Publikum hjalp til sejr søndag aften

5. juli 2020, kl. 23:38

Det var en speciel aften i Ceres Park søndag. For efter fire måneder uden tilskuere på hjemmebanen - i hvert fald flere end 300 og via Fælles Fodbold – så var der søndag igen åbnet op for tilskuere på tribunen

Dog stadig med restriktioner, hvorfor der var godt 7.000 mødt op i aften. Og de opførte sig fint under kampen med god afstand og en iagttagelse af forholdsreglerne. 

Så altså igen en kulisse, der mindede lidt om tiden før corona ramte Danmark. 

Skærmbillede 2020-07-05 Kl . 23.29.39

Og det animerede begge hold til at levere på vores flotte græstæppe. Spillet bølgede frem og tilbage fra kampens begyndelse, hvor gæsterne lagde bedst ud og havde blandt andet en chance efter kun et minut, men Eskelinen kom godt ud fra sit mål og fik afværget, hvad der havde været en ærgerlig start på kampen.

Skærmbillede 2020-07-05 Kl . 23.30.14

Vores første mulighed tilfaldt Benjamin Hvidt, der modtog bolden kort udenfor for FCK-feltet, men hans afslutning strøg forbi københavnernes mål.

Og den chance startede en periode, hvor det var os, der maste på og skabte flest chancer - blandt andre til Hvidt igen, men efter en lille halv time måtte han igen se sit forsøg gå forbi mål.

Kort efter var Mortensen også på spil med et hovedstød, der gik forbi mål. Skærmbillede 2020-07-05 Kl . 23.30.58

Inden pausen skiftede momentet igen, da FC København kom tilbage i kampen, hvor Daramy kom godt igennem, men igen var Eskelinen vågen. Så en tempofyldt og underholdende første halvleg sluttede målløs. 2. halvleg 

Anden halvleg begyndte som den første - med FCK mest på bolden og med en stor chance, hvor Daramy igen kom igennem, men i fællesskab fik Frederik Tingager og Sebastian Hausner reddet - først på stregen af Tingager og derefter med en god tackling af Hausner, der skabte begejstring blandt publikum. Og i det hele taget stod vores forsvar rigtig godt i dag.

Getty Images -1224902995En anden der stod godt, var FCK's målmand Kalle Johansson, der ad flere omgange reddede sit hold. Blandt andet da Jakob Ankersen midtvejs i anden halvleg med sit karakteristiske drev førte bolden frem og afleverede til Gift Links, der afsluttede flot, men blev reddet og på riposten var det Ankersen selv, der kom først på bolden, men igen tog svenskeren fra i det københavnske mål. På det efterfølgende hjørnespark slog Casper Højer Nielsen et skarpt indlæg tæt under mål og den fik Kalle Johansson ikke fat i og bolden strøg i mål til 1-0 til hjemmeholdet. 

Skærmbillede 2020-07-05 Kl . 23.32.16


Føringsmålet vækkede AGF på ny efter vi ellers havde været under et stigende FCK-pres i en halvleg, der lignede den første med begge hold på skift i førersædet. Og Gift Links fik endnu en mulighed, men uden held. FC København øgede sidst i kampen presset mod vores mål, men forsvaret fortsatte med at tage fra og i det hele taget var det en forrygende defensiv indsats i dag af gutterne. Og til sidst var vi tættere på målet til 2-0 end FCK på en udligning, da Helenius skød flot på mål til sidst, men Kalle Johansson havde fundet tilbage til sit vanlige niveau og reddede flot. Trods en intens afslutning holdt vi stand og kunne notere os for den første sejr over FC København i 11 år. Dermed tre nye gode point og lige som publikum i dag skulle holde afstand betyder sejren også, at vi øger afstanden i medaljekampen i 3F Superligaen og nu har ni point ned til Brøndby IF på fjerdepladsen og fire point op til FC København på andenpladsen.  En god position til den næste udfordring, der hedder AaB i Aalborg på torsdag. 


Skærmbillede 2020-07-05 Kl . 23.33.11

Kampfakta - 3F Superligaen, Mesterskabsspil

AGF-FC København 1-0 (0-0)

1-0: 75' Casper Højer Nielsen Tilskuere: 7.048 (Under Covid19-restriktioner)

Advarsler:

AGF: Alexander Munksgaard, Jakob Ankersen. Gift Links AGF:

William Eskelinen, Alexander Munksgaard (60' Kevin Diks), Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Casper Høje Nielsen, Nicolai Poulsen, Benjamin Hvidt (79' Nicklas Helenius), Bror Blume, Jon Thorsteinsson (65' Gift Links), Jakob Ankersen, Patrick Mortensen.

FCK:

Karl-Johan Johnsson, Guillermo Varela (82' Robert Mudrazija), Victor Nelsson, Ragnar Sigurdsson, Pierre Bengtsson, Jens Stage, (46' Jonas Wind) Carlos Zeca, Rasmus Falk Jensen, Nikolaj Thomsen (59' Pep Biel), Mohamed Daramy (81' Mikkel Kaufmann), Dame N'Doye (81' Karlo Bartolec)

 

 

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet