Spot på... AaB

Af: SHC / Foto: Getty Images og Ole Nielsen - 7. juli 2020, kl. 8:57

Frem mod torsdagens tur til Aalborg sætter vi (igen igen) spot på AaB.

Det er efterhånden ikke bare en jysk klassiker, men en sommerklassiker - kampene mellem Aarhus og Aalborg. For vi spiller en del mod AaB for tiden.

Og torsdag gør vi det igen, når vi skal en tur til Aalborg i 3F Superligaens runde 32. 

Der er kampstart torsdag 9. juli kl. 18. Desværre uden udebanefans, da de ikke indgår i de nye retningslinjer for afvikling af fodboldkampe med tilskuere. Kampen kan i stedet følges på TV3 Sport eller Viaplay.Seneste møde med AaB var jo i mesterskabsspillet, hvor vi tabte 1-4 hjemme i Ceres Park. Den kamp kom kort efter et nederlag i Sydbank Pokalens semifinale. Dermed fik vi brudt en ellers god stime mod nordjyderne med sejre i de to forudgående 3F Superliga-kampe - herunder i Aalborg i runde 26, hvor vi vandt 2-3. Men på det seneste er der altså revanche til gode, når vi besøger Aalborg Portland Park på torsdag. Getty Images -1219108281

Historisk set er den jyske klassiker altid en stor kamp, og AaB er da også det hold vi har mødt flest gange i danmarksturneringen. Torsdag er det 143'ende gang vi spiller mod AaB i turneringen. I 3F Superliga sammenhæng har vi nu mødt AaB 85 gange. De sidste ti kampe er endt med fem sejre til os, tre uafgjorte og to AaB-gevinster. Getty Images -1219108292

Modstander-nyt


Efter de tabte finalen i Sydbank Pokalen kom AaB tilbage på sejrssporet i weekenden, hvor de kunne notere sig en hjemmesejr over Brøndby som nordjyderne vandt 2-0 på mål af Frederik Børsting og Patrick Olsen.

Det var nordjydernes anden sejr i streg i mesterskabsspillet efter de altså også vandt i vores seneste møde i Aarhus i runde 30. 

Dermed er nordjyderne nu måske kommet tilbage på sporet i mesterskabsspillet, hvor de længe havde en sejr til gode efter genåbningen af dansk fodbold og blandt andet har tabt 0-4 hjemme til FC Nordsjælland og altså også til os. Nordjyderne ligger da også stadig sidst i mesterskabsspillet med 44 point, men nu kun et point efter FC Nordsjælland på femtepladsen, og med fire point op til Brøndby IF på fjerdepladsen har nordjyderne en mulighed for at rykke lidt op i tabellen i de sidste kampe. Med mindre vi kan sætte en kæp i det nordjyske hjul på torsdag.

AaB har relativt nye ansigter på trænerbænken, hvor Allan K. Jepsen og Lasse Stensgaard fornylig blev skiftet ud med Rasmus Würtz og Thomas Augustinussen for resten af sæsonen.AaB's store profil Lucas Andersen sad over med en skade mod Brøndby i søndags og han forventes også ude torsdag. Ellers er det en skades- og karantænefri nordjyske trup, der tager imod gæsterne fra Aarhus torsdag. Getty Images -1219099061

Form

AaB genåbnede deres forår med en 1-1 kamp mod EfB. Men rendte derefter ind i en række nederlag, der første endte med sejren i semifinalen i Sydbank Pokalen mod os og den efterfølgende liga-kamp i Aarhus som AaB også vandt. Dermed har de nu to sejre i streg i ligaen og har i alt scoret seks mål. Og dermed har de måske også fået hul på et af nordjydernes problemer efter genstarten, hvor det ikke er blevet til mange mål. Men set gennem tal-brillerne er nordjyderne stadig til at tale med hjemme i Aalborg på Aalborg Portland Park, hvor de har tabt tre af deres seneste fire hjemmekampe i 3F Superligaen. I de seneste seks kampe har AaB hentet seks point ud af 18 mulige. 

AaB's topscorer er Lucas Andersen, der pt. er skadet. Derefter kommer Tom van Weert med otte mål. Van Weert scorede også i vores seneste møde med AaB. Head to head

Samlet set har vi mødt AaB 85 gange i 3F Superligaen. Her har vi tabt 37, vundet 28 og 20 gange er kampene endt uden en vinder. Vi er ubesejret i otte ud af de sidste ti jyske klassikere. 26.9 2020 1-4 (3F Superligaen)

10.6 2020 2-3 (Sydbank Pokalen)

07.6 2020: 3-2 (3F Superligaen)

21.1 2020: 0-2 (Testkamp)

15.9 2019: 3-0 (3F Superligaen)Getty Images -1219101956

Begge klubber

Flere spillere har optrådt i både AaB og AGF-trøjen gennem tiden. Bjørn Kristensen, Allan K. Jepsen, Lennart Bak, Michael Lumb, Morten 'Duncan' Rasmussen og Nicklas Helenius for blot at nævne nogen af dem. 

Aktuelt har AaB's nuværende back, Kristoffer Pallesen trådte sine barnesko i AGF, hvor han var som ungdomsspiller indtil han - via Skovbakken - kom til Hobro IK, hvor han for alvor startede sin professionelle karriere, der også har ført ham til Viborg. Men nu tørner han altså ud for AaB for hvem han har spillet 83 kampe indtil nu. Skærmbillede 2020-07-07 Kl . 08.38.17

Billede fra fortiden 

Pokalfinale -1987-2 (1)

(Der bliver gået til AGF's Bent Wachmann i pokalfinalen i 1987, hvor AGF og AaB mødtes i Idrætsparken i København i en kamp som vi vandt 3-0)

Fakta 
Kampstart: Torsdag 9. juli kl. 18 / Aalborg Portland Park. Ingen adgang for udebanefans. AaB forventer op mod 4.000 af egne fans. 

Dommer: Sandi Putros

Kampen kan følges på TV3 Sport, Viaplay, på P3 og via vores livetwitter. 

#AaBAGF 

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet