De to bedste forsvar mødes søndag

AF: Af: AGF / Foto: Getty Images - 21. april 2021

Der er dømt topmøde mellem 3F Superligaens to bedste defensive mandskaber, når vi søndag aften tørner sammen med FC Midtjylland i Herning.

Der er dømt topmøde mellem 3F Superligaens to bedste defensive mandskaber, når vi søndag aften tørner sammen med FC Midtjylland i Herning.

Når vi på søndag aften løber på banen til vores kamp i 3F Superligaens runde 29, bliver det et topopgør i ligaen mellem nummer et og nummer tre. Men det bliver samtidig også et topmøde mellem de to bedste forsvar i Danmark lige nu.

I hvert fald målt på indkasserede mål, hvor FC Midtjylland kun har lukket imponerende 14 mål ind indtil nu - 15 færre end os, som med 29 indkasserede mål dog stadig har den næstbedste defensiv i landet.

Getty Images -1188892549 (1)

Og i øvrigt frem mod søndag kan finde optimisme i, at vi står for tre af de mål FCM har indkasseret i denne sæson i vores 3-1 sejr i Herning i den sidste kamp inden julepausen. Dermed har vi scoret næsten 22 procent af alle FCM's indkasserede mål i indeværende sæson.

I den anden ende har begge hold et solidt forsvar, der har stået i mod meget i sæsonen indtil nu. Men også målmændene har bidraget til de gode takter. Hos FC Midtjylland har landsholdsmålmand Jesper Hansen den højeste redningsprocent i 3F Superligaen med 81,1 % med vores egen William Eskelinen på andenpladsen med en redningsprocent på 75 %, men altså i sagens natur med flere mål indkasseret end hans kollega i den anden ende. 

Getty Images -1161323382 (1)

Mortensen header mest
Hvor FC Midtjylland har lukket en del færre mål ind end os, så er vi helt lige på vundne dueller. Her vinder begge hold godt halvdelen af de dueller, de kaster sig ud i. Også dem i luften, hvor vores Patrick Mortensen har vundet 138 luftdueller i sæsonen indtil nu mod sin kommende modstander på søndag, Erik Sviatchenko som har vundet 114.

Et godt forsvar kan også være en god tackling midt på banen til at bryde modstandernes opspil. Og her brillerer Nicolai Poulsen med næstflest tacklinger af alle i ligaen. Den bedste midtjyde på den liste er Onyeka med 70 vundne tacklinger - 10 færre end Poulsen. 

Getty Images -1204936502

Få mål, men så alligevel ikke...
I begge holds seneste kampe var den gode defensiv også tydelig. I vores seneste kamp i onsdags tillod vi kun FC Nordsjælland tre skud på mål, mens FC Midtjylland holdt deres seneste modstander Brøndby IF helt nede på én afslutning på mål.

Paradoksalt nok - set i lyset af de to holds gode defensiv - så er det dog yderst sjældent, at vi spiller målløse kampe mod FC Midtjylland. Kun én gang har vi spillet 0-0 i vores 47 opgør i 3F Superligaen - tilbage i juli 2018. Og som bekendt scorede vi tre gange i vores seneste møde.

Så det kan være, at de gode defensive takter - uagtet, hvor imponerende de er hos begge hold - bliver gjort til skamme på søndag. 

Der er kampstart på MCH Arena i Herning kl. 20. Desværre jo uden udebanefans. Kampen kan i stedet følges på Canal 9 eller Dplay, hvor der er optakt fra kl. 19.

Getty Images -1209777682

Koncernpartnere

+