Ny sejr over topholdet efter vanvittigt comeback

Af: BJ - 21. juni 2020, kl. 23:22

For anden indbyrdes kamp i træk hentede AGF en sejr over FC Midtjylland på udebane - og den var et resultat af flot holdmoral, et islandsk hattrick, super-indskiftninger og et vanvittigt comeback.

AGF-mandskabet gik ind til opgøret mod topholdet med gode minder. Ikke kun på grund af pointhøsten i de seneste kampe, men også fra det seneste møde på MCH Arena i december, hvor det blev til en 3-1-sejr. Det er velkendt, at hjemmeholdet altid forsøger at sætte sig fysisk på kampen, når de spiller i egen hule. Her viste David Nielsens tropper dog, at de også var godt indstillet på denne krig fra kampens start. Ja, med et højt pres som virkemiddel tog de rødblusede AGF-spillere teten i kampens indledning - uden dog at komme frem til åbenlyse chancer.

Efter de første ti minutter var det hjemmeholdets tur til at gå højt på banen og sætte AGF-defensiven under pres. Sådan skiftede det spillemæssige initiativ frem og tilbage i den første halve time, men som tabellen også viser, så var det 3F Superligaens to bedste forsvar, der var på banen - og det var ikke mange chancer, der blev skabt i denne periode.

Mål åbnede kampen op
Efter en halv time kom der dog også gang i den del af spillet, og det var AGF-mandskabet, der viste vejen. Bolden havnede hos Casper Højer Nielsen i venstre side, og han sendte et fladt indlæg ind foran mål, hvor Jon Thorsteinsson kunne dirigere den i netmaskerne.

Getty Images -1221663203

Glæden over føringen varede desværre kort, for blot et par minutter senere bragte Alexander Scholz balance i regnskabet. Efter et hjørnespark faldt bolden ned foran FCM-forsvarsspiller, der kanonerede den i mål.

De to scoringer åbnede kampen mere op. Det var stadigvæk en lige affære, men AGF-mandskabet var dog tættest på at tage føringen inden pausen. Med fem minutter igen sendte Alexander Munksgaard et præcist indlæg ind foran mål, hvor Jakob Ankersen snittede bolden videre til Mortensen, der kastede sig frem og headede mod mål, men desværre måtte han se Jesper Hansen diske op med en fin redning.

Lige inden pausefløjtet havde Ronnie Schwartz et nærgående forsøg fra kanten af feltet, men afslutningen strøg forbi den ene opstander.

Chokstart med modsat fortegn
Senest AGF var på besøg i Herning, fik holdet en fremragende åbning på anden halvleg med tre hurtige scoringer. Denne gang gik det dog lige modsat. Efter tre minutter viste måltavlen 3-1, og der var decideret tale om to foræringer. Først udnyttede Ronnie Schwartz en mistimet tilbagelægning fra Alexander Munksgaard til at bringe FCM i front, og kort efter headede Jakob Ankersen ved forreste stolpe uheldigt et hjørnesparksindlæg i eget net.

Getty Images -1221664625

Efter den chokstart på anden halvleg var det for alvor op ad bakke på heden, der ellers ikke er kendt for et bakket landskab. AGF-spillerne forsøgte med et hurtigt modsvar, og Jakob Ankersen manglede kort efter ikke meget for at nå frem til et fladt indlæg efter en kontra.

I bestræbelserne på at bringe nyt liv i kampen sendte David Nielsen efter 65 minutter Nicklas Helenius på banen, og fem minutter senere kom Gift Links, Kevin Diks og Albert Erlykke også i aktion. Og disse udskiftninger skulle vise sig at ændre slagets gang. Med et kvarter igen skabte Jon Thorsteinsson fornyet spænding om resultatet, da han reducerede. Islændingen modtog bolden i feltet fra Kevin Diks, tog et træk ind i banen og afsluttede ved nærmeste stolpe, hvor Jesper Hansen ikke kunne nå ud til bolden.

Getty Images -1221664994

Reduceringen gav for alvor energi til AGF-spillerne, og de jagtede nu udligningen. Fysisk veg de ikke en tomme i nærkampene, og de indskiftede spillere var med til at presse tempoet op.

Links med oplæg
En af disse - Gift Links - gav med små ti minutter igen prøver på sit fornemme temposkift. Ved baglinien satte han fuldstændig Jens-Lys Cajuste og afleverede ind til forreste stolpe, hvor Jon Thorsteinsson dukkede op og sendte sin tredje scoring i mål.

Så skulle man tro, at AGF-spillerne stillede sig tilfreds med det ene point. Men nej - de gik nu efter sejren mod 3F Superligaens suveræne tophold, der modsat skiftede en defensiv gardering ind for at holde fast i det ene point. Det offensive mod blev belønnet dybt inde i overtiden. Albert Erlykke fandt Jon Thorsteinsson med en fremragende stikning over 25 meter. På kanten af feltet spillede islændingen bolden på tværs til Nicklas Helenius, der med sin karakteristiske brede inderside afsluttede. Bolden blev snittet af en FCM-spiller og strøg ind i mål til stor jubel i AGF-lejren.

Getty Images -1221665098 (1)

Et fantastisk comeback af AGF-mandskabet var fuldendt - og set over hele kampen kunne der heller ikke indvendes noget mod sejren. Starten på anden halvleg var en kold dukkert, men som det har været tilfældet gennem hele sæsonen, viste holdet en flot moral og hentede for anden kamp i streg en sejr på topholdets hjemmebane. Det er ved at blive en god vane. 

Kampfakta - 3F Superligaen, Mesterskabsspil
FC Midtjylland - AGF 3-4 (1-1)
0-1: Jon Thorsteinsson (28')
1-1: Alexander Scholtz (30')
2-1: Ronnie Schwartz (46')
3-1: Jakob Ankersen (selvmål, 48')
3-2: Jon Thorsteinsson (76')
3-3: Jon Thorsteinsson (83')
3-4: Nicklas Helenius (90+3)

Advarsler:
FC Midtjylland:
Jens-Lys Cajuste, Alexander Scholz, Erik Sviatchenko

AGF:
Benjamin Hvidt, Kevin Diks, Jon Thorsteinsson, Nicolai Poulsen

FC Midtjylland:
Jesper Hansen - Joel Andersson, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Paulo Victor da Silva - Jens-Lys Cajuste, Tim Sparv (45: Nicolas Madsen) - Anders Dreyer (87: Manjrekar James), Lasse Vibe (74: Aral Simsir), Awer Mabil - Ronnie Schwartz (74: Sory Kaba)

AGF:
William Eskelinen - Alexander Munksgaard (71: Kevin Diks), Sebastian Hausner, Frederik Tingager, Casper Højer - Benjamin Hvidt (65: Nicklas Helenius), Nicolai Poulsen, Bror Blume (71: Albert Erlykke) - Jon Thorsteinsson, Patrick Mortensen, Jakob Ankersen (71: Gift Links)

Nyheder


SØG I ARKIVET

Søg i arkivet