Surt nederlag i sommervarmen

Af: AGF / Foto: Nikolaj Rønnow og Getty Images - 29. juni 2020, kl. 13:49

Den jyske klassiker endte i aften med et nederlag på en frustrerende fredag i Ceres Park

På en fredag, hvor de århusianske skoler sendte eleverne på sommerferie var der dømt jysk klassiker i Ceres Park. For i modsætning til skolerne er 3F Superligaen langt fra gået på ferie og vi skriver historie i hver runde for, hvor sent på sommeren der spilles fodbold i den bedste danske række.

Så der var varmt nede i gryden på Ceres Park, men langt fra nogen feriestemning, da vi lagde bedst ud i kampen med et hjørnespark efter et par minutter og kort efter et skarpt indlæg fra Albert Grønbæk - der for første gang startede inde i 3F Superligaen. Men hans ellers fine aflevering missede Mortensen med få centimeter.

Skærmbillede 2020-06-26 Kl . 21.31.12

Grønbæk supplerede en midtbane uden karantæneramte Nicolai Poulsen. Benjamin Hvidt løste i stedet opgaven på 6'er pladsen, mens Albert Grønbæk og Bror Blume var en hårdtarbejdende duo foran og fra kampens begyndelse lagde de stor energi i presset, når AaB havde bolden.

Men AaB fik en gang i mellem alligevel spillet sig igennem - primært med lidt længere bolde, hvor de så tog slagsmålet om bolden tæt på vores mål. Og efter små tyve minutter var netop sådan en situation ved at blive farlig, da Tom Van Weert blev spillet fri, men Eskelinen kom stærkt ud af sit mål og fik afværget en farlig situation.

Farligt blev det også efter en lille halv time, da dagens 100 kamps jubilar Jakob Ankersen headede bolden til Albert Grønbæk, der fik en god mulighed for at score. Men hans afslutning gik tæt forbi nordjydernes mål.

Getty Images -1222989781

Samme skæbne overgik en ellers kompetent afslutning fra Jakob Ankersen kort efter, da han forsøgte sig fra kanten af feltet. Det samme gjorde Mortensen, da han kom fint igennem og bankede til bolden, men den tog stolpen og gik ved siden af mål.

Men vi spiller ikke med fortjent i fodbold, for pludselig - nærmest ud af det den blå sommerhimmel var det AaB, der bragte sig foran efter et hjørnespark, hvor Rasmus Thelander kunne heade gæsterne foran.

Og kort efter gjorde Tom Van Weert det ondt værre, da han udnyttede en nordjysk omstilling og kunne score til 0-2. Men mareridtet var ikke over for med et minut tilbage af halvlegens ordinære tid bragte Iver Fossum nordjyderne på 0-3.

Getty Images -1222990409

Frygtelige seks minutter for gutterne, der dog i tillægstiden til halvlegen fik reduceret, da Jakob Ankersen headede en reducering ind efter et hjørnespark og gav et lille håb at gå til pause med.

Getty Images -1222990199

2. halvleg
Efter pausen, hvor de hviie symbolsk kom ind på banen lang tid før AaB for at vise, at nu skulle der ud og jagtes, startede vi aggressivt ud i forsøget på at jagte en hurtig reducering, der kunne ryste nordjyderne og bringe endnu mere håb ind i holdet og de 300 på lægterne.

Og der var da heller ikke gået mange minutter før Patrick Mortensen forsøgte sig fra kanten af feltet, men lige over mål.

Men vi maste på og forsøgte at skabe de chancer, der skulle til for at komme tilbage i kampen. Og efter en times spil kom Grønbæk igennem i AaB's felt, men han blev tacklet i en situation, hvor de fleste på Ceres Park troede der var straffespark, men dommeren vurderede det anderledes.

Skærmbillede 2020-06-26 Kl . 21.30.25

Kort efter var Helenius på spil i feltet efter et godt AGF-opspil, men hans afslutning tog overliggeren og sprang i spil igen - en situation, der understregede, at det var en svær aften på Ceres Park, hvor vi heller ikke havde heldet med os i afgørende situationer. Det var vores andet forsøg på træværket i kampen.

Getty Images -1222990605 (1)

Når man jagter mål, så risikerer man at gøre sig sårbare bag til, men til trods for et stigende tungt pres fra vores side i det meste af 2. halvleg var vi stadig påpasselige bagtil de få gange nordjyderne kom til noget i 2. halvleg.

Som for eksempel, da AaB's Lucas Andersen kom godt igennem og spillede bolden kort bagud til en holdkammerat, der sparkede på mål, men Kevin Diks fik modigt blokeret.

Men efterhånden som tiden løb ud stod det klart i den århusianske sommeraften, at det ikke ville blive vores aften. Og som et salt i såret scorede AaB igen sidst i kampen direkte på frispark til slutresultatet 1-4. Et mål, der sluttede en skuffende og frustrerende aften på hjemmebane. 

Gutterne har nu lidt over en uge indtil de får mulighed for at rejse sig igen, når FC København kommer på besøg næste søndag den 5. juli kl. 20. 

Getty Images -1222991037

Kampfakta - 3F Superligaen, Mesterskabsspil
AGF-AaB 1-4 (1-3)

0-1: Thelander
0-2: van Weert
0-3: Fossum
1-3: Ankersen
1-4: Tengstedt  

Tilskuere: 300 (Corona-restriktioner) 

Advarsler:
AGF:
Benjamin Hvidt, Casper Højer, Jesper Juelsgård 

AaB:
Mathias Ross, Patrick Olsen

AGF:
William Eskelinen, Kevin Diks (81' Alex Gersbach), Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Casper Højer - Benjamin Hvidt (76' Jesper Juelsgård), Bror Blume (55' Nicklas Helenius), Albert Grønbæk Jon Thorsteinsson, Jakob Ankersen (55' Gift Links), Patrick Mortensen

AaB:
Andreas Hansen - Kristoffer Pallesen, Rasmus Thelander (56' Mathias Ross), Jores Okore, Lukas Klitten (46' Patrick Kristensen) Iver Fossum, Robert Kakeeto, Patrick Olsen, Kasper Kusk (46' Søren Tengsted), Tom van Weert (56' Kasper Pedersen), Lucas Andersen (74' Frederik Børsting)

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet