Spot på....FC København

Af: SHC / Fotos: Getty Images - 16. juli 2020, kl. 10:38

Søndag er der kamp mellem landets to største byer, når vi rejser til hovedstaden til en dyst mod FC København i Telia Parken.

Efter weekendens flotte sejr over mestrene fra FC Midtjylland er vi nu otte point foran Brøndby IF og to point efter FC København i medaljestriden. Og netop FC København venter os i en ny kamp på søndag den 19. juli kl. 20 i Telia Parken. Med en sejr søndag kan vi sikre os bronzemedaljer og samtidig rykke et point foran netop FC København i kampen for sølv.

På kampdagen er det 14 dagen siden, vi senest møde FCK - den gang i en kamp hjemme i Ceres Park, hvor vi som bekendt vandt 1-0. Siden har vi måttet notere os et smalt nederlag til AaB i Aalborg og en sejr i søndags over de nykårede danske mestre, FC Midtjylland.

Vores værter fra København tager imod os i Telia Parken ovenpå et nederlag ude mod FC Midtjylland på 3-1. Kampen efter fik de så sat prop i defensiven, da det blev til 0-0 hjemme i deres derby mod rivalerne fra Brøndby IF.

Et år siden
Det er vores fjerde møde i 3F Superligaen med FC København i denne sæson. Begge kampe i grundspillet endte med et 1-2-nederlag. Første gang i København i sæsonens blot anden kamp, som på kampdagen i øvrigt er præcist et år siden - det er første gang nogensinde, at der er spillet kampe i den samme turnering med et kalenderårs afstand, hvilket naturligvis skyldes Corona-nedlukningen. 

I mesterskabsspillet fik vi på hul den københavnske defensiv og vandt som bekendt 1-0 i vores første møde. En sejr, der var medvirkende til, at vi med en endnu en sejr på søndag kan trække forbi FCK i 3F Superligaen og indtage den sølv-udløsende andenplads. Inden kampen søndag er der således som nævnt to point op til københavnerne i tabellen.

Men historisk set, så er det nu ofte en udfordring mod FCK, al den stund, at vi i de senere år har haft vores bøvl med FC København, som vi først i søndags fik en sejr over efter 11 års ventetid. Det var så også den anden sejr i år, da vi jo i februar vandt 1-0 over FC København i finalen i træningsturneringen, The Atlantic Cup i Portugal. 

Vi har dog tilsyneladende fundet en vej til københavnernes mål al den stund, at vi har scoret mod FCK i vores seneste seks 3F Superliga-kampe, hvor vi i de seks kampe op til den stime blot formåede at score en enkelt gang mod FCK.

FCK-AGF
Jon Thorsteinsson kom på måltavlen, da vi senest mødte FC København i Telia Parken.

Modstander-nyt 
FC København kommer til Aarhus som nummer to i 3F Superligaen med 62 point mod vores 60 på tredjepladsen. Københavnerne har haft en ujævn periode siden genåbningen af dansk fodbold. Men har også i perioder vist flot spil, som, da de for eksempel vandt 4-1 over Lyngby på udebane. Det kniber dog med at få skrabet sejre hjem for holdet fra Østerbro, som noget usædvanligt kun har taget en sejr på hjemmebane i dette mesterskabsspil.

FC København har brugt mange af de samme spillere i kampene efter corona-pausen og har ikke roteret så meget. Holdet har haft profiler som Viktor Fischer, Michael Santos, Dame N'Doye og Nicolai Boilesen på skadeslisten. Men mens Dame N'Doye fik comeback mod os i forrige søndag, så var Nicolai Boilesen tilbage for københavnerne i deres seneste kamp. Skadeslisten for københavnerne tæller dog fortsat Andreas Bjelland, Michael Santos og Viktor Fischer. 

FCK har - som os - ingen spillere i karantæne.

Form
Som nævnt kommer FC København fra et uafgjort resultat på hjemmebane. Før den kamp hedder det uafgjort, vundet, uafgjort, vundet, tabt.

FC København har ikke vundet i deres seneste to hjemmekampe i 3F Superligaen - kan vi igen holde københavnerne fra de tre point søndag, vil det være første gang i tre år, at FCK går tre hjemmekampe i træk uden sejr.

Efter 0-0 på hjemmebane mod Brøndby IF har FCK blot hentet to point i de seneste fem kampe.

Profil
FCK's Mohamed Daramy er en spændende spiller fra københavnernes egen ungdomsafdeling, som i denne sæson har vist sig flot frem og har fået en del spilletid. Han har således scoret fire mål i turneringen - alle i første halvleg, hvor han så har gemt hans assist til den anden omgang. Tre af hans fire assist er således lavet i anden halvleg. 

Daramy - der er 18 år og stammer fra Hvidovre - fik debut for FC Københavns førstehold i 2018 i en pokalkamp som blot 16-årig, hvor han blev skiftet ind i en kamp mod vores naboer fra Viby IF.
Her skrev han historie, da han scorede og dermed blev den yngste scorende spiller i FCK's historie.

Daramy har i alt optrådt i 19 3F Superligakampe for FC København. 

Getty Images -1224904577

Head to head
05.07 2020: AGF 1 0 FCK
01.02 2020: AGF 1 0 FCK (The Atlantic Cup)
28.10 2019: AGF 1 2 FCK 
19.07 2019: FCK 2 1 AGF 
07.02 2019: AGF 1 0 FCK

Begge klubber
Der er mange spillere som gennem tiderne har optrådt for begge klubber. Mest aktuelt naturligvis Jens Stage, der sidste sommer blev solgt til FCK. Og i vores trup har Casper Højer jo også en fortid i FC København. Men også navne som for eksempel Dan Thomassen, Carsten Hallum, Anders Bjerre, Kim Madsen, Jesper Sørensen, Jacob Laursen, Kenny Thorup, Martin Pusic og Morten Nordstrand er stof i den fælles historieskrivning.

En anden er Hjalte Bo Nørregård, der kom til AGF i 2011 efter en flot karriere i FC København, hvor han skrev sig ind i klubbens historie, da han scorede sejrsmålet i en afgørende mesterskabskamp mod Brøndby IF tilbage i 2003. Men da spilletiden blev mindre og mindre i Telia Parken søgte Nørregård mod Aarhus og AGF, hvor han med sin ro og sin store erfaring gjorde en forskel i 66 kampe for AGF. 

Hjalte Bo Nørregård, der forlod AGF i 2014, er i dag igen tilknyttet FCK som cheftræner for klubbens U/19-hold.

Getty Images -504443125

Billede fra fortiden
Getty Images -485014960 (1)
Med sin flotte saksesparksscoring udlignede Morten Nordstrand i de døende sekunder til 2-2 i udekampen mod FC København 23. august 2015. Nordstrand er en af de spillere, der har repræsenteret begge klubber.

Kampfakta
Kampstart: Søndag 19. juli kl. 20.00 - intet udebaneafsnit
Spillested: Telia Parken
Dommer: Michael Tykgaard
Kampen kan følges på TV3 + og Viaplay med optakt fra kl. 19
#FCKAGF

Se højdepunkter fra vores seneste kamp mod FCK:


Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet