Tredje gang blev ikke lykkens gang i Aalborg

Af: SHC / Foto: Getty Images - 9. juli 2020, kl. 20:13

Efter en aften med stolpeskud og udvisning må vi konstatere, at vi taber til AaB for tredje kamp i streg.

Vi kender efterhånden vejen til AaB's hjemmebane ret godt. Og heldigvis går den smukt forbi byens kunstmuseum og grønne områder inden man rammer Kastetvej tæt på Limfjorden.

For her til aften var vi for tredje gang inden for en god måned på Aalborg Portland Park. Den her gang til 3F Superligaens runde 32 og en dyst i mesterskabsspillet. 

Og med to nederlag i vores seneste to kampe mod AaB - både i Aalborg og hjemme i Aarhus - var det et revanchelysten AGF-hold, der løb på banen her til aften - for første gang i Aalborg foran tilskuere på Aalborg Portland Park. Men dog uden fans fra Aarhus. Getty Images -1225946414

I forhold til søndagens sejr over FC København i Ceres Park havde cheftræner David Nielsen blandet kortene en smule. Således startede Nicklas Helenius i front og nordjyden indfandt sig med det samme som første mand i et godt indledende AGF-pres, der hurtigt kastede muligheder af sig.Først var det Benjamin Hvidt, der fik chancen tæt på AaB's felt, men hans skud blev blokeret. Kort efter blev Helenius spillet fri i feltet efter endnu en AGF-erobring, men der var off-side i situationen. Efter den gode indledning på kampen satte kampen sig mere midt på banen med mange dueller og AaB blev også farligere - blandt andet med tre hjørnespark kort efter hinanden. Og i den anden ende løb vores gode start lidt ud i den lune nordjyske aften. Getty Images -1225945567

Efter en halv times kom AaB til deres indtil da bedste mulighed, da Søren Tengstedt kom igennem på en omstilling og fik trykket af, men Eskelinen reddede fint. Men kort efter den situation kunne Eskelinen ikke stille noget op, da AaB's Frederik Børsting opfangede en for kort tilbagelægning og kunne score til 1-0. En kold klud for gutterne, der ellers havde kampen i nogenlunde kontrol og havde vist hårdt arbejde og god energi. Føringsmålet gav noget energi til hjemmeholdet, der kunne slutte halvlegen med at spille sig til en chance mere. Men Eskelinen reddede flot en afslutning tæt under mål og holdene gik til pause med stillingen 1-0. 

2. halvleg
I jagten på en udligning kom vi - som i 1. halvleg - ud for at presse og dermed skabe muligheder. Men allerede efter kun fem minutters spil af 2. halvleg forivrede Nicolai Poulsen sig med en tackling som dommer Sandi Putros takserede til en advarsel. Og da Poulsen havde en advarsel fra første halvleg blev han vist det røde kort og dermed vejen ud. 

Poulsen

Dermed var bjerget endnu større for gutterne, men vi lod os ikke slå ud og efter en taktisk rokering fortsatte vi med at presse værterne. Og kort efter udvisningen var det lige ved at give pote, da Thorsteinsson trykkede flot af fra kanten af feltet, men ak - hans gode afslutning ramte stolpen og understregede dermed, at Fru Fortuna ikke var med AGF'erne i dag. 

Getty Images -1225946777

En mand nede kunne det ikke undgåes, at AaB også ville komme til chancer - også af den store slags. Efter 65 minutter fik de rød-hvide for eksempel en dobbeltchance. Men William Eskelinen understregede en god kamp i aften med en flot dobbeltredning, der holdt os inde i kampen. 

I den anden ende var det til tider svært at se, at vi var en mand nede, for vi fik fortsat produceret chancer og var i perioder af halvlegen faktisk det farligste hold på banen. 

Men det var trods alt svært at holde nordjyderne væk fra chancer og Tom van Weert havde da også et godt hovedstød, der gik lige forbi. Og kort efter havde AaB et skud som Eskelinen klarede. 

Med et kvarters tid satte vi nye kræfter på banen - blandt andre unge Frederik Ihler, som dermed fik debut på 3F Superliga-holdet kort efter sin 17-års fødselsdag. Og Ihler lavede en fin kamp under svære betingelser. 

Getty Images -1225947000

For li'som at understrege, at vi ikke havde heldet med os i aften gik Sebastian Hausner på et tidspunkt til jorden efter en tackling. Men med alle udskiftninger brugt måtte forsvareren bide smerten i sig og spille videre - og det gjorde han flot i kampen sidste periode, hvor vi fortsat forsøgte at finde udligningen. 

Blandt andet havde indskiftet Albert Grønbæk et godt skud, ligesom Mustafa Amini, der også var kommet ind, bragede til bolden efter en god hjørnesparks-kombination, men ak - over mål. 

Og selv om dagens måske bedste AGF'er, målmand William Eskelinen gik med op i overtiden på et hjørnespark kom vi ikke tættere på udligningen og lider derfor endnu et nederlag til AaB. 

Getty Images -1225945096

Næste kamp er på søndag, hvor førerholdet fra FC Midtjylland kommer til Ceres Park. Og her må vi igen ha' publikum på lægterne - dog i et begrænset antal og billetsalget er startet.

Så skynd dig at sikre dig billetter til en topkamp i Aarhus lige her >>>>

Kampfakta - 3F Superligaen, Mesterskabsspil. 

Aalborg Portland Park - 9. juli 2020 kl. 18.AaB-AGF 1-0 (1-0)
1-0: 38' Frederik Børsting 

Advarsler:

AGF: Nicolai Poulsen 
(2 = udvisning) Kevin Diks, Jon Thorsteinsson

AaB:

 Jacob Rinne

AGF:


William Eskelinen - Kevin Diks (74' Alexander Munksgaard), Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Casper Højer Nielsen - Nicolai Poulsen, Benjamin Hvidt (63' Patrick Mortensen), Bror Blume (74' Mustafa Amini) - Jon Thorsteinsson, Jakob Ankersen (63' Albert Grønbæk), Nicklas Helenius (75' Frederik Ihler)


AaB: 

Jacob Rinne - Jores Okore, Rasmus Thelander, Mathias Ross - Kristoffer Pallesen, Robert Kakeeto (88' Magnus Christensen), Iver Fossum, Jakob Ahlmann (88' Patrick Kristensen) - Søren Tengstedt (71' Kasper Kusk), Patrick Olsen, Frederik Børsting (60' Tom van Weert)

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet