Uafgjort i chancerig forestilling

Af: BJ - Foto: Getty Images den 22. juli 2020, kl. 20:26

Det skortede ikke på chancer i onsdagens udekamp mod FC Nordsjælland, men i sidste ende sluttede opgøret på Right to Dream Park uden vinder.

Med sejren over FC København i seneste runde havde AGF-mandskabet bragt sig op på andenpladsen i 3F Superligaen. Den skulle forsvares mod FC Nordsjælland onsdag aften. Helst med en sejr, så muligheden for sølvmedaljer stadigvæk var i egne hænder inden sidste spillerunde.

Første halvleg var i store træk en lige forestilling, hvor hjemmeholdet ikke overraskende var mest på bolden, mens AGF-mandskabet især truede på omstillinger.

Der var ikke spillet mange sekunder, før Casper Højer og Patrick Mortensen var tæt på at gentage kunststykket fra 4-2-sejren over FCK - denne gang godt nok i åbent spil, men Højers indlæg havde samme bane, og Mortensen diskede også op med et flyvende hovedstød. Desværre fik angriberen ikke helt nok fart i afslutningen, og FCN's keeper Peter Vindahl-Jensen kunne sikkert gribe bolden.

Kort efter var Vindahl-Jensen igen i vælten. Nicklas Helenius blev spillet i højre side tæt ved forreste stolpe, hvor FCN-keeperen dog kom godt ud og afværgede til hjørne.

Efter en god AGF-åbning havde hjemmeholdet efter 10 minutter en god periode, som var tæt på at udløse en scoring. Mikkel Rygaard spillede Isaac Atanga helt fri i felten, og FCN-angriberen bragte sig også i en gunstig skudposition efter et træk, men hans afslutning havnede i sidenettet.

Minuttet efter gav en opspilsfejl en god skudmulighed til Ibrahim Sadiq, der dog overplacerede sit skud fra kanten af feltet.

Midtvejs i halvlegen havde AGF-mandskabet fået bedre kontrol over begivenhederne, hvilket blandt andet gav sig udslag i to åbne skudmuligheder til Bror Blume og Sebastian Hausner. Blumes forsøg voldte Vindahl-Jensen problemer, mens Hausner måtte se sin afslutning gå et stykke over mål.

Efter en halv time fik AGF halvlegens største mulighed. Optakten var godt opspil i højre side, hvor Gift Links sendte et indlæg til bagerste stolpe. Her nåede Patrick Mortensen højest, og forholdsvis ugeneret kunne han sætte pandebrasken på bolden. Desværre havde Peter Vindahl-Jensen, der af hjemmeholdets fans i øvrigt blev kåret til Man of the Match, læst situationen godt, og med en refleksredning formåede han at holde målet rent.

Getty Images -1227737593

I den anden ende af banen blev William Eskelinen også testet af et drilsk frisparksforsøg fra Magnus Kofoed, men svenskeren viste sikre hænder og boksede bolden væk.

Halvlegens sidste mulighed tilfaldt også hjemmeholdet. Og som det var tilfældet tidligere var det Mikkel Rygaard, der spillede Isaac Atanga fri i feltet. Denne gang kom Eskelinen hurtigt ud af sit mål og blokerede forsøget. Første halvleg endte således uden scoringer.

Anden halvleg
Åbningen på anden halvleg var meget lig de første 45 minutter. I hvert fald indledte AGF-mandskabet med to gode muligheder. Først et kvalificeret langskudsforsøg fra Jakob Ankersen, hvor FCN's keeper igen diskede op med en fin redning. Og dernæst en ny hovedstødsmulighed til Patrick Mortensen efter et langt indkast. Desværre fik han ikke nok fart i forsøget.

Endnu tættere på en scoring kom Nicklas Helenius efter 55 minutter. En smart frisparksaflevering fra Casper Højer snød FCN-defensiven og bragte Helenius helt fri. Desværre kom Mads Døhr Thychosen på tværs og fik lige akkurat blokeret til hjørne.

Getty Images -1227737286

Kort efter brændte det igen på foran hjemmeholdets mål - og igen var det en dødbold. Efter hjørnespark snittede Helenius bolden videre til bagerste stolpe, hvor Alexander Munksgaard stod helt fri, men backen fik ikke ram på bolden.

I den fase af kampen kom AGF-chancerne næsten som perler på en snor, og efter en time burde føringen have været en realitet. Helenius afsluttede fra kanten af feltet. Vindahl-Jensen halvklarede forsøget, og bolden røg tilbage i feltet til en helt fri Patrick Mortensen, der dog få meter fra mål overplacerede sin afslutning.

Det trak op til en AGF-scoring, men i stedet var det hjemmeholdet, der slog til i den anden ende. Mads Døhr Thychosen fik lidt for meget tid og plads på kanten af feltet, og det udnyttede backen til med et præcist spark at udplacere William Eskelinen. Stik mod spil og chancer efter pausen havde FCN taget føringen.

Getty Images -1227738098

Målet til hjemmeholdet gav de teknisk velfunderede FCN-spillere et selvtillidsboost, og i de følgende minutter måtte AGF-mandskabet løbe meget efter bolden.

Indskiftninger af Albert Erlykke og Kevin Diks var dog med til bringe fornyet energi på AGF-holdet, og med små ti minutter gav det bonus. Og for tredje kamp i streg havde Casper Højer sidste fod på en scoring. Han modtog bolden på kanten af feltet, og med et veludførst spark med venstreben - hvad ellers, fristes man til at sige - bragte han balance i regnskabet.

I de følgende minutter jagtede AGF-spillerne den scoring, der kunne give sejren, og presset mod hjemmeholdets mål førte også til et par fornuftige muligheder til Albert Grønbæk, der dog manglede lidt snert i sine afslutninger fra distancen.

Getty Images -1227738474

Dermed blev det ved 1-1. I betragtning af hjemmeholdets halvsene føringsmål var det alt i alt okay at komme fra Farum med et enkelt point, og nu venter en spændende sidste spillerunde mod Brøndby på hjemmebane på søndag.

Kampfakta - 3F Superligaen, Mesterskabsspillet
FC Nordsjælland - AGF 1-1 (0-0)
1-0: Mads Døhr Thychosen (67')
1-1: Casper Højer (82')

Tilskuere:

Advarsler:
FC Nordsjælland: Ivan Mesik, Ibrahim Sadiq

AGF: Gift Links, Sebastian Hausner

FC Nordsjælland:
Peter Vindahl-Jensen - Mads Døhr Thychosen, Kian Hansen (70: Martin Frese), Ulrik Yttergård Jenssen, Ivan Mesik - Tochi Chukwuani (65: Mikkel Damsgaard), Magnus Kofod Andersen, Mohammed Diomande (46: Jacob Steen Christensen) - Isaac Atanga (89: Andreas Bredahl), Mikkel Rygaard, Ibrahim Sadiq

AGF:
William Eskelinen - Alexander Munksgaard, Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Casper Højer Nielsen - Gift Links (76: Kevin Diks), Benjamin Hvidt, Bror Blume, Jakob Ankersen - Patrick Mortensen, Nicklas Helenius (70: Albert Grønbæk Erlykke)

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet