AGF skifter til grønt

Af: SHC / Foto: Getty Images og NRGi - 1. juli 2020, kl. 12:33

AGF og Ceres Park & Arena skifter til grøn strøm fra NRGi.


Trøjen er stadig hvid. Men fremover kommer AGF til at spille på en mere grøn bane, når AGF og Ceres Park & Arena skifter til grøn strøm, der produceres af 100 % vedvarende energi.

Dermed vil næsten to millioner KWh fremover blive skabt af vedvarende energi. Det svarer til en reduktion på klimabelastningen med næsten 300 tons CO2 om året.- Til en fodboldkamp på Ceres Park bruger vi 7.000 KWh - det svarer til næsten det dobbelte af hvad en gennemsnitlig dansk familie bruger i strøm - om året. Så vores klimabelastning alene på el-siden er stor. Derfor giver det rigtig god mening for os, at vi nu kan spille på en grønnere bane med grøn strøm, fortæller Anne Jensen, der er branding- og bæredygtighedschef i AGF.

GRØN (1)Fra NRGi

Den grønne strøm leveres af NRGi, som AGF i forvejen har et tæt sponsor-samarbejde med. Det samarbejde øges ved, at NRGi nu leverer grøn strøm til AGF.

Grøn strøm er CO2 neutralt strøm fra vedvarende energikilder som for eksempel vindmøller eller solceller. Forhåbningerne hos NRGi er, at samarbejdet med AGF kan inspirere andre til også at skifte til grøn strøm og dermed bidrage til en endnu større CO2-reduktion.- AGF kommer til at skubbe på en udvikling mod mere og mere vedvarende energi og dermed kan vi være med til at fortrænge de fossile brændsler, der er i systemet i dag. I NRGi arbejder vi hver dag med den grønne omstilling, og vi vil gerne give et markant bidrage til, at vi får reduceret vores CO2 udledning i Danmark. En af de måder er, at vi får flere til at bruge grøn strøm - her spiller AGF en stor rolle som foregangsklub for en grøn omstilling og med et stort fokus på bæredygtighed, siger Tommy Jakobsen, der er koncernkommunikationschef i NRGi. Skærmbillede 2020-07-01 Kl . 11.40.14

Ny vision

Skiftet til grøn strøm er første konkrete udløber af den bæredygtigheds-vision som AGF præsenterede i maj måned. Her er et af fokusområderne netop energiforbruget. - Det er vigtigt, at vi i AGF tager stilling og ikke mindst et ansvar for at forsøge at gøre en forskel. Vi er udmærket klar over, at det at nedbringe vores eget klimaaftryk ikke ændrer alverden i sig selv, men vi ønsker at sende et signal om, at alle kan gøre noget - og grøn strøm er måske en af de nemmere måder, hvorpå vi kan nedsætte vores CO2-aftryk. Og med vores i forvejen gode samarbejde med NRGi er det et oplagt sted at sætte ind, siger Anne Jensen om den nye aftale med det lokale energiselskab, der altså reducerer CO2-belastningen fra AGF med næsten 300 tons om året.

Skærmbillede 2020-06-29 Kl . 14.29.56Indtil et kommende nyt fodboldstadion i Aarhus står klar fortsætter AGF i øvrigt med at arbejde med mulighederne for endnu flere klima-gevinster.

De senere år har AGF optimeret el-, vand- og varmeforbrug i alle haller og faciliteter i Ceres Park & Arena. Og fremover vil der fortsat arbejdes med udskiftning til LED-pærer, automatisering af strømforbrug- og tilpasning og andre tiltag frem mod et nyt stadion, hvor ambitionen er, at det nye fodboldstadion skal være det mest bæredygtige i Skandinavien.

Læs mere om AGF's bæredygtige vision her >>>>

Og her kan du se mere om Grøn Strøm fra NRGi >>>

Ceres Park Aarhus Stadion 210717-04 (4)

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet