Målfest i test i Farum

Af: AGF / Arkivfoto: Getty Images - 24. januar 2020, kl. 16:44

Det blev en ganske målrig testkamp i dag i Farum.

Efter endnu en god opstartstræningsuge på Fredensvang med en testkamp i tirsdags var der i dag fredag indlagt endnu en træningskamp for 3F Superliga-truppen.

Denne gang på udebane på kunstgræsset i Farum, hvor FC Nordsjælland tog imod på Right to Dream Park. 

Her testede vi også formen under sidste års opstart, hvor det blev til en 4-2 sejr i en test-kamp, der også blev spillet i januar. Og igen i dag scorede vi mange mål i Farum, hvor testkampen blev lidt af en målfest og vi til sidst kunne rejse hjem til Aarhus med en 4-5 sejr i bussen.

Kampen startede ellers med værterne mest på bolden og os lidt mere afventende - lidt som da vi senest mødte FC Nordsjælland i 3F Superligaen på deres bane i november, hvor det blev til en 1-0 sejr efter en snu taktisk indsats.

Snu var Patrick Mortensen også efter et lille kvarter, da han modtog bolden tæt på midten af banen og havde set FCN's målmand langt ude af sit mål. Så Mortensen skød på mål fra lang afstand, men bolden - der ellers havde kurs direkte mod mål - blev pareret med hånden af en FCN-markspiller, der derfor måtte gå fra banen med et rødt kort - altså spilleren, ikke bolden...

Den udviste FCN'er kunne kort tid efter sin udvisning se Højer Nielsen og Ankersen i fint samspil skabe en god assist til Bror Blume, der bragte os foran 0-1. Og da Kasper Lunding kort tid efter kunne score køligt, da han kom flot ind i FCN's felt efter et rigtig fint opspil, stod der pludselig 0-2 efter blot halvdelen af 1. halvlegs spilletid.

FCN slog tilbage 
Men det gad værterne nu alligevel ikke stå model til, og efter de havde fået en mand retur på banen - da holdene havde aftalt det ved eventuelle udvisninger - så fik de inden for kort tid udlignet.

Først på en flot omstilling og derefter lidt småspil. Og så stod der pludselig 2-2 efter mindre end en halv times spil. 

Men AGF'erne var ikke færdige med at vise flot offensivt fodbold. For inden pausen kunne Patrick Mortensen score til 2-3 efter et smukt indlæg fra Jakob Ankersen og kort efter blev det ovenikøbet til 2-4, da en nordsjællander satte foden forkert på endnu et GF-indlæg og slukøret måtte konstatere, at han havde scoret selvmål.

2. halvleg med kongemål
Efter pausen skiftede begge hold en del ud og det satte sit præg på spillet, der blev en smule mere usammenhængende, men vi fortsatte dog med at skabe chancer og presse på.

Og efter en lille times spil hoppede bolden et par gange foran Nicklas Helenius, der sulten kiggede den ud små to meter udenfor for FCN's felt og besluttede at gi' den et skud. Og hvilket skud det var, da han bankede bolden i målet til en AGF-føring på 2-5 med en rigtig flot scoring.

Desværre for os var målfesten nu ikke færdig med Helenius' hammer. Inden slutfløjtet fik hjemmeholdet således pyntet på resultatet med to mål, så kampen endte 4-5 efter en underholdende omgang vinterfodbold. 

Sejren i Farum markerede den anden træningskamp på kun fire dage og der venter nu truppen en velfortjent friweekend inden det hårde arbejde genoptages igen på mandag.

Her er der tid til et par træningsdage i Aarhus inden turen går til Portugal til forårs-beredelsernes træningslejr med deltagelse i The Atlantic Cup som byder på endnu tre træningskampe - den første mod Slavia Prag næste lørdag den 1. februar. 

Kampfakta - testkamp - Right to Dream Park
FC Nordsjælland - AGF 4-5 (2-4)

0-1: Blume 
0-2: Lunding 
1-2: Antman
2-2: Kudus 
2-3: Mortensen 
2-4: FCN-selvmål
2-5: Helenius 
3-5: Rothmann 
4-5: Damsgaard

AGF:
Første halvleg:
William Eskelinen - Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Frederik Tingager, Casper Højer - Nicolai Poulsen, Benjamin Hvidt, Bror Blume - Jakob Ankersen, Lunding, Patrick Mortensen.

Anden halvleg:
William Eskelinen (Kasper T. Kristensen 75'), Magnus Anbo, Jesper Juelsgård, Sebastian Hausner, Mikkel Lassen, Albert Erlykke, Mostafa Maarouf, Jacob Trenskow, Alexander Ammitzbøll, Gift Links og Nicklas Helenius.

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet