4-2 sejr sender os på andenpladsen

Af: BJ - Foto: Getty Images den 19. juli 2020, kl. 22:41

Der var lagt op til en direkte duel om sølvmedaljerne i Telia Parken, da landets to største byer søndag aften tørnede sammen. En duel, som et determineret AGF-hold trak sig sejrrigt ud af og dermed hentede den første udebanesejr over FCK siden 2009.

Inden kampen havde FC København et forspring på to point, og for AGF-mandskabet gjaldt det derfor optimalt set om at hente alle tre point, hvis de to hold skulle bytte pladser i tabellen.

AGF-spillerne kunne gå banen i visheden om, at bronzemedaljerne allerede var i hus med AaB's sejr over Brøndby tidligere på dagen - de første medaljer i 23 år til klubben - og kunne derfor spille frit.

Netop den omstændighed - at hjemmeholdet havde alt at tabe, mens det forholdt sig stik modsat for de rød-klædte AGF'ere - bar de første 45 minutter præg af. Der skulle dog lige gå nogle minutter, før kampen havde sat sig, men så var det også gæsterne, der spillede mest frigjort. FCK var måske ikke overraskende mest i boldbesiddelse, men det var de tempofyldte AGF-omstillinger mod FCK's mål, der havde mest bid.

En af disse udløste knap midtvejs i halvlegen et hjørnespark, som førte til kampens første scoring. Kevin Diks dukkede op ved forreste stolpe, og med hovedet fik han dirigeret bolden i mål.

Getty Images -1227693705

Føringsmålet så ud til at frustrere hjemmeholdet, der havde svært ved at finde åbninger i den velsmurte AGF-defensiv. I en enkelt situation følte de sig snydt for et straffespark - og selvom det så tilfældigt ud, viste tv-billederne efterfølgende, at de havde en sag.

I stedet slog AGF'erne nok engang til i den anden ende. FCK-defensiven blev fanget i ubalance, og det udnyttede Bror Blume til at spille Jakob Ankersen helt fri - en mulighed kantspilleren ikke lod forpasse, og han fordoblede føringen.

Blot et par minutter senere brændte det igen på foran FCK"s mål. En allestedsnærværende Benjamin Hvidt opsnappede bolden og sendte den ud til en fremadstormende Casper Højer, som med et fladt indlæg fandt en fri Jon Thorsteinsson. Desværre fik islændingen ikke ram på bolden, og det løb ud i sandet.

Hjemmeholdet jagtede i slutminutterne en reducering, og med fem minutter var Jonas Wind tæt på at nå frem til et indlæg fra Jens Stage. Ikke en scoring i denne omgang, men i stedet tog den tidligere AGF"er kort efter sagen i egen hånd og bragte FCK på tavlen, da han efter et indlæg sendte en returbold i mål til 1-2. En stilling, der holdt halvlegen ud.

Getty Images -1227693765

Anden halvleg
Anden halvleg var ikke mange minutter gammel, før den betryggende tomåls-føring blev genoprettet. Casper Højer tog chancen fra distancen, og hans afslutning med venstrebenet sneg sig i mål helt ude ved den ene opstander.

Getty Images -1227695075

FCK-træner Ståle Solbakken reagerede prompte med en trippel-udskiftning. Om det var den, der spillede ind få minutter senere, skal her være usagt, men et pres i AGF-feltet førte til, at Nicolai Poulsen lidt uheldigt kom til at begå straffespark, og det udnyttede Jonas Wind til at reducere.

Getty Images -1227694406

Reduceringen gav blod på tanden hos et mere og mere desperat hjemmehold, og i de følgende minutter blev AGf-defensiven for alvor sat på prøve - og den holdt stand trods hjemmeholdets nærmest kamikaze-lignende angreb.

Og med et kvarter igen fik AGF-mandskabet igen lidt luft. Et knivskarpt frisparksindlæg fra Casper Højer blev sendt ind i hjemmeholdets målfelt, hvor Patrick Mortensen som det mest naturlige i verden dukkede op og helt umarkeret headede bolden i mål med et flyvende hovedstød.

Igen foran med to mål kom der mere ro på AGF-spillet, og selvom hjemmeholdet i slutfasen to gange havde bud efter træværket, så var sejren ikke for alvor i fare. Og i slutfasen kunne Gift Links endda have udbygget den, men sydafrikaneren missede en friløber.

Det havde dog kun kosmetisk betydning, for kort efter fløjtede Michael Tykgaard af, og AGF-spillerne kunne juble over en fortjent sejr, der først og fremmest blev skabt på en helstøbt holdindsats.

De tre point betyder, at David Nielsens tropper nu er på andenpladsen i 3F Superligaen med to spillerunder. Allerede på onsdag venter FC Nordsjælland i Right to Dream Park, og søndag sættes punktum for sæsonen på hjemmebane mod Brøndby. Der er altså stadig et arbejde, der skal gøres....

Getty Images -1227694845

Kampfakta - 3F Superliga, Mesterskabsspillet
FC København - AGF 2-4 (1-2)
0-1: Kevin Diks (21')
0-2: Jakob Ankersen (35)
1-2: Jens Stage (42")
1-3: Casper Højer (52")
2-3: Jonas Wind (63",str.)
2-4: Patrick Mortensen (76")

Tilskuere: 6.849

Advarsler:
FCK: Jens Stage

AGF: Frederik Tingager, Kevin Diks, Jon Thorsteinsson, Nicola Poulsen, Patrick Mortensen

FC København:
Karl-Johan Johnsson - Guillerme Varela, Victor Nelsson, Andreas Bjelland, Pierre Bengtsson (76: Bryan Oviedo) - Jens Stage (60: Karlo Bartolec), Rasmus Falk (76: Pep Biel), Carlos Zeca, Mohamed Daramy - Jonas Wind, Mikkel Kaufmann (60: Sotirios Papagiannopoulos)

AGF:
William Eskelinen - Kevin Diks (81: Alexander Munksgaard), Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Casper Højer - Benjamin Hvidt (89' Albert Grønbæk), Nicolai Poulsen, Bror Blume (81: Nicklas Helenius) - Jon Thorsteinsson (70: Mustapha Bundu) Patrick Mortensen, Jakob Ankersen (81: Gift Links)

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet