Vinterstatus på AGF Esport

Af: JMN - 3. januar 2020, kl. 10:58

Med det gamle år lagt bag sig, så kan AGF Esport runde et 2019 af med flere flotte resultater, der giver forhåbninger om mere succes i det nye år.

Det har været et lærerigt år for AGF Esport. Både CS:GO- og FIFA-afdelingen har haft op- og nedture i årets løb, som har styrket organisationen og gjort holdene klogere på fremtidige udfordringer.

Blandt andet har talentudviklingen i form af Academy-projektet vist sig at bære frugt, da vores egen FIFA Academy-spiller Anders Vejrgang gik hele vejen i eSuperligaens første udgave af Rookie League.

Den bare 13-årige AGF'er imponerede ved at gå ubesejret igennem turneringen med en målscore på 36-9, som derved sikrede det unge Academy-talent Rookie League-titlen som den første nogensinde. Og sejren i turneringen samt skiftet til AGF's Academy-hold har den unge spiller været særdeles tilfreds med.

- Jeg var lettet over sejren. Det var den turnering jeg havde set op til i lang tid, så det var dejligt at vinde den. Derudover er den største turnering, jeg har været med i indtil nu, så det var fedt at vinde den, siger Anders Vejrgang og fortsætter.

- Generelt synes jeg, at det er gået godt, og at jeg er blevet bedre ved at være kommet til AGF Esport. Det har især gjort meget, at vi har fået Bryner ind som træner, så vi har en, der kan koncentrere sig om spillerne, fortæller han yderligere.

IMG_20191207_190605

Succesoplevelser
Vejrgangs triumf agerer som et plaster på såret for AGF Esports manglende finaleplads i sæson 3 af eSuperligaen. FIFA-mandskabet måtte - på trods af en flot femteplads i gruppespillet - se sig blive slået ud af 12. pladsen fra AC Horsens efter playoffs til finalespillet.

Den manglende tilstedeværelse til Finals ærgrer selvfølgelig FIFA-træner, René Bryner, som dog alligevel generelt set er tilfreds med præstationen af holdet og med den udvikling, som FIFA-holdet har været igennem det seneste stykke tid.

- Selvom vi ikke kvalificerede os til Finals, så synes jeg stadig, at vores femteplads var tilfredsstillende. Vi havde samme trup som blev nr. 14 sidste år, så det er et stort skridt fremad. Målet til næste sæson er dog helt sikkert, at vi skal til Finals, siger FIFA-træneren.

Træneren understreger samtidig, at AGF Esport er blevet eksponeret i højere grad i løbet af året - også ude i verden.

- Det seneste stykke tid er AGF blevet set mere både nationalt, men også internationalt. Vi havde vores egen spiller Lars "Primeturbo" Korreborg med til en international konkurrence i Bukarest, hvilket var første gang i AGF FIFA-regi, at det er sket, fortæller René Bryner.

Skærmbillede 2020-01-03 Kl . 10.32.40

CS:GO tilbage på sporet
For CS:GO-mandskabet har det været en hektisk tid det seneste halve år. En spiller er blevet solgt, hvilket har medført, at der har skullet hentes erstatninger på de manglende positioner. Dermed er der blevet rokeret i spillertruppen og det har haft betydning for holdets præstationer, fortæller CS:GO-træner Rasmus "Faagan" Thomsen.

- Line-up mæssigt har vi haft svært ved at finde os selv i den seneste tid. På trods af at resultaterne har været okay, ville vi gerne have været længere med holdet. Men havde vi været en smule skarpere i de finaler og semifinaler vi spillede, så vi havde også stået med et trofæ. Derfor er jeg også fortrøstningsfuld om, at vi har bevæget os i den rigtige retning, siger Rasmus "Faagan" Thomsen.

Dertil har CS:GO-mandskabet hentet erfarne erstatninger efter spillersalgene, hvor senest den tidligere Copenhagen Flames-spiller Rasmus "HooXi" Nielsen er kommet til klubben. Han medbringer stor erfaring fra både hjemlige, men også internationale turneringer, og forventningerne til det nye hold er store hos den nye signing.

Skærmbillede 2020-01-03 Kl . 10.33.00

- Vores ambitioner er store. Jeg ser gerne, at vi viser, at vi er det bedste hold i Danmark udenfor den dominerende top-5. Hvad angår for hele 2020, så er målet, at vi kommer i top-30 overordnet i hele Europa, og at vi begynder at få nogle invitationer til større turneringer, fortæller "HooXi".

Forventningerne til AGF Esport er altså høje i begge lejre og med de nye ændringer på mandskaberne og ikke mindst Academy-talentudviklingen, så er forhåbningerne til det nye år store. 

I 2020 kan AGF Esport også fortsat glæde sig over de nye lokale, der blev taget i brug i årets løb i Ceres Park & Arena, hvor AGF Esport hører hjemme og i 2019 fik en opgradering på både udstyr og indretning. 

70505813_1494371787382065_5251389734667681792_o

Læs mere om AGF Esport her

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet