Hall fylder rundt

Af: BJ - Foto: Ole Nielsen den 19. juli 2020, kl. 10:07

Sportslig administrator Ole Hall, der siden 1998 har været ansat i AGF, fylder i dag, søndag d. 19. juli, 60 år.

Når vi markerer mærkedage på AGF.dk, er det som oftest Ole Hall, der har styr på datoerne og sætter ord på den omtale, vi bringer. Sin egen 60 års fødselsdag gør han ikke det store væsen ud af, men det skal dog ikke forhindre os i at markere det - for hvis der er nogen, der fortjener det, så er det netop Ole Hall.

Siden 1998 har han været ansat som sportslig administrator i AGF, og inden da var han i mange år frivillig og aktiv fodboldspiller. Ja, hans forhold til AGF går helt tilbage til 1975, hvor han meldte sig ind i klubben.

Med sin omhyggelighed og pertentlighed sørger Ole Hall som sportslig administrator for, at der altid er styr på papirarbejdet hvad enten der er tale om komplekse spillerkontrakter, lejeaftaler, licensansøgninger, opholdstilladelser eller korrespondance med DBU og UEFA. Et arbejde, der foregår i kulissen, men som ikke er mindre vigtig af den grund, og Ole Hall har med sin indsigt og erfaring stået for kontinuiteten i AGF under skiftende trænere, sportschefer og direktører. Ja, de har altid haft Ole Hall at læne sig op ad, når de har været i tvivl om noget. Mest tydeligt kommer det til udtryk i transfervinduerne, hvor Ole Hall med sin ro og stilsikkerhed sørger for, at alle formalia overholdes, og alt det nødvendige papirarbejde gennemføres - uanset hvor presset situationen er i forhold til deadline.

Udover sit arbejde som sportslig administrator er Ole Hall også klubbens historiker. Hvis man har et spørgsmål om AGF's historie, ja, så er det altid Ole Hall, man går til. Langt de fleste gange har han svar på rede hånd, og hvis ikke, så får han det. Gennem årene har han indsamlet i tusindvis af AGF-effekter, og han var ophavsmænd til det lille AGF-museum, som for to år siden blev etableret i Ceres Arena. Målet er, at det skal udvikle sig til Danmarks Fodboldmuseum på et kommende nyt fodboldstadion - og her er Ole Hall også en af drivkrafterne sammen med blandt andre Frits Ahlstrøm og Tommy Poulsen.

Det er altså i sandhed en kulturbærer, som i dag kan fejre sin 60 års fødselsdag. Det sker på dagen, hvor vi kæmper mod FC København i en direkte duel om sølvmedaljerne. Bedre gave end en sejr kunne Ole Hall ganske givet ikke forestille sig. Så meget klubmand er han. Så lad os håbe, at dette ønske går i opfyldelse. Under alle omstændigheder skal der lyde et stort tillykke med det skarpe hjørne, Ole!