Mikkel Cramer er ny fysisk træner i talentafdelingen

Af: BJ - 10. januar 2020, kl. 11:21

AGF's talentafdeling har i denne uge taget hul på træningen, og det er med et nyt ansigt i trænerstaben.

Mikkel Cramer er således ny, fuldtidsansat fysisk træner for talentholdene. Den tidligere Superliga-spiller har netop færdiggjort sin kandidatuddannelse i idræt, hvor han har skrevet speciale omkring vækstspurt i puberteten. Her har han bl.a. været optaget af optimal træning af og skadesforebyggelse for drenge i puberteten. Teori og erfaringer, han nu får mulighed for at føre ud i praksis, og han ser frem til udfordringen.

- Der er rigtig mange ting, der tiltalte mig ved at blive en del af AGF's talentafdeling. AGF er en stor og spændende klub, hvor jeg får mulighed for at arbejde med udvikling af unge mennesker. Jeg har snakket med mange i klubben, og de talte rigtig positivt om det. Det er også en god mulighed for mig at udvikle mig som fysisk træner. En ting er, at jeg kommer med min baggrund, men jeg kan også lære meget af det stærke setup, der er i AGF, siger 27-årige Mikkel Cramer.

I sin aktive karriere har han repræsenteret Silkeborg, Randers FC, Horsens, AB og Skive. En skade betød, at han lagde støvlerne på hylden i august 2018, og han har i det seneste halvandet år virket som fysisk træner i Silkeborg IF.

- Jeg har en baggrund som spiller, og så har jeg lært meget det seneste halvandet år i Silkeborg, hvor jeg var inde omkring den fysiske træning i både ungdom og senior. De erfaringer glæder jeg mig nu til at gøre brug af i AGF og hjælpe til med, at spillerne udvikler sig bedst muligt, siger Cramer, der har et klart mål for, hvad den fysiske træning i ungdomsafdelingen skal føre med sig.

- Spillerne skal ligne atleter, når de er færdige med deres ungdomstid og på den måde være bedst muligt rustet rent fysisk, når de skal tage skridtet fra ungdom til senior, understreger Mikkel Cramer, der har afløst Henrik Sørensen på posten som fysisk træner i talentafdelingen. Henrik Sørensen, der de seneste år har leveret et flot stykke arbejde med at løfte den fysiske træning i ungdomsafdelingen, har takket ja til et nyt job som fysisk træner for Viborg FF's hold i NordicBet Ligaen.