Slavia Prag første testmodstander i Portugal

Af: NM / Foto: slavia.cz - 31. januar 2020, kl. 14:58

Der venter spændende og stærk modstand i træningslejrens første testkamp, der finder sted lørdag. Her skal vi møde det tjekkiske førerhold, Slavia Prag.

Træningslejren i Portugal er godt i gang og i morgen - lørdag den 1. februar kl. 14 - venter den første testkamp på lejren i træningsturneringen; The Atlantic Cup. Her får vi stærk modstand i skikkelse af Slavia Prag fra Tjekkiet, hvor Slavia er regerende mesterhold - dermed fortsætter vores tradition i Portugal med at møde stærke hold fra Tjekkiet, hvor vi tidligere har mødt FK Jablonec flere gange - seneste under sidste års træningslejr i Portugal.

Skærmbillede 2020-01-31 Kl . 13.05.06

Men vi har aldrig stået overfor Slavia Prag tidligere. Tjekkernes seneste danske bekendtskab var FC København - som også er med til The Atlantic Cup. Senest de to mødtes var i Europa League i 2018

Førerhold
Slavia Prag har historisk set været lillebroren til den anden storklub i den tjekkiske hovedstad; Sparta Prag. Men Slavia har efterhånden gjort Sparta rangen stridig som byens førstende klub, og de kommer da også til Portugal som nummer et i den tjekkiske liga, mens Sparta er på en fjerde plads. Og sidste sæson formåede Slavia Prag både at vinde den hjemlige liga og pokalturneringen, hvilket blev deres femte trofæ i den tjekkiske liga og klubbens niende pokaltitel.

Internationalt kvalificerede Slavia Prag sig for første gang til Champions League i 07-08 sæsonen. En bedrift de gentog i denne sæson, hvor de nåede gruppespillet og kom i en svær gruppe med Borussia Dortmund, FC Barcelona og Inter Milan. Her blev de sidst i gruppen, hvor deres to point i gruppespillet blev hentet ude mod Inter og Barcelona. Dermed skal Slavia Prag ikke spille europæisk fodbold dette forår.

Slavia 2

Det er umiddelbart ikke mange store internationale navne fra Slavias historie, der vil vække mindelser i Danmark. Men Liverpool-fans vil kende midtbanespilleren, Patrik Berger. Han tog sine første professionelle skridt i Slavia Prag inden han drog mod Dortmund i en enkelt sæson, hvorefter han blev solgt til Liverpool. Berger optrådte for Liverpool i syv sæsoner fra 1996-2003 og sluttede sin karriere hos Slavia Prags største rivaler fra Sparta.

Også spilleren med flest kampe for det tjekkiske landshold, Karel Poborsky har optrædt i Slavia Prags rød-hvide trøje inden han rejste til Manchester United i 1996 for senere også at spille for Benfica og Lazio inden han - som Berger - også endte hos rivalerne fra Sparta.

Kender af dansk fodbold vil også kunne nikke genkendende til Mick van Buren, der har en fortid i EfB. Han har spillet for Slavia Prag i over tre år, men den hollandske angriber er ikke med i Portugal, da han fornylig blev lejet ud til Den Haag i Holland.

Min .php -2

Flot defensiv
Slavia Prag kommer til Atlantic Cup med en efterårssæson i ryggen, hvor de har domineret deres liga. I 20 hjemlige ligakampe har de således endnu ikke tabt - og det sikrer dem en aktuel førsteplads i den tjekkiske liga, der også har vinterpause i øjeblikket.

En af faktorerne til Slavia Prags dominans i den hjemlige liga i efteråret har været deres dygtige målmand, Kolar Ondrej og defensive midtbanespiller og anfører Tomas Soucek, som - trods sin placering på banen - har scoret en del mål og er klubbens topscorer.

Slavias 25-årige keeper har i efterårssæsonen kun lukket fire mål ind i den hjemlige liga, hvilket udmunder sig i en statistik på intet mindre end 15 cleansheets, mens midtbanemanden Soucek har været flyvende i efterårssæsonen, hvor han med 12 mål er klubbens topscorer. Soucek er dog ikke med i Portugal, da han forleden blev lejet ud til West Ham i den engelske Premier League.

Min .php

Erfaring med Tjekkiet
På trods af at vi altså ikke tidligere har mødt Slavia Prag har vi dog en del aktuel erfaring med tjekkiske hold. Vi har således tidligere stået overfor tjekkiske FK Jablonec tre gange, hvor de har vundet to ud af de tre opgør i testkampe i Portugal. Dog vandt vi over dem i finalen i The Atlantic Cup tilbage i 2018 efter straffesparkskonkurrence.

Gense højdepunkter fra den kamp her:

Tidligere har AGF også mødt de tjekkiske hold; Banik Ostrava, Jihlava, Sigma Olomouc og Zbrojovka Brno i den daværende Toto Cup eller i testkampe. Men det er altså første gang vi på lørdag står overfor Slavia Prag.

Træningskampen spilles på Estádio Bela Vista i byen Portimao med kampstart kl. 14 dansk tid - kl. 13 lokal tid. Man kan følge kampen direkte på et livestream hos EB.dk, der sender alle kampe fra The Atlantic Cup. Se mere om det her.

Maxresdefault (1)

Næste testkamp for gutterne i Portugal er den 4. februar, hvor vi møder svenske BK Häcken. Se mere om The Atlantic Cup her.