Spot på... FC København

Af: AGF / Foto: Ole Nielsen og Getty Images - 3. juli 2020, kl. 7:48

Så er der snart kamp igen. Her sætter vi fokus på søndagens modstander fra FC København.

Efter der for første gang længe har været over en uge mellem kampene, nærmer den næste kamp sig nu igen, når FC København kommer til Aarhus på søndag til topkamp på Ceres Park i 3F Superligaens runde 31.

Og ganske passende, så kan nummer to og nummer tre i 3F Superligaen mødes foran væsentlig flere tilskuere end de 300 vi har oplevet i de senere kampe efter myndighederne nu har lukket op muligheden for flere tilskuere.

I dag afgøres det endelig, hvor mange vi kan få plads til, når de relevante myndigheder - som forventet - godkender vores plan for Ceres Park. Når det er på plads, åbner vi for billetsalget, så følg med her på AGF.dk

Instagram3 (10)

Vores gæster fra København kommer til Aarhus ovenpå et nederlag hjemme til FC Midtjylland i forrige runde, mens vi også skal ryste et nederlag af os efter vi jo også tabte i seneste kamp for en uge siden. Så begge hold jagter en god oplevelse og en sejr.

Det er vores tredje møde i 3F Superligaen med FC København i denne sæson. Begge kampe i grundspillet er endt med et 1-2 nederlag. Første gang i København i sæsonens blot anden kamp, som i dag næsten er et år siden.

Og senere den 28. oktober sidste år, der i øvrigt var seneste gang vi tabte i Ceres Park indtil i fredags. Dermed gik vi næsten otte måneder ubesejret i Aarhus. Det spor kan vi komme tilbage til på søndag.

Men historisk set, så bliver det altid en udfordring mod FCK, al den stund, at vi i de senere år har haft vores bøvl med FC København som vi ikke har vundet over i ligaen siden 2009.

Siden har vi spillet en del uafgjorte kampe - for eksempel i forrige kamp i Aarhus, der endte 1-1. Og har da også taget en sejr i år, da vi i februar vandt 1-0 over FC København i finalen i træningsturneringen, The Atlantic Cup.

Casper Højer Nielsen 281019-03

Modstander-nyt
FC København kommer til Aarhus som nummer to i 3F Superligaen med 61 point mod vores 54 på tredjepladsen. Københavnerne har haft en lidt ujævn periode siden genåbningen af dansk fodbold. Men har også i perioder vist flot spil som, da de for eksempel vandt 1-4 over Lyngby på udebane.

FC København har brugt mange af de samme spillere i kampene efter corona-pausen og har ikke roteret så meget. Holdet havde i seneste kamp stadig profiler som Viktor Fischer, Michael Santos, Dame N'Doye og Nicolai Boilesen på skadeslisten.

Men de to sidstnævnte var i denne uge tilbage i en træningskamp og kan dermed måske blive aktuelle til søndag. I seneste runde fik angriber Jonas Wind også comeback efter længere tids skadespause.

FCK kan igen råde over den græske midtbane-dynamo Carlos Zeca, der var i karantæne mod FC Midtjylland.

Bror Blume 281019-07

Form
Som nævnt kommer FC København fra et nederlag på hjemmebane. Før den kamp hedder det uafgjort, vundet, uafgjort og vundet. Og på udebane har FC København "kun" vundet én af deres seneste fem kampe - de seneste to kampe væk fra København er spillet uafgjort - senest det københavnske derby, som endte 1-1 i Brøndby.

FC København har spillet uafgjort i tre af deres sidste fire udekampe i 3F Superligaen - det er lige så mange som i deres forrige 29 udekampe.

11 mål har FC København scoret siden genåbningen af fodbolden. Det er et færre end vores 12. Det er blandt andre Pep Biel, der har stået bag målene på udebane for FC København. Biel har således været involveret i tre af FC Københavns sidste fire udebanemål i 3F Superligaen med to mål og en assist.

Getty Images -1178663903

Profil
Rasmus Falk fik meget ros for sin seneste kamp for FC København og fynboen har da også for længst etableret sig hos københavnerne som han kom til for fire år siden efter han slog igennem i OB, hvor han i øvrigt i sin tid fik ligadebut mod AGF.

Den 28-årige midtbanemand har spillet 165 kampe for FC København og scoret 17 mål - herunder 13 i 3F Superligaen. I denne sæson ligger han på et snit med 92 % succesfulde afleveringer i sine 26 kampe i ligaen indtil nu.

Getty Images -1054880576

Head to head
28.10.2019: AGF 1 2 FCK
19.07.2019: FCK 2 1 AGF
07.02 2019: AGF 1 0 FCK
28.10 2018: FCK 4 2 AGF
19.08.2018: AGF 1 1 FCK

Begge klubber
Der er mange spillere som gennem tiderne har optrådt for begge klubber. Mest aktuelt Jens Stage og Youssef Toutouh. Men også navne som for eksempel Hjalte Nørregaard, Dan Thomassen, Carsten Hallum, Anders Bjerre, Kim Madsen, Jacob Laursen, Kenny Thorup, Martin Pusic og Morten Nordstrand dukker op i hukommelsen.

Og sidstnævnte skrev sig for evigt ind i århusianernes hjerte med et mål netop FC København, da han i en kamp i august i 2015 sikrede et sent point i overtiden i Telia Parken med et drømmemål af et saksespark.

Nordstrand, der fik sit gennembrud for FC Nordsjælland, spillede 86 kampe for FC København, men kun 27 i sin relative korte tid i Aarhus. Han er nu assistenttræner for FCK's U17 hold.

Getty Images -485014960

Billede fra fortiden

030323_agf -fck _01
(AGF'ere ærger sig over en brændt chance i en kamp i Aarhus i 2003, mens nuværende sportschef i AGF og daværende FCK'er Peter Christiansen opmuntrer sine holdkammerater. Kampen endte 2-2 med to sene AGF-mål fra Leon Andreasen)