGF, Peter Christiansen.

Fik talentpris

I april sidste år blev Albert Grønbæk Erlykke belønnet med Martin Jørgensens Talentpris, der tildeles til en ungdomsspiller, en træner eller et hold, som er en god ambassadør for AGF's talentudvikling, og som ved hjælp af hårdt, målrettet og vedholdende arbejde opnår resultater og viser vejen for andre. Det håber Erlykke, at han kan fortsætte med på den nye kontrakt.

- Jeg føler, at jeg er blevet mere moden det seneste år - både på og udenfor banen, og så er jeg bare en type, der bliver ved med at klø på og det er naturligvis dejligt og motiverende at mærke, at det hårde arbejde bærer frugt i form af den nye kontrakt. Nu glæder jeg mig bare endnu mere til det nye år og til de udfordringer, der venter i 2020, siger Albert Grønbæk Erlykke.

Albert Grønbæk Erlykke - der fylder 19 år til maj - har flere ungdomslandskampe på CV'et. Senest var han med det danske U19 landshold i efteråret, hvor det blev til en scoring i en landskamp mod Wales. Erlykke har også været udtaget til det danske U18 landshold.