Suveræn sejr over de suveræne mestre

Af: BJ - Foto: Getty Images den 13. juli 2020, kl. 9:19

3-0 og dermed tre på stribe mod mestrene. Det var facit efter søndagens topkamp i Ceres Park, hvor et veloplagt AGF-hold besejrede FC Midtjylland i overbevisende stil.

Som optakt til kampen fik FC Midtjylland overrakt en buket blomster som en lykønskning for deres DM-titel. Men herefter  var det også slut med gæstfriheden, og der blev ikke uddelt flere buketter fra hjemmeholdets side. Med godt 7.000 tilskuere i ryggen leverede spillerne en helstøbt indsats fra første dommerfløjt - og det endda i en ny formation. Trænerteamet havde valgt en 4-4-2-formation med Patrick Mortensen og Nicklas Helenius i front, og det skulle vise sig at være en god formel til at nedlægge FCM.

Helt fra starten var tempoet højt, og der blev givet og taget i alle nærkampe. Et tændt AGF-mandskab lagde bedst ud, og allerede efter otte minutter faldt den første scoring. Efter opspil i venstre side sendte Casper Højer et følt indlæg til bagerste stolpe, hvor Patrick Mortensen umarkeret kunne heade bolden i mål. 1-0 - og så var stilen ligesom lagt.

Getty Images -1226593329

I de følgende minutter fortsatte hjemmeholdet med at klø på, og især hurtige omstillinger gjorde ondt på gæsterne. To minutter senere var Thorsteinsson tæt på at slippe helt fri. Islændingen erobrede bolden og fik en halv friløber, men blev i sidste øjeblik tacklet.

Efter tyve minutter var Thorsteinsson igen i vælten - denne gang måtte han dog se en ellers stor skudmulighed blive blokeret.

Først omkring midtvejs i halvlegen begyndte gæsterne at vise tænder Jens-Lys Cajuste satte flere AGF-spillere og bragte sig selv i en gunstig skudposition, men midtbanespilleren fik et dårligt træf på bolden, og forsøget volde ikke William Eskelinen problemer.

Godt ti minutter før pausefløjtet kombinerede AGF-spillerne på fornem vis. Flere hurtige førstegangsafleveringer satte FCM-defensiven stort set skakmat. Kun lige den sidste tværaflevering, der ville have bragt Thorsteinsson i en helt fri position, manglede den afgørende præcision. 1-0-føringen var således også facit efter de første 45 minutter.

Anden halvleg
Få minutter ind i anden halvleg eksploderede Ceres Park påny. Et hjørnespark blev sendt skråt bagud til Casper Højer, der gav prøver på sine sparkeevner og kanonerede bolden i mål. Bedre start på anden halvleg kunne hjemmeholdet ikke havde forestillet sig, og det forplantede sig til hele holdet, der spillede med stor selvtillid.

Getty Images -1226594720-(1) (1)

Med tyve minutter igen var Nicklas Helenius snublende nær en scoring, men angriberen måtte se sin afslutning prelle af på indersiden af stolpen.

I stedet var det angrebsmakkeren Patrick Mortensen, der udbyggede føringen med sin anden scoring - og dermed nr. 16 i denne sæson. Efter en dødbold blev bolden sendt tilbage i feltet, hvor Mortensen klinisk sendte den i netmaskerne. 3-0 - og dermed var opgøret afgjort.

Getty Images -1226594752

Der kom ikke flere scoringer - og opgøret sluttede således med en sikker sejr. For tredje gang i træk blev FCM nedlagt, og med de tre point er der nu blot to point op til FC Københavnen på andenpladsen. Næste modstander er netop de detroniserede danske mestre i Telia Parken. Det kan ikke andet end blive spændende.....

Kampfakta - 3F Superliga, Mesterskabsspillet
AGF - FC Midtjylland 3-0 (1-0)
1-0: Patrick Mortensen (8')
2-0: Casper Højer (50')
3-0: Patrick Mortensen (74')

Tilskuere: 7.534

Advarsler:
AGF: Benjamin Hvidt
FCM: Rasmus Nicolaisen, Jens-Lys Cajuste

AGF:
William Eskelinen - Kevin Diks (66: Alexander Munksgaard), Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Casper Højer Nielsen - Benjamin Hvidt (79: Albert Grønbæk), Bror Blume - Nicklas Helenius, Jakob Ankersen (86: Alex Gersbach), Jon Thorsteinsson (86: Magnus Anbo) - Patrick Mortensen

FCM:
Jesper Hansen - Marc Dal Hende, Rasmus Nikolaisen, Manjrekar James, Dion Cools - Frank Onyeka, Jens-Lys Cajuste (46: Sory Kaba), Awer Mabil (71' Lasse Vibe), Evander, Mikael Anderson (62: Anders Dreyer) - Ronnie Schwartz

 

 

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet