Fem gode grunde til at se #AGFBIF på søndag

Af: AGF / Foto: Ole Nielsen & Getty Images - 25. juli 2020, kl. 11:10

I morgen spiller vi hjemme igen efter to udekampe i træk, når Brøndby IF kommer til Aarhus. Selv om der for længst er udsolgt til kampen, hvor der - på grund af Corona-restriktioner - er begrænset kapacitet, så skal du ikke snydes for de traditionelle fem grunde til at følge med i kampen.

Intet er afgjort endnu
Selv om vi igen skiftede plads i tabellen med FC København ved den seneste runde, så har vi stadig muligheden for at tage sølvmedaljerne og dermed kan kampen i morgen blive den sidste hjemmekamp i denne sæson.

Det bliver en realitet, hvis vi vinder og FC København mister point i deres hjemmekamp mod FC Nordsjælland, der spilles samtidig med vores kamp. Skulle FC København gå hen og tabe, så kan et uafgjort resultat også gøre det i Aarhus. Men lad os bare tage en sejr over Brøndby IF og så må vi se, hvor langt det bærer i den sidste ende.

Patrick Mortensen 241119-08 (1)

Medaljer
Uanset, hvordan det går, så ligger det jo fast, at holdet i morgen får overrakt medaljer for første gang i 23 år. For efter en meget flot sæson blev bronzemedaljerne sikret forleden. Så uanset, hvordan det går i henholdsvis Aarhus og København søndag, så skal der overrækkes medaljer efter kampen - det er blot et spørgsmål om i hvilken farve.

Overrækkelsen kommer til at ske i umiddelbart forlængelse af kampen og vi håber, at alle på Ceres Park vil blive og hylde holdet for den flotte sæson. Husk i den forbindelse den gode corona-opførsel og hold afstand - både til hinanden og til spillerne. (Herunder får daværende anfører Lars Windfeld overrakt sin medalje i 1997)

Skærmbillede 2020-07-25 Kl . 09.38.35

Kamp 100 mod Brøndby IF
Det er ikke bare en medaljekamp, som Ceres Park danner ramme om i morgen. Det er også et jubilæumsopgør mod Brøndby IF. Det er således kamp nummer 100 i Danmarksturneringen mod klubben fra Vestegnen, der har udviklet sig til den største rival for AGF i dansk fodbold og den modstander som tilhængerne allerhelst vil vinde over i løbet af en sæson.

Her kan du dykke lidt ned i historien om, hvorfor forholdet mellem de to klubber er blevet som det er.

Så en sejr i morgen i kamp nummer 100 vil være en fantastisk afslutning på sæsonen. Dermed vil vi også ha' vundet de sidste fire kampe mod Brøndby IF i Aarhus.

Getty Images -1184440216

Vi er (også) gode hjemme

Selv om Ceres Park ikke har lignet sig selv siden Covid-19 ramte Danmark, hvor vi først ikke måtte ha' tilskuere til nu igen, at ha' et begrænset antal, så har vores hjemmebane udviklet sig til lidt af et fort for os.

For vi er ikke ret gæstfrie i vores eget hus. Vi har i denne sæson således en ganske udmærket statistik på hjemmebane, hvor vi "kun" har tabt fire gange i Aarhus i indeværende 3F Superliga-sæson og bortset fra et nederlag til AaB her i mesterskabsspillet, så skal vi ni måneder tilbage for at finde det seneste hjemmebanenederlag. Og set med et længere perspektiv, så rækker de fire nederlag mere end 16 måneder tilbage, så vi dermed "kun" har tabt fire gange i Ceres Park siden marts 2019.

Getty Images -1226596489

Medaljer (igen)
Det tæller selvfølgelig for to grunde - også for legendernes skyld…

Vi glæder os til et brag af en kamp i morgen. Har du billet, så orienter dig på forhånd godt om retningslinjerne og hjælp os med at overholde alle restriktioner og regler. Vi skal passe på hinanden og byen, men vi kan stadig fejre den flotte sæson sammen - men på afstand.