Medaljer blev fejret - trods nederlag til Brøndby

Af: Jonas Roulund - Foto: Alan Høgholm, Getty Images og Nikolaj Rønnow - 27. juli 2020, kl. 12:42

Et udsolgt Ceres Park sørgede søndag aften for en magisk stemning under aftensolen, da vi sikrede os det første sæt medaljer i 23 år - trods et bittert nederlag i kamp nummer 100 mod rivalerne fra Vestegnen.

Stadion Allé bimlede og bamlede længe inden kampstart, hvide flag vejrede i vinden, og AGF-glade aarhusianere sørgede for en flot fodboldfest, da de indtog skoven og stadion til dét, mange håbede kunne blive den helt store dag for alle med AGF i hjertet.

Med et FCK-mandskab et enkelt point foran i tabellen inden denne sidste-runde-kamp stod meget på spil for AGF'erne, og David Nielsen havde på forhånd blæst til angreb mod de blåblusede gæster fra Brøndby.

Trods Covid-19-restriktioner og deraf følgende begrænsninger på billetsalget fik vi en underholdende afrunding på mesterskabsgruppespillet. Festen led dog et knæk undervejs. 

Skærmbillede 2020-07-26 Kl . 22.35.33

Chancerig 1. halvleg
Muligheder og energi var der rigeligt af gennem kampen, og de første 45 minutter begyndte da også i et hæsblæsende tempo.

Både Nicolai Poulsen og Jon Dagur Thorsteinsson var tilbage i startelleveren efter overstået karantæne, og sidstnævnte blev den første til at markere sig positivt, da han efter otte minutters spil fik lagt bolden elegant gennem en modstanders ben med ydersiden, videre til Hvidt, som med en fræk sålaflevering bagud sendte Thorsteinsson fri til indlæg, der dog blev afværget for næsen af Bror Blume i feltet.

Kevin Mensah svarede hurtigt igen med en lang dribletur på en halv banelængde og serverede kuglen for Hedlund, som smækkede den på hjemmeholdets overligger. Stadion kunne dog ånde lettede op, da Hausner var hurtig på riposten med en clearing.

Tilbage i Brøndbys felt blev Blume væltet omkuld i, hvad der lignede et straffespark, men dommer Jens Maae viftede afværgende med armene til stor frustration for spillere og fans.

20200726-AGF-vs -Brondby -IF-3F-Superliga -1313

Så gik det den anden vej igen. Brøndby med hjørnespark. En høj bold i bagrummet blev vundet af en brøndbyspiller, som sparkede på tværs til en helt fri Uhre, men trods kort afstand til målstregen sendte angriberen - heldigvis - bolden over mål.

To minutter senere tog vores topscorer Patrick Mortensen sagen i egen hånd og driblede sig på væver vis gennem Brøndbykæderne og fremtvang til sidst et frispark på kanten af feltet. Med det samme satte tilskuerne i sang tilegnet vores brandvarme venstreback - Casper Højer - som med tre mål og tre assists i de seneste tre kampe har gjort sit til at holde os inde i kampen om sølvmedaljer. Hans skud bragede da også afsted, men uheldigvis stod Schwäbe rigtigt placeret og kunne parere den ud til hjørnespark.

Getty Images -1227788974

Taget i betragtning at alt dette foregik i løbet af de første 25 minutter, kan læseren selv regne ud, hvilken hektisk stemning der blev skabt på Ceres Park denne historiske fodbolddag, hvor vi igen kunne indtage en af de tre øverste placeringer i Superligaen efter den lange medaljetørke.

Faktisk var der så meget fart på, at dommer Jens Maae efter 42 minutter måtte lade sig udskifte med en fiberskade, og Sandi Putros overtog cheffløjten. Han førte kort efter holdene til pause med 0-0 på måltavlen og to mandskaber med mod på mere.

20200726-AGF-vs -Brondby -IF-3F-Superliga -1184

2. halvleg
2. halvleg startede i samme tempo som første sluttede, og Thorsteinsson fik endda scoret kort efter startfløjtet, men målet blev desværre underkendt på grund af offside.

De Hvide trykkede dog på, godt hjulpet på vej af et syngende publikum, og både Tingager, Hvidt og indskiftede Links fik forsøgt sig mod Brøndbyernes mål. Om det var motivationen eller tanken om en snarlig sommerferie, der gjorde udslaget er ikke til at sige, men gæsterne virkede i denne periode mere og mere modløse, mens AGF'erne ihærdigt søgte den scoring, der kunne sende sejren hjem til Aarhus.

Skærmbillede 2020-07-26 Kl . 22.40.01

Det udmøntede sig også i en Hausner-scoring efter et frisparksindlæg, men igen måtte tilskuerne sætte sig ned i ærgrelse, da målet blev underkendt på grund af offside.

Og som man sad der og tænkte, at AGF-målet snart måtte komme skete desværre det, der ikke måtte ske. Brøndby-spillerne kom afsted i en omstilling og med hurtige ét-to-kombinationer skabte de en åbning til Jesper Lindstrøm, som bragte Brøndbyerne i front.

Det lagde selvsagt en dæmper på stemningen på Ceres Park. Dog kun for en kort stund. Andreas Maxsø modtog således sit andet gule kort efter en hård tackling på Gift Links, og så havde vi pludselig knap tyve minutter til at bringe balance i regnskabet med en mand i overtal.

Trods et massivt pres mod gæsterne lykkedes missionen dog ikke, og Sandi Putros fløjtede af efter 90 ekstremt underholdende og chancerige minutter.

20200726-AGF-vs -Brondby -IF-3F-Superliga -2367 (1)

Da FCK samtidig tog sejren over FC Nordsjælland betyder det, at vi slutter på Superligaens tredjeplads og tager bronzemedaljer for første gang siden 1997. Dét var da også noget fansene var med på at fejre, da spillerne gik den efterfølgende æresrunde på løbebanen.

20200726-AGF-vs -Brondby -IF-3F-Superliga -2624

Nu venter OB i sæsonens absolut sidste kamp, når vi tager imod dem til Playoff-opgøret den 29. juli klokken 20 på Ceres Park. Lad os sammen få afrundet en flot sæson til denne Europa-kvalifikationsfinale.

Billetsalget til den kamp er startet for sæsonkortholdere, mens det åbne salg åbner i morgen kl. 15. 

Kampfakta - 3F Superligaen
AGF - Brøndby IF 0-1 (0-0)
0-1: 73' Jesper Lindstrøm
Tilskuere: 8.480

Advarsler:
AGF: Kevin Diks, Sebastian Hausner.
Brøndby IF: Jesper Lindstrøm, Andreas Maxsø, Anthony Jung, Kevin Mensah.
Rødt kort: Andreas Maxsø

AGF:

William Eskelinen - Kevin Diks (74: Alexander Munksgaard), Frederik Tingager, Sebastian Hausner, Casper Højer Nielsen - Bror Blume (74: Nicklas Helenius), Nicolai Poulsen, Benjamin Hvidt (78: Albert Grønbæk), Jon Dagur Thorsteinsson (58: Gift Links), Jakob Ankersen - Patrick Mortensen


Brøndby IF:
Schwäbe - Anthony Jung, Andreas Maxsø, Sigurd Rosted - Kevin Mensah (71: Simon Tibbling), Anis Ben Slimane (71: Josip Radosevich), Morten Frendrup, Jesper Lindstrøm (77: Hjortur Hermansson), Andreas Buus - Mikael Uhre, Simon Hedlund (66: Lasse Christensen)

Skærmbillede 2020-07-26 Kl . 22.40.09

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet